Aki közületek paktumot kötött az ördöggel és alsó világtól elfogadta a dolgokat, az megbánta már most?
Kérdező:
"Szerintem nem csak a szerelemben lehet manipulálni, ha lenne gyereked és őt vernék, nyilván segítenél, még ha meg van az esélye, hogy mindketten szívtok."
De-de. Pontosan az a sztoikusság (ami egyébként nem döntésfüggő, valaki vagy annak születik vagy nem, esetleg a későbbiekben azzá válhat, de akkor sem saját elhatározásból) lényege, hogy mindenki egyenlően "le van sz*rva". Már elnézést a kifejezésért! Függetlenül attól, hogy ki és/vagy mi az, logikai igen-nem kapuk alapján döntesz, a saját érdekeidet nézve, figyelmen kívül hagyva az egyetemes- és mások érdekeit! A sztoikus embereknél nincsen bűntudat, lelkiismeret, önzetlenség, stb.
Luna-hime: (a neved amúgy tetszik, ha jól sejtem a japán "hercegnő" szóra utalsz :) még egy hasonló pont)
"Az ES-ről halvány lila gőzöm nincs, a Sátánizmusról, mint vallásról is csak egy leheletnyi tudásom van"
Az ES a legősibb, legtisztább, legeredetibb sátánizmus amit ma ismerünk. Az Oxford egyetemen 4 évnyi kutatás után egy 53 oldalas diplomamunkát írtam róla.
"Minden olyan dolog negatívnak mondható, ami egy élőlény élete számára kedvezőtlen hatással jár, ezért olyan hogy egyetemes jó és rossz/pozitív és negatív nem létezhet."
És itt a pont ahonnan ez nem nevezhető definíciónak. (Nem akarok bunkóságból vitatkozni, csak szeretem egy picit kijavítani az embereket. Sokan nem szeretik, mert nem veszem figyelembe az érzelmeket, így a nézeteink néha összeütköznek, viszont én csak a technikai [grammatikai, polémikus, logikai] elemeket figyelem)
Egy definíció csak akkor állja meg a helyét, ha minden közvetlenül kapcsolódó helyzetre, kivételmegadás nélkül, nézőpontfüggetlenül ráillik. Technikailag egy helyzetet addig nem nevezhetsz (függetlenül attól, hogy általánosságban ez nincs betartva) valamit "negatívnak vagy pozitívnak", amíg az egy szempontból is cáfolható. Ezzel félig téged igazollak. Nincs egyetemes jó/rossz. Én viszont tovább szoktam menni, én azt mondom, egyáltalán nincs jó vagy rossz! Az útépítős példa kicsit rossz, hiszen ott egy teljes környezetet, ökológiai bontást veszünk figyelembe, ahol nehéz mérlegelni. Viszont a verekedős helyzetre egyszerűbb. Ott kicsiben sincsen jó vagy rossz történés, csak semleges. Ha te a segítségről gondolkodsz, akkor a nőnek pozitív, a támadóknak negatív, önmagadnak pedig csak utólag fog kiderülni, tehát a döntéskor abszolút semleges.
Mondjuk ez már csak az egyéni sztoikus racionalista elgondolásom, hogy: Mindent vagy semmit!
Ha valamire nem lehet egyetemesen kivétel nélkül rámondani, hogy: ez ilyen, az olyan (helyzet-, kivétel-, és nézőpontfüggetlenül), akkor azt a zárójelben lévők függésében SE használjuk!
.
.
"Az igazításról pedig annyi megjegyzésem van, hogy Azazel-t is lehet irányítani, de akkor és csakis akkor ha ő maga is ezt akarja (ami nem tudom miért következne be)."
Az egyik, hogy igen, ős soha nem fogja azt akarni, hogy irányítsák.
A másik viszont, hogy egyetlen embernek sincs akkora ereje, hogy Azazel-t, azaz a jelenlegi sátán-t irányíthassa. Megidézni, fogadni (direkt nem! az alku szót használtam) lehet minden további nélkül, de irányítani nem lehet, alkut kötni pedig veszélyes. A többi démonnal, tehát mondjuk Beelzebub-bal lehet, mert ő nem fog olyan feltételeket szabni, ami aztán neked rossz lenne.
Üdv, egy ES-t valló...
Hellóka! ^^
Váó! :D Meg lett fejtve a nevem :D Az első örömteli dolog a mai napon.
Kedves "egy ES-t valló..."!
Köszönöm az igazítást (ismét)! - Most már legalább értem, miért csak 2-est kaptam eme hirtelen kitalált gondolatmenetre... - A kiigazításokat illetve pontosításokat, pedig mindaddig szívesen veszem és elfogad, legalábbis meghallgatom, amíg emberi hangnemben hangzanak el. :)
Az Oxfort egyetemi végzettségedhez pedig szívből gratulálok! Akárhonnan is nézzük és akármit is mondasz, ez JÓ dolog, én így látom és remélem nem haragszol meg érte. ^^
Egyre kíváncsibb vagyok az ES-re, mint vallásra, ha nem gond neked, egy kicsit majd mesélsz még róla nekem privátban, ha itt nem érzed úgy, hogy rendben lenne?
A közös pontjainkhoz felírhatod, a "Mindent vagy semmit!".
A szerződésekről nem sok mindent tudok, az okokat már ismertettem. :)
Pontosan ezért, nem tudok érdemben nyilatkozni, csak annyit mondhatok el, amennyit az egyik ismerősöm mondott nekem, aki tudott kommunikálni, egy éppen arra járó valakivel. (Szerintem sárkányra hasonlított leginkább, és az ő elmondása is hasonló volt, szóval maradjunk a sárkánynál.) Én a legnagyobb sajnálatomra, nem látom és nem is hallom őket, csak érzem és azt is érzem, hogy körülbelül mit akar mondani. Ő pedig azt mondta, hogy ritka, az amikor valakinek olyan nagy ereje van mint nekem és akkora bölcsességgel van megáldva. Azt is mondta, hogy nem kell semmitől sem félnem, mivel szerinte elég biztos védelmem van... (Illetve a végén valahogy így köszönt el tőlem: "Viszont látására Hercegnőm! Őszinte kívánságom, hogy találja meg, amit akart!" Ezután fejet hajtott felém, az ismerősömnek pedig csak annyit vetett oda, hogy legyen velem tisztelettudó. :D Innen jött a nevem :) )
A mai napig nem tudom, hogy pontosan mire gondolt, de annyit kiderítettünk, hogy állandóan van velem legalább 2 lélek/démon/valami az egyiket lilának, a másikat pedig feketének látta barátnőm, aki született látó, ha létezik ilyen.
Szerinted miért lehet ez?
Sztoikus ES-t vallótól kérdezném, hogy van példaképe vagy saját maga elvei mentén megy?
Továbbá, kit kell megölni, hogy elolvashassuk a szakdolit? (Csak viccelek)
Nem muszáj ide, de jó lenne összeszedni valahol a dolgokat.
Csak én kapok olyan üzeneteket, hogy az Egyháznak az angyalos történeteiben hamis az, hogy az angyalok nem azért lázadtak, mert nem akarták szolgálni az embert, hanem azért, mert az embert szánták szolgának. Sátán segített "alma sztorija"..tehát tudást és szabad akaratot adott a rossznak vélt oldal???
Démonok ember és Isten közt álló nem negatív szellemek voltak, de Biblia és hasonlók nem említenek démonokat, csak néhol ördögűzést tudtommal.
Azazellel üzlet tehát nem ajánlatos kötni, de alacsonyabb szinten lévőkkel igen? Miért érdeke nem kölcsönösen jó üzletet kötni Azazelnek? Gyűlöli az embert(ahogy egyház mondja)?
Én nem tudom gonosz vagyok vagy sem, gonosz nyilván nem érzi magát annak, de tiszteletben tartok minden életet, majdnem sztoikus vagyok én is. Rossz jó nélkül (és fordítva) nincs. A másik, hogy néha rombolni is kell valakiknek, hogy új és jobb legyen.
Egyszerre van bennem szeretet és speciális düh is, melynek előfordultak, előfordulnak érdekes hozadékai is.
Luna-hime:
Rengeteg időt töltöttem Japánban, anyanyelvi szinten beszélem :)
"Egyre kíváncsibb vagyok az ES-re, mint vallásra, ha nem gond neked, egy kicsit majd mesélsz még róla nekem privátban, ha itt nem érzed úgy, hogy rendben lenne?"
Persze, csak annyit kérnék, hogy tartsd be amiket leírtam. Nem vagyok benne biztos, hogy ehhez a kérdéshez! Ne tegyél fel átfogó kérdéseket, nem vagyok prédikátor, a semmiből nem tudok beszélni! Ha azt kérdezed "Ki az az Azazel?", a válaszom annyi lesz: "Ő egy démon". Nem fogom elmondani a rangját, az erejét, stb. egészen addig amíg rá nem kérdezel. Részletkérdéseket kérek, de jöhet akár 50 db is nyugodtan, válaszolni fogok mindegyikre! A lényeg hogy részletkérdések legyenek!
.
.
Kérdező:
"Sztoikus ES-t vallótól kérdezném, hogy van példaképe vagy saját maga elvei mentén megy?"
Is-is. Egy-két elvet az Oxfordi tanáromtól "loptam", de az elveim kb. 65%-a a sajátom.
"Továbbá, kit kell megölni, hogy elolvashassuk a szakdolit? (Csak viccelek)"
:) Megölni senkit nem kell. Viszont sajnos csak kézzel írott példányban van meg az Oxford archívumában, angol nyelven. Én jelenleg Franciaországban tartózkodom így nem tudom elérni. 53 oldalra pedig nem emlékszem fejből, viszont jövőre lesz egy nagyszabású öregdiák találkozó, akkor valószínűleg ki fogom kérni és beszkennelem magamnak.
"Azazellel üzlet tehát nem ajánlatos kötni, de alacsonyabb szinten lévőkkel igen? Miért érdeke nem kölcsönösen jó üzletet kötni Azazelnek? Gyűlöli az embert(ahogy egyház mondja)?"
Igen, így ajánlott. Az üzlet kölcsönösen jó, csak nem ugyanolyan arányban! Te is profitálsz és Azazel is, csak az ő "bevétele", sokkal nagyobb lesz, talán egy kicsit ártó is neked. Tehát egy példában:
A közös munkából van 100% profitotok. Abból alap egyezség szerint valószínűleg 70% az övé, 30% a tied. Azonban a megterheléseket, szellemi igénybevételt nézve, neked kicsit kellemetlen lehet a dolog, tehát szépen "sunyi módon" a 70-30-at ő 85-15-é teszi. Mindkettőtöknek lesz profitja, csak meglehetősen igazságtalan arányban fog eloszlani. Míg az alacsonyabb rangúaknál, minden hátsó lehetőség nélkül meg lehet egyezni 50-50-ben.
Egyáltalán nem gyűlöli az embert, csak jó "kereskedőhöz" híven a profitból nagyobb részt akar magának.
Üdv, egy ES-t valló...
Bocsi emberek! Veletlenul idekeveredtem.
Arra meg nem gondoltatok, hogy a fenti vilagban tisztabb a levego? Nyilvan nagyon meg kell tisztitani a lelket, hogy bekeruljon oda valaki, de jobb lennek nektek is.
Udv: Egy sziriuszi kicsaj;)
Szíriuszi a valagad is, az én lelkem meg néha(sokszor) lázadozó. Nekem Vénusz szimpibb. Minek annyira megtisztítani a lelked? Mit kezdesz magaddal ott az egységben?
ES-t valló. Sátánon keresztül érdemes alacsonyabb rendűvel tárgyalni vagy ez hazugság, amit más oldalakon látni? Tehát Sátántól lehet tanácsot kérni vagy az is, mint jó kereskedő, inkább magát ajánlja fel?
Ha lényegében egészséget(nagyjából van) és pénzt (nagyjából van) szeretnék többet, kihez érdemes először fordulni?
Lényeg:
Tulajdonképpen hogyan idézed meg, milyen módszerrel?
"Sátánon keresztül érdemes alacsonyabb rendűvel tárgyalni"
Ez alapból hülyeség. Ha egy alacsonyabb rendűvel akarsz tárgyalni, akkor vele beszélj közvetlenül.
"Sátántól lehet tanácsot kérni vagy az is, mint jó kereskedő, inkább magát ajánlja fel?"
Értelemszerűen önmagát ajánlaná. A Démonvilág lényeit úgy kell felfogni, mint a középkori kereskedőket. Rosszat neked nem fog okozni, viszont a profitálásban megpróbál átverni, magának megszerezve a nagyobb részt.
"Ha lényegében egészséget(nagyjából van) és pénzt (nagyjából van) szeretnék többet, kihez érdemes először fordulni?"
Kicsit rosszul fogod fel az üzletet. Ők fizikai-, szellemi- és lelki kiváltságokat adhatnak neked, de csak a saját magadra vonatkozóan. A semmiből pénzt nem teremthet, viszont ha több pénzt adna neked, azt máshonnan kéne beszerezze a mi világunkban. Ez viszont nem lehetséges. A saját kérésed más egyénre nem lehet közvetlen kihatással! Egészséget adhat. Azt akármelyik démon el tudja intézni. A ráktól és egyéb betegségektől nem óvhatnak meg 100%-ban, viszont jelentősen csökkenthetik az esélyét.
"Tulajdonképpen hogyan idézed meg, milyen módszerrel?"
Ez egyénenként más eljárás. Úgy értem emberenként. Függ a saját szellemi képességeidtől, a lelki erődtől (mennyire vagy ijedős, mennyire befolyásolható az elmeállapotod, stb), a fizikai állapotodtól. Ez emberenként változó. Annyit kell tudni, hogy az idézés nem úgy történik, mint a filmekben, vagy a szekták által elmondott hülyeségekben, hogy megjelenik előtted. Ő a lelkedben fog megjelenni, a fejedben fogod látni. Ha fizikailag akarsz vele találkozni, akkor neked kell asztrálisan (NEM! spirituálisan, a kettő más dolog) egy másik világba menned, ami viszont sokkal bonyolultabb, és nehezebb. Mindkettőt segédeszköz nélkül, fejben kell elvégezni, de mivel minden embernél más, nincsen egyetemes "algoritmus" arra, hogy mi az alap amit megtegyél.
Üdv, egy ES-t valló...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!