Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Aki közületek paktumot kötött...

Aki közületek paktumot kötött az ördöggel és alsó világtól elfogadta a dolgokat, az megbánta már most?

Figyelt kérdés
Csak azért teszem fel erre az idióta oldalra a kérdést, mert tudom lesz egy valaki, akiről tudni fogom, hogy ez megtörtént vele.

2015. máj. 7. 13:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/86 A kérdező kommentje:
Ez nagyon bölcs, értem a titkod.
2015. máj. 22. 00:22
 52/86 anonim ***** válasza:

Tà titi tàtà

Koszonom

David voltam.

2015. máj. 22. 01:07
 53/86 A kérdező kommentje:

Te is tudsz valamit, 29%-al :)

Ritkán kapok én is magasabb százalékot atyám.

Dávid, te leendő pap létedre nem félsz, hogy megpörkölődsz és trollkodsz itt komoly témákban?

Valaki küldött 29%-os youtube-s videót, az is te vagy?

Jó a szakadék szélén mászkálni, néha lázadni az intenzív tanulás.

2015. máj. 22. 18:55
 54/86 anonim ***** válasza:

:D megbocsájtok magamnak rendszeresen. hmm jó hogy mondod. Múltkor elhatároztam, hogy végig megyek az egész életemen és megbocsájtok magamnak mindent. Középiskola elejénél elfáradtam. Azóta nem foglalkoztam vele.

Sajna elkezdett felfele kúszni. Pedig már láttam magam előtt a 22% -ot :)

2015. máj. 24. 16:11
 55/86 anonim ***** válasza:
én voltam. amúgy szerintem szélsőségessé váltál! javaslom átrágni a témát magadban., hogy visszatérj az aranyközépútra gyermekem :)
2015. máj. 24. 16:13
 56/86 A kérdező kommentje:

Nem feltétlenül rosszabb az ami alacsonyabb rezgésű. Létrejön sokkal könnyebben sok minden dühből. Mellékhatás az annyi, hogy maximum ha nem tudunk váltani pozitívra(és megbocsátani magamnak), rossz lesz a közérzet.

Bennem rendkívül nagy a szeretet, de az érzelmek is.

Megtévedt emberekre(úgymint szerintem te, atyám) nagyon dühös és kritikus tudok lenni, szentbeszéd hallatán, így én is eltévedek az igaz ösvényről és lefoshatod bokád.

Relatív, hogy ki a rossz, az aki felhergel, vagy én aki szórakozok kicsit?

Erre mondta a kollégád, hogy ilyenkor sárga a szemem és köhögcsél szegény....

Ha végeztél a szent képzéssel, hergelj fel és kipróbáljuk működik vagy sem az az ördögűzés. Jó lecke mindkettőnknek.

Mivel letévedtél atyám a helyes útról, könnyen fogsz te felhergelni szent beszéddel.

2015. máj. 25. 13:15
 57/86 anonim válasza:

Halihó! :)

Paktumot kötni az ördöggel? Kinek ment el az esze, vagy ki nem becsüli elégé, a lelkét ahhoz, hogy egyszerű árunak tekintse? Saját felfogásom szerint a lélek, az maga a személy, aki eladta a lelkét, az eladta úgymond mindenét, mert innentől kezdve semmije nem marad, amiért értelme lenne küzdenie és ő maga is érezni fogja, vagy érzi is ezt, de lehet, hogy még nem tudatosult benne még ez.

Mi az, hogy jó? Mi az, hogy rossz? Ki szabja meg mind ezt? Miért beszélünk olyanról, ami mindenkinél egyedi? Aki szerint jó ez a vallás, vagy rossz ez a vallás, az csak a saját értékrendjét mutatja meg, ezen nem is fogok és nem is szándékozok összekülönbözni. Nincs is értelme. Pontosan ezért nincsen értelme olyat mondani, hogy az ördög, démon, maga Lucifer rossz lenne, mert éppen lehetnek jók is, attól függ, hogy honnan nézed, hogyan látod, miként tapasztalod meg.

Személyem szerint, ha mindenképpen paktumot kellene kötnöm valakivel, választanám Lucifert, mert úgy látom, hogy az angyalok ridegek és csak üresfejű lóti-futik, akik Soha nem kérdőjelezik meg Uruk akaratát.

Isten, pedig egymagában nem létezik, mivel ahhoz, hogy ennyiféle "alkotás" lehessen sokkal többre volt szükség. De, hogy mire, arra nincsen megfelelő szavunk, vagy én még nem ismerem azt.

De visszatérve az ördögökhöz/démonokhoz. Mi számukra kell, az a lélek, és az azt uraló úgymond "negatív" érzelmek. Ők ezzel táplálkoznak, ezt szívják magukba és ezért versenyeznek. Akinek a legtöbb lelke van, annak van a legnagyobb hatalma.

Egy szerződésre sem emlékszem pontosan, de azt tudom (nem tudom és nem is AKAROM tudni, hogy honnan) ÖRÖKRE szól. Az, hogy egy előző életben kötött szerződés után még itt vagy, az azt bizonyítja, hogy vagy rád untak, vagy kerítőnek használnak esetleg egy fiatalabb példány kísérletező kedvében volt és tudni akarja ilyenkor mi történik.

Lehet-e őket uralni? Majdhogynem esélytelen.

"az Ördög?

rég megalázkodott és nekem dolgozik .."

Erre csak annyit mondanék, hogy légy óvatos, mert komoly árat fogsz érte fizetni. Nézz gyakran a hátad mögé és ne inogjon meg a lelked, különben véged.

A dob valóban az Ördög kedvelt hangszere. A ritmus pedig veszélyes fegyver. Zene pedig nincsen ritmus nélkül.

Egyébként szerintem a megállapodás szó jobban illik ide mint a paktum. A megállapodásoknak van záradéka, a paktumnak viszont nincs, az felbonthatatlan, legalábbis én így tudom. (Itt biztosan)

Lucifert, pedig nem is így hívják és az Ördög is csak egy gyűjtő fogalom, amit az emberek találtak mert, mert félnek az ismeretlentől, és aminek tudják a nevét, azon tudnak uralkodni is. A név hatalom. Ezt kivételesen jól írja a Biblia is. :D

Apropó Biblia. Új elnevezést találtam rá, ami hasonló nézetűek körében sikert aratott: Féligazságok Gyűjtőtára. A fél igazságoknál, pedig veszélyesebb nem igen van.

Remélem nem tértem el nagyon a tárgytól és sikerült olyasmit írnom ami elgondolkodtató.

További szép napot! ^^

2015. jún. 15. 14:56
 58/86 anonim ***** válasza:

"Mi az, hogy jó? Mi az, hogy rossz? Ki szabja meg mind ezt? Miért beszélünk olyanról, ami mindenkinél egyedi? Aki szerint jó ez a vallás, vagy rossz ez a vallás, az csak a saját értékrendjét mutatja meg, ezen nem is fogok és nem is szándékozok összekülönbözni. Nincs is értelme. Pontosan ezért nincsen értelme olyat mondani, hogy az ördög, démon, maga Lucifer rossz lenne, mert éppen lehetnek jók is, attól függ, hogy honnan nézed, hogyan látod, miként tapasztalod meg."

"De visszatérve az ördögökhöz/démonokhoz. Mi számukra kell, az a lélek, és az azt uraló úgymond "negatív" érzelmek. Ők ezzel táplálkoznak, ezt szívják magukba és ezért versenyeznek. Akinek a legtöbb lelke van, annak van a legnagyobb hatalma."

Bocsánat, én sem szándékozom összeveszni, sőt, részben egyet is értek veled. Egy dolgon viszont megakadt a szemem, és úgy gondolom, hogy ha valaki értelmezi (helyesen) és elfogadja a mostani írásomat, akkor picit változtathatok az embereken.

Az első idézetben rákérdeztél mi a jó, rossz, ki dönti el, és ez mindenkinél egyedi. A második idézetben pedig máris (igaz idézőjelbe tetted, ennek viszont örülök, ez alapján te hasonlóan nézed, mint én) "negatív"-nak nevezed azokat az érzelmeket amiket a démonok keresnek.

Ez a bajom nagyon sokszor! A társadalmi berögzülésen kívül, mi határozza meg, hogy mely érzelem "helyes"? Rengeteg ember úgy van vele, hogy példának okáért a sztoikusság rossz. Kérdem én, miért? Az érzelemmentesség az én szememben például nagyon is jó. (hozzáteszem én annak születtem, így az érvelésem nem tökéletes) Sztoikusság esetén a szerelmen kívül más érzelem nem tud befolyásolni. Sem harag, sem együttérzés, sem büszkeség, sem boldogság, sem szomorúság, sem öröm, stb. Az én természetemben az a jó, hogy a sztoikusság mellett a gondolkodásmódom pedig szkeptikus-racionalista. (ez utóbbi ütközik azzal, hogy vallásos vagyok, tudom) Az én döntéseim olyanok, mint egy számítógépé. Igen<->Nem választási lehetőségekkel veszek figyelembe másodpercek alatt kérdéssorozatokat (ezért is utált engem a polémiatanárom), melyekben nem szerepelnek érzelmek. Egy példa (itt a gyik-on volt egy kérdés):

Ha az utcán látod, hogy egy vagy több férfi megver egy nőt, mit csinálsz? Segítesz vagy továbbmész?

Ismerem a nőt?

-Nem. -> Továbbmegyek

-Igen. -> Következő:

Tett valamit a verésért? (kirívó öltözködés már indok)

-Igen. -> Továbbmegyek.

-Nem. -> Következő:

Meg tudom védeni úgy, hogy bennem ne keletkezzenek nagyobb károk?

-Nem. -> Továbbmegyek.

-Igen. -> Következő:

A támadók később felkereshetnek? (ez egy hosszabb megfigyelési lista alapján dől el)

-Igen. -> Továbbmegyek.

-Nem. -> Következő:

Az ott lévők közül van aki már készül segíteni? (szintén megfigyelés)

-Igen. -> Továbbmegyek.

-Nem. -> Következő:

Pillanatnyi állapotomban képes vagyok elvégezni a feladatot?

-Nem. -> Továbbmegyek.

-Igen. -> Esélyes, hogy segítek neki.

Nos ebből azt hiszem látszik mire gondolok. Rengeteg felesleges energiapazarlástól megszabadít a sztoikusság, hiszen az agyunk úgyis elektromos impulzusokkal, 01 döntéssel működik, így még ha olvasva ez a gondolatmenet hosszúnak is tűnik, 3 mp alatt megvan. Míg ha érzelmekkel reagálsz, több mint 50% az esélye, hogy téged is megvernek (több, nálad erősebb, technikásabb támadót feltételezve), majd folytatják a lánnyal. Míg az én elgondolásommal nem okozol problémát magadnak. (A sztoikus embereknek bűntudata, lelkiismerete nincsen.)

Kicsit hosszúra sikeredett. Nos a démonok pontosan az ilyen érzelmeket keresik. Becsvágy, önzés, egoizmus, düh, nagyravágyás. Azonban a társadalmi berögzülésen kívül kinek van joga meghatározni azt, hogy ezek rosszak/negatívak lennének? (Biblia nem érv)

Illetve, ha már itt vagyok, még egy dologra reagálnék:

"Lehet-e őket uralni? Majdhogynem esélytelen."

Egyáltalán nem. A démonok (Azazel-t és a kisebb rangú "paraszt" kategóriába tartozóakat [tipikus "én-vagyok-a-jani-te-meg-hódolj-be-nekem-de-igazából-semmit-sem-érő" típus] kivéve) gyűlölik, ha felsőbbrendűnek tekinted őket. A démonok az egyenrangú bánásmódot részesítik előnyben. Ha különböző fogadásokat kötsz velük a saját magad által meghatározott, félreértelmezhetetlen feltételekkel, akkor bizony lehetsz egy démon mestere, így Azazel után közvetlenül te parancsolsz neki, amit ő egy természetfeletti erő nyomása miatt képtelen megtagadni, kivéve ha ez ütközik vagy felülíródik Azazel parancsával.

Azonban annyi igaz, hogy magát Azazel-t lehetetlen irányítani.

Üdv, egy ES-t valló...

2015. jún. 15. 19:27
 59/86 A kérdező kommentje:

Előző. Szerintem nem csak a szerelemben lehet manipulálni, ha lenne gyereked és őt vernék, nyilván segítenél, még ha meg van az esélye, hogy mindketten szívtok.

Mi van, ha bizonyos szinten mind egyek vagyunk, akkor viszont bárkit bántanak, azzal téged is?

Jó tett helyébe jót ne várj...de mi van, ha ezzel jobbá teszed a világot és így a te biztonságod is nő?

2015. jún. 16. 20:50
 60/86 anonim válasza:

Szép jó estét! ^^

Köszönöm a kiigazításokat! :) Őszinte leszek. Az ES-ről halvány lila gőzöm nincs, a Sátánizmusról, mint vallásról is csak egy leheletnyi tudásom van, így előfordulhat, hogy olyat írtam ami nem állja meg a lábát és ezért elnézés is kérek.

Kedves "egy ES-t valló..."! ^^

Örülök, hogy vannak még sorstársaim, akik osztják néhány szempontban a nézeteimet! :) A sztoikusságról érdemben vitatkozni és reagálni nem tudok, így nem is fogok. Az oka pedig az, hogy nagy valószínűséggel azon emberek közé tartozom, akik a sztoikus állapothoz akkor állnak a legközelebb, amikor elbambulnak és kikapcsol az agyuk.

A példádra reagálva én habozás nélkül megpróbálnék segíteni a nőnek, akár ismerem, akár nem. A gondolkodás módodról, pedig annyit, hogy valószínűleg a legtöbb ember így gondolkodik (általánosságban, nem ebben a kiragadott extrém helyzetben). Szerintem nem véletlen, a mesterséges intelligencia kifejezés, mit a gépekre használnak.

Én az egyetemes jót és rosszat vetem el.

A negatívra pedig kitaláltam egy (szerintem) egész jó definíció szerűséget, íme:

Minden olyan dolog negatívnak mondható, ami egy élőlény élete számára kedvezőtlen hatással jár, ezért olyan hogy egyetemes jó és rossz/pozitív és negatív nem létezhet. Példának okáért nézzünk egy egyszerű példát. Legyen ez egy betonozás, vagy útépítés. A Föld számára ez negatív hatással van, mivel így kipusztulhat az addig háborgatatlan élőhely és az ott élő fajok is eltűnhetnek, amik pedig nélkülözhetetlenek a normális bioszféra normális működéséhez. De számunkra pozitív hatással van, mivel így gyorsabban (és esetleg kevesebb energia befektetéssel) juthatunk el A-ból B-be.

Remélem sikerült érthető és elfogadható választ adnom a kérdésedre. :)

Az igazításról pedig annyi megjegyzésem van, hogy Azazel-t is lehet irányítani, de akkor és csakis akkor ha ő maga is ezt akarja (ami nem tudom miért következne be). Amit leírtam, az abból fakad, hogy saját tapasztalatot is sikerült már szereznem démonokkal. Nem mondhatom, hogy félnék tőlük, vagy tartanék bármelyiküktől is, csak megadom nekik azt a tiszteletet, ami úgy érzem megilleti őket. Az uralmat abból gondoltam, hogy amíg velem ők is teljesen tisztességesen viselkedtek, szinte már úgy, mintha elfogadtak volna egyfajta vezetőjüknek (jobb szó nem jut az eszembe) addig azokat akik megidézték őket, illetve akikhez valamiért kötődtek, azokkal nem viselkedtek valami szépen (remélem érthető, mire gondolok). Ebből következtettem, az álláspontomra.

Nem tagadom, hogy elég fiatal vagyok - sőt nagyon - így nálam nem nehéz tapasztaltabbnak lenni, amiért nem haragszom, sőt szívesen veszem az igazítást!

Remélem mindenre sikerült reagálnom és érthetőek is lettek, ha nem azért elnézést kérek!

Kedves Kérdező! ^^

Kíváncsi vagyok a te véleményedre is azokról, amiket leírtam most és az előző válaszomban is. Ha valami nem felelt meg a valóságnak, akkor nyugodtan kijavíthat, ígérem nem fogok megsértődni, sőt örülni is fogok neki!

További jó böngészést és olvasgatást: Luna

2015. jún. 16. 22:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!