A materializmus valójában egy lelki "betegség" lenne? (pszichológiai párhuzammal)
ZoltánKavntumfizikus kérdése :
Gyakran hallani materialista szkeptikusoktól, amikor már kifogytak az érvek a szájukból, hogy az ezotéria pusztán egy "kapaszkodó" lenne a gyenge emberek számára, így értelmetlen annak valóságtartalmával foglalkozni, mondják ők.
Noha a pszichológia is elismeri, hogy az ember egy lelki és szellemi spirituális indivídum, mégis teljesen normálisnak tekintik a materializmus mint amolyan vallás (antivallás) meglétét.
Nézzük eme párhuzamot ; A pszichológusi személet szerint a magányos hobbik, mint pl netezés, bélyeggyűjtés, horgászás nem elfogadottak és betegségként vannak kikiáltva, mivel szerintük az ember társas lény és a normális emberi állapot a társas kapcsolatok állandó keresésében és azok folytonos gyakorlásában van. Mivel a pszichológia szerint az ember alapvetően társas lény. Viszont noha ugyanúgy spirituális lénynek is tekintik az embert, mégsem elfogadott vagy támogatott az ember szellemi, lelki fejlődése.
Pszichológia elmélete szerint az ember társas lény, így a társas kapcsolatok állandó megléte szükséges a normális emberi állapot számára. A magányos hobbik lelki betegségek. Annak ellenére, hogy az ilyen ember teljesen normális belilleszkedett tagja a társadalomnak.
Szükséges lenne átlátni ennek analógiájára ezt is ; a Spiritualitás elmélete szerint az ember spirituális lény, így a spirituális/Isteni kapcsolatok állandó megléte szükséges a normális emberi állapot számára. A materialista hobbik valójában : lelki betegségek. Annak ellenére, hogy az ilyen ember teljesen normális belilleszkedett tagja a társadalomnak.
*
Véleményem szerint mint ahogy a társas kapcsolatok normális szinten tartása az ember szellemi fejlődésének valamint normális lelki világának alapja ugyanúgy a spirituális kapcsolatok /Isteni Önntudatunk ápolása szintén az ember lelki fejlődésének valamint normális lelki világának alapja !
A materializmus ugyanolyan lelki betegség ezáltal, mint a magányos hobbik. Lelki deformitást okoznak és nem él az ilyen ember teljes életet. A materialista emberek lélekgyülölő attitűdöt képviselnek és az empátia, együttérzés hiányában vannak. Ezt be kellene látni.
*
Azt mondják a materialisták, hogy a gyenge embernek van szüksége hitre/Istenre/spiritualitásra, ugyanakkor viszont, ha megnézed a realitást, ennek ellenkezője az igaz.
Az ember egyedül nagyon gyenge, sebezhető. Ahhoz hogy minden életperiódust normálisan megéljen és ne szenvedjen olyan károkat, melyek később lelki betegségekhez vezetnek, mindenképpen szüksége van spiritualitásra/Istenhez, gyakorlatilag a pszichológushoz járkálás is egy ilyen hiánypótlás, materialistáknál elfogadott szokás ez.
Magyarországon a rendszerváltás óta a létbiztonság gyakorlatilag eltűnt. Egy mai ember tulajdonképpen el sem képes képzelni, milyen lehet az életet stabil állás esetén. Gyakorlatilag a mai magyar átlagfizetésből a családját képtelen fenntartani az ember és sok esetben magát sem. Azok akik pedig benne vannak a mókuskerékben, állandó bizonyításkényszerben vannak és a munkahelyi hierarchiában kell kapaszkodniuk, egymással harcolni a feljutásért.
Akármilyen élethelyzetben van az ember állandó harc az élete másokkal, Önnmagával, családjával és ha emellett a lelkét nem ápólja Isten által lelki betegségek garmada lesz a következmény ! Beláthatod, hogy az ember igen elesett lény, mégha a materialista, pöchkendi mentalitás ellenére Ők is azok és tele is vannak ilyen lelki betegségekkel, bár a materializmus eleve akkora egóval jár, hogy ezt be sem ismernék maguk előtt.
Hogyan állsz Te lelki épséged megőrzése terén ? Te is így látod?
Kedves kérdező: Te vallásos vagy, és ezt senki nem fogja neked a szemedre hányni. Én nem vagyok vallásos, de érző lény saját spirituálissal. Ezt mint holmi "pöckhendi mentalitás" jellemezni, nos ez inkább a te mentalitásodat tökrözi.
Véleményedet alapból hibás kiindulópontokból következtetted, így nem sok értelme van.
Az én életszemléletem szerint; amiért tudok tenni, azért nem kell aggódnom, amiért pedig nem tudok tenni, azért meg kár aggódnom. Na ezt übereld Isten!
"Valóban szükségszerű a technikai újítások véghezviteléhez az, hogy abban higyjünk, hogy az anyagon kívül nincsen más (pontosabban minden más az anyag terméke)? "
Ez nem hit kérdése. Nincs bizonyítékunk, semmiféle szellemi létre. Amúgy meg majd ha a hit, a meditáció meg az ima önmagában autót épít, gyógyít és elviselhetőbbé teszi az életet, akkor lehet a materialista felfogást kritizálni hitelesen :)
"Igen, jellemző tévhit, hogy a materializmus viszi előre a világot, illetve materializmus nélkül nem lehetne számítógéped, stb. "
Pontosan így van !
"Nem értem amúgy, hogy Lars Herviket miért kellett idekeverni... A neve még említésre sem méltó... "
Valóban nem méltó említésre. Magányos hobbikat űzött.
"P.s: A materializmus miért korlátozná le a lelket? "
Mert pótolni próbálja a lelket...amit nem képes !!!
"És az a kérdés, amikor kiírtad az IQ pontszámod, na az volt az a pillanat, amikor elvesztettem azt a gondolatot, hogy talán értelmes vagy... Egy okos ember nem kérkedik az eszével, hanem inkább valami hasznos, értelmes dologra használja."
A kérdésben amiben kiírtam, leírtam, azt is hogy miért tettem ! Nem kérkedtem,hanem eloszlattam azt a tévhitet hogy David Icke fanok és "ezósok" 70-es I.Q-júak, mert ezzel vádoltak minket. NE forgasd ki a szavaimat.
"Elolvastam, ezek után abban sem vagyok biztos, hogy tudod e egyáltalán, mivel foglalkozik a kvantummechanika."
Ha elolvastad, akkor sajnos Te nem tudod !! Amit leírtam az a valódi kvantumfizika. Ha nem lepődtél meg a kvantumfizikán, nem is értetted meg azt, mert tartalmazza a spiritualitást.
"A pszichológusom üzeni, hogy nekik semmi bajuk a magányos hobbikkal, sőt ők maguk is űzik. (horgászat, olvasás, keresztrejtvényfejtés stb.)"
A pszichológusodnak az a dolga, hogy úgy vezessen jó irányba, hogy közben ne vessen fel aggályokat benned az irány helyességéről ! Ha szükségeg van pszichológusra, ezeket úgysem fogod átlátni. Egyébként hallgass rá.
Imel már leírtam sokszor alaposan kifejtve, hogy nem a MATERIALIZMUS épített utakat, városokat, hanem a tudomány. A tudomány viszont nem materialista, csak ezt még te sem érted.
"Imel már leírtam sokszor alaposan kifejtve, hogy nem a MATERIALIZMUS épített utakat, városokat, hanem a tudomány. A tudomány viszont nem materialista, csak ezt még te sem érted."
A hit, az ima, a hazugságaid, az arroganciád, az ostobaságod tényleg nem építettek utakat és nem is gyógyítottak meg senkit. A tudomány csak az anyagi világgal és az abbal lévő jelenségekkel foglalkozik, mert csak azok léteznek. A tudomány materialista, és az amputáltaknak művégtagokat ad, hidakat és kórházakat emel, elrepít a Holdra és közben az éhezésnek is véget vethetne, ha az ember nem lenne ilyen szralak.
"A tudomány csak az anyagi világgal és az abbal lévő jelenségekkel foglalkozik, mert csak azok léteznek."
Fatális tévedés.
"A tudomány materialista"
A tudománynak nincs hite, a tudomány egy módszer, egy gyűjtőfogalom. A tudományban tevékenykedőknek lehet hite, de az már önmagában elhibázott felfogás, ha egy hit szerint közelítik meg a vizsgálódást, illetve aszerint vonnak le következtetéseket.
"Ha elolvastad, akkor sajnos Te nem tudod !! Amit leírtam az a valódi kvantumfizika. Ha nem lepődtél meg a kvantumfizikán, nem is értetted meg azt, mert tartalmazza a spiritualitást."
Továbbra is azt tudom mondani, hogy a másik kérdésed alapján látszik, hogy mennyi közöd van a kvantummechanikához.
Schrödinger macskája nem egy valós kísérlet és maga Schrödinger sem feltételezte, hogy így működik makroszkopikus szinten a fizika, csupán így próbálta elmagyarázni a parányi részecskék fizikájának azt a tulajdonságát, hogy nem tudunk megfigyelni pl. egy elektront oly módon, hogy annak ne bontanánk meg a szuperpozícióját, azaz egyszerre vizsgálnánk a hullám, ill. részecske tulajdonságát. Ugyanúgy, ahogy a megfigyelés pillanatában a macska sem lehet élőhalott.
Hogy ennek mi köze van bármiféle spiritualizmushoz, bevonzáshoz, azt én személy szerint nem tudom.
""A tudomány csak az anyagi világgal és az abbal lévő jelenségekkel foglalkozik, mert csak azok léteznek."
Fatális tévedés."
Miért? A tudomány sosem bizonyította bármilyen anyagi világon kívüli dolog létét. Ha megpróbálsz cáfolni, legalább ne csak rinyálj, hanem érvelj is.
"A tudománynak nincs hite, a tudomány egy módszer, egy gyűjtőfogalom. A tudományban tevékenykedőknek lehet hite, de az már önmagában elhibázott felfogás, ha egy hit szerint közelítik meg a vizsgálódást, illetve aszerint vonnak le következtetéseket."
A materializmus nem is hit, egyszerűen minden tény arra mutat, hogy ez az eszme a tudomány egyik alapja. A második mondatoddal egyetértek; ezért nem szeretem a bármilyen természetfelettiben hívőket, ha tudománnyal fogllalkoznak. Nem objektívek, mindenáron bizonyítanák téveszméiket: idegen látogatók, istenek, stb.
Imel pont az ilyen csökönyös, ostoba emberekről beszélek mint te:-D Nem vagy képes felfogni amit írok !
nem a materializmus épített utakoat, korházat, hanem a tudomány. Még a Sámánok korában is képesek voltak fejlett vízvezetétek, de még gigantikus városok, piramisok felhúzására is.
A tudomány maga nem materialista, hanem a művelői egy része, de azok is azért mert félrevezetődtek !
Az hogy a Schrödinger macskája paradoxont nem ismered és nem érted, az a te dolgod. Bizonyítja az alacsony műveltséged.
Spirituális reinkarnációs hipnózissal feloldottak több olyan elnyomott gátlást, melyre képtelen volt a materialista nézőpontú pszichiátria, még a gyógyszerekkel sem. Ezen eltöprenghetnél
"Még a Sámánok korában is képesek voltak fejlett vízvezetétek, de még gigantikus városok, piramisok felhúzására is."
De azokat NEM imával és varázslatokkal, hanem tudományos eszközökkel, tudományos módszerekkel építették.
"A tudomány maga nem materialista, hanem a művelői egy része, de azok is azért mert félrevezetődtek !"
Megint csak: majd ha a tudományban imádkozni és varázsolni kell, akkor már nem lesz materialista. És te vagy félrevezetve, neked vannak téveszméid. Gyenge vagy és gyáva és nem vagy képes elfogadni, hogy az anyagi világ a világ, nem létezik semmi spirituális vagy természetfeletti. De elmondom én, miért akarsz ennyire természetfelettiben hinni: halhatatlanná tesz téged (lelked ad), elhiteti, hogy számítasz és fontos vagy. El kell keserítselek, senki és semmi sem számít.
"Bizonyítja az alacsony műveltséged."
Tükör van előtted talán? Miért beszélsz magadhoz? Makacsnak és sotobának nevezel, amikor mindez te vagy.
"Spirituális reinkarnációs hipnózissal feloldottak több olyan elnyomott gátlást, melyre képtelen volt a materialista nézőpontú pszichiátria, még a gyógyszerekkel sem. Ezen eltöprenghetnél"
Hazugság. Linket, bizonyítékot kérek és meg is cáfolom. Vagy legalább adj leírást, milyen elnyomott gátlásokat találtak a haverjaid és miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!