Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » A materializmus valójában egy...

A materializmus valójában egy lelki "betegség" lenne? (pszichológiai párhuzammal)

Figyelt kérdés

ZoltánKavntumfizikus kérdése :

Gyakran hallani materialista szkeptikusoktól, amikor már kifogytak az érvek a szájukból, hogy az ezotéria pusztán egy "kapaszkodó" lenne a gyenge emberek számára, így értelmetlen annak valóságtartalmával foglalkozni, mondják ők.

Noha a pszichológia is elismeri, hogy az ember egy lelki és szellemi spirituális indivídum, mégis teljesen normálisnak tekintik a materializmus mint amolyan vallás (antivallás) meglétét.

Nézzük eme párhuzamot ; A pszichológusi személet szerint a magányos hobbik, mint pl netezés, bélyeggyűjtés, horgászás nem elfogadottak és betegségként vannak kikiáltva, mivel szerintük az ember társas lény és a normális emberi állapot a társas kapcsolatok állandó keresésében és azok folytonos gyakorlásában van. Mivel a pszichológia szerint az ember alapvetően társas lény. Viszont noha ugyanúgy spirituális lénynek is tekintik az embert, mégsem elfogadott vagy támogatott az ember szellemi, lelki fejlődése.

Pszichológia elmélete szerint az ember társas lény, így a társas kapcsolatok állandó megléte szükséges a normális emberi állapot számára. A magányos hobbik lelki betegségek. Annak ellenére, hogy az ilyen ember teljesen normális belilleszkedett tagja a társadalomnak.

Szükséges lenne átlátni ennek analógiájára ezt is ; a Spiritualitás elmélete szerint az ember spirituális lény, így a spirituális/Isteni kapcsolatok állandó megléte szükséges a normális emberi állapot számára. A materialista hobbik valójában : lelki betegségek. Annak ellenére, hogy az ilyen ember teljesen normális belilleszkedett tagja a társadalomnak.

*

Véleményem szerint mint ahogy a társas kapcsolatok normális szinten tartása az ember szellemi fejlődésének valamint normális lelki világának alapja ugyanúgy a spirituális kapcsolatok /Isteni Önntudatunk ápolása szintén az ember lelki fejlődésének valamint normális lelki világának alapja !

A materializmus ugyanolyan lelki betegség ezáltal, mint a magányos hobbik. Lelki deformitást okoznak és nem él az ilyen ember teljes életet. A materialista emberek lélekgyülölő attitűdöt képviselnek és az empátia, együttérzés hiányában vannak. Ezt be kellene látni.

*

Azt mondják a materialisták, hogy a gyenge embernek van szüksége hitre/Istenre/spiritualitásra, ugyanakkor viszont, ha megnézed a realitást, ennek ellenkezője az igaz.

Az ember egyedül nagyon gyenge, sebezhető. Ahhoz hogy minden életperiódust normálisan megéljen és ne szenvedjen olyan károkat, melyek később lelki betegségekhez vezetnek, mindenképpen szüksége van spiritualitásra/Istenhez, gyakorlatilag a pszichológushoz járkálás is egy ilyen hiánypótlás, materialistáknál elfogadott szokás ez.

Magyarországon a rendszerváltás óta a létbiztonság gyakorlatilag eltűnt. Egy mai ember tulajdonképpen el sem képes képzelni, milyen lehet az életet stabil állás esetén. Gyakorlatilag a mai magyar átlagfizetésből a családját képtelen fenntartani az ember és sok esetben magát sem. Azok akik pedig benne vannak a mókuskerékben, állandó bizonyításkényszerben vannak és a munkahelyi hierarchiában kell kapaszkodniuk, egymással harcolni a feljutásért.

Akármilyen élethelyzetben van az ember állandó harc az élete másokkal, Önnmagával, családjával és ha emellett a lelkét nem ápólja Isten által lelki betegségek garmada lesz a következmény ! Beláthatod, hogy az ember igen elesett lény, mégha a materialista, pöchkendi mentalitás ellenére Ők is azok és tele is vannak ilyen lelki betegségekkel, bár a materializmus eleve akkora egóval jár, hogy ezt be sem ismernék maguk előtt.

Hogyan állsz Te lelki épséged megőrzése terén ? Te is így látod?

2013. júl. 1. 21:44
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
76%

"a materializmus eleve akkora egóval jár, hogy ezt be sem ismernék maguk előtt."

Kinek nagyobb az egója; aki istennek hiszi magát (vagy legalábbis aki befolyásolni akarja maga körül a természetet), vagy aki egy nagy gépezet apró részének tekinti magát?

2013. júl. 2. 11:00
 12/49 anonim ***** válasza:
77%

Amíg a materialista nézetek viszik előre a világunkat, javítanak életszínvonalunkon, addig bármiféle szitkozódás, gúnyolódás a materializmusokkal szemben elég szánalmasnak tűnik.

Egyik előttem szóló említette a tranzisztorokat. Kedves Zoltán! Azok megalkotásához tényleg kellettek a kvantummechanika tételei, amikhez neked közöd sincs!

Majd, ha gyógyszerek helyett természetgyógyászok gyógyítják az embereket, majd ha pszichológusok helyett ördögűzők segítenek a depressziós embereken, majd ha űrutazás helyett asztrálutazással tudjuk vizsgálni az űrt, a bolygókat, majd ha rádióhullámok, fény, elektromos áram helyett gondolatátvitellel tudunk nagy távolságokból információt cserélni, majd ha gépek helyett jedi erővel tudjuk végezni a tömeggyártást, majd ha elektronika helyett szimplán bevonzzák az emberek, hogy működjenek az eszközeink, majd ha nem autóval, hanem levitációval közlekedünk, na: Majd akkor lehet fikázni a materialistákat!

Ha nem lenne materializmus, akkor az ehhez hasonló kérdéseket se tudnátok ide böfögni!

Zoltánról meg senki ne higgye el, hogy bármi köze van a kvantumfizikához, csak így hitelesebbnek tűnnek a baromságai a hívőknek! Én részemről már csak egy BSc diplomát bescannelve is elfogadnék Zoltántól, gondolom van neki... Nem hogy MSc, vagy PhD.. Doktor úr!

2013. júl. 2. 14:44
 13/49 Antimod ***** válasza:
81%

A materializmus ugyanúgy hit, mint bármelyik másik irányzat. Nem betegség.

Egy részét lehet bizonyítani, más részét nem. Ráadásul a bizonyíték jellege a bizonyítás módszerétől is függ. Más a bizonyíték a természettudósnak, más a bíróságnak, más a férjnek, más a szerelmesnek. Minden relatív.

Anyagi jelenséget anyagi eljárással lehet bizonyítani, mást másféleképpen.

Abban egyetértek, hogy valamilyen szinten minden ember lelke "beteg". Természetesen nem pszichológiai értelemben, de az ember igen összetett lény, és rendkívül sokszínű.

"szüksége van spiritualitásra/Istenhez, gyakorlatilag a pszichológushoz járkálás is egy ilyen hiánypótlás, materialistáknál elfogadott szokás ez."

Szüksége volna spiritalitásra, olyan értelmeben, hogy megértse azt, hogy mit keres itt, ahol, miért nem több/kevesebb másoknál. Így egy sokkal kevésbé manipulálható, öntudatosabb, érettebb társadalom élhetne a Földön. Ha ebben pszichológus tud segíteni valakinek, abban sincs semmi rossz.

2013. júl. 3. 09:08
 14/49 anonim ***** válasza:
63%
Amúgy ZoltánKvantumfizikus, utánanéztem pszichológiában,lélektanban és egyéb tudományokban a magányos hobbiknak, az egyedüllétnek, és aki szívesebben van egyedül, vagy végez magányos hobbit, az nagyobb eséllyel zseni, mint embertársai. Ergo ebben a fogalmazásodban kifejted, hogy a szkeptikusok nagyobb eséllyel zsenik, mint az ezósok ;D
2013. júl. 3. 09:32
 15/49 A kérdező kommentje:

Látom nem gondolkodtatok el többnyire a kérdésen, hanem indulatból reagáltatok gyorsan.

Megpróbálok röviden reagálni a lényegi felvetésekre ;

"Nem, a materializmus filozófiai irányzat. "

Na a lényeg az, hogy ki minek fogja fel. Sajnosm ma egyre inkább a vallás szerepét veszi át. Vallás(szellem teremt) kontra materializmus (anyag teremt).

"Nagyon nehéz megőrizni a lelki egészség valamiylen szintjét, úgy vagyok vele.

A kultúra és a táradalom ugyanis beteg.

Még ha meg is van a spirituális és emberi kapcsolatok szükséges mennyisége, azok is mind feétőzöttek, betegek.

Még tán jobban meg tudod őrizni az egészséged, ha magányos maradsz."

Teljes mértékben egyetértek. Köszönöm hogy megosztodtad velünk:)

"A materializmus tette lehetővé hogy atomerőmű számítógép űrhajózás legyen!A tranzisztor az anyag egy tulajdonságából lett feltalálva és nem elképzelésből!A fa is anyag amiről lejöttünk!"

Tisztázzuk, hogy a Tudomány tette lehetővé, ami nem feltétlen materialista, sőt igazolta a spiritualitást !

""A materializmus valójában egy lelki "betegség" lenne?"

Igen, a bizonyíték a vágyaink feladásában van. Buddha azt mondta, az állandó sóvárgás, vagyis a vágyaink a szenvedésünk oka.

Nem tudjuk a vágyainkat feladni, illetve nagyon, nagyon nehezen.

Amúgy meg egyet értek veled kérdező."

Teljes mértékben egyetértek. Köszönöm az észrevételedet.:)

Imel Te csak a materialista arrogáns reagálásokba vetett tapasztalataimat öregbítetted :) Nagyon pongyola és alacsony fokú érveid vannak, melyekbe nem is lehet villágosságot gyújtani, mert látszik, hogy az egód válaszol. A spiritualizmus bizonyos fokig bizonyított, nem tudom mire véljem a csőlátásodat ?

"Már a léte is harcot szül, a túlélés harcát"

Ez megint csak pszichológia. a pohár félig tele vagy félig üres ? Te döntöd el. Nem harcként kellene felfogni, mert szenvedni fogsz és másokat is szenvedésbe sodorsz majd.

"Kinek nagyobb az egója; aki istennek hiszi magát (vagy legalábbis aki befolyásolni akarja maga körül a természetet), vagy aki egy nagy gépezet apró részének tekinti magát?"

éppen a materialista ember az aki befolyásolni akarja a természetet maga körül ! Lásd azt a tevékenységet amit végez a tudatos ember=materialista kormányok. Erdő,faírtás,légszennyezés,ózonlyuk stb.

"Amíg a materialista nézetek viszik előre a világunkat, javítanak életszínvonalunkon, addig bármiféle szitkozódás, gúnyolódás a materializmusokkal szemben elég szánalmasnak tűnik."

Tisztázzuk azt, hogy a tudomány az nem materialista ! A tudósok egy része az, és a szkeptikusok. Szerinted Én materialista vagyok? Kollegáim sem mind azok, bár zöme az sajna:S

"Majd, ha gyógyszerek helyett természetgyógyászok gyógyítják az embereket"

Elmondom, hogy a gyógynövényeknek több hasznuk van, mint a gyógyszereknek ! A gyógyszermaffia tartja életben ezeket a hiedelmeket, hogy gyógyszer nélkül meghalnánk :S A leghatásosabb vérnyomáscsökkentő sem szintetikus anyag, hanem egy gyógynövény :-)

"ha pszichológusok helyett ördögűzők segítenek a depressziós embereken, "

Van az a regressziós hipnózis melyben előző életek emlékei felelevenídhetők. Na, azzal lehet gyógyítani !

"majd ha űrutazás helyett asztrálutazással tudjuk vizsgálni az űrt, a bolygókat, majd ha rádióhullámok, fény, elektromos áram helyett gondolatátvitellel tudunk nagy távolságokból információt cserélni, majd ha gépek helyett jedi erővel tudjuk végezni a tömeggyártást, majd ha elektronika helyett szimplán bevonzzák az emberek, hogy működjenek az eszközeink, majd ha nem autóval, hanem levitációval közlekedünk, na: Majd akkor lehet fikázni a materialistákat! "

ennek egy része működőképes, csak te nem tudsz róla, köszönhetően a kormányoknak, de ez nagyon hosszú fejtegetés lenne.

"Egyik előttem szóló említette a tranzisztorokat. Kedves Zoltán! Azok megalkotásához tényleg kellettek a kvantummechanika tételei, amikhez neked közöd sincs! "

Akkor kérlek olvasd el ezt a kérdésemet http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__4.. Mondtam a tranzisztor tudomány, de nem a tudomány materialista, hanem a tudósok.

"Ha nem lenne materializmus, akkor az ehhez hasonló kérdéseket se tudnátok ide böfögni! "

Valóban nem tudnánk rávilágítani a materializmus szűklátókörű posványaira, ha maga a materializmus nem is létezne. Zseniális eme meglátásod ! :-D

"Zoltánról meg senki ne higgye el, hogy bármi köze van a kvantumfizikához, csak így hitelesebbnek tűnnek a baromságai a hívőknek! Én részemről már csak egy BSc diplomát bescannelve is elfogadnék Zoltántól, gondolom van neki... Nem hogy MSc, vagy PhD.. Doktor úr!"

Örülök neki, hogy te jobban tudod Én ki vagyok, mint Én magam :D Ez a baj a szkeptikusokkal: Mindent jobban akarnak tudni, mint mások !

Már egyszer leírtam másik kérdésnél, hogy nem árulom el személyemet, mert az hátrányosan érintene, pont olyan lelkületi arrogáns emberek miatt mint te. Már az I.Q tesztem eredményét ellinkeltem egy másik kérdésemben, abban gyönyörködhetsz, Kedves Materialista ! :)

"A materializmus ugyanúgy hit, mint bármelyik másik irányzat. Nem betegség. "

Ha átveszi a spiritualizmus helyét és lekorlátozza a lelket, az ! A továbbiakban részben egyetértek veled Antimod.

"Amúgy ZoltánKvantumfizikus, utánanéztem pszichológiában,lélektanban és egyéb tudományokban a magányos hobbiknak, az egyedüllétnek, és aki szívesebben van egyedül, vagy végez magányos hobbit, az nagyobb eséllyel zseni, mint embertársai. Ergo ebben a fogalmazásodban kifejted, hogy a szkeptikusok nagyobb eséllyel zsenik, mint az ezósok ;D"

Meg a magányos hobbik között több az autista és a terrorista robbantó és Lars Hervik sorry nem tudom a nevét annak az elmebeteg terroristának, Ő is magányos hobbis volt és még sorolhatnám !...

A magányos hobbik az értelmet és szellemet szűkítik le. Mindezek ellenére, nekem nincsen bajom a magányos hobbikkal. Sőt, ha elolvasod mégegyszer a kérdésemet, ez csupán a párhuzam része : a pszichológusoknak van bajuk a magányos hobbisokkal, fordulj hozzájuk :S.

2013. júl. 3. 22:25
 16/49 Antimod ***** válasza:
53%

Igen, jellemző tévhit, hogy a materializmus viszi előre a világot, illetve materializmus nélkül nem lehetne számítógéped, stb.

Valóban így van?

Valóban szükségszerű a technikai újítások véghezviteléhez az, hogy abban higyjünk, hogy az anyagon kívül nincsen más (pontosabban minden más az anyag terméke)? Miért volna szükségszerű? Még a legvadabban vallásos kultúrákban is emeltek a kor szintjének megfelelő színvonalú épületeket, születtek technikai újítások, felfedezések. Egyre többen vagyunk, egyre több pénz (és érdek) van a technikai kutatás világában, egyre nagyobb háttértudás mögötte, természetes folyamat, hogy a fejlődés is felgyorsult.

Semmi köze ennek ahhoz, hogy személyesen ki mit vall.

2013. júl. 4. 08:36
 17/49 anonim ***** válasza:
9%

Most komolyan leterrosristáztad azokat, akik nincsenek veled egy véleményen? Nem értem amúgy, hogy Lars Herviket miért kellett idekeverni... A neve még említésre sem méltó...

Ja, és hallottál a Meyers- Briggs Típusindikátorról(MBTI)?

Aszerint a magányos hobbik az INTP és az INTJ típusok stresszlevez

2013. júl. 4. 08:57
 18/49 anonim ***** válasza:
ető technikái...
2013. júl. 4. 08:58
 19/49 anonim ***** válasza:
63%

P.s: A materializmus miért korlátozná le a lelket?

Ránk materialistákra mondod, hogy azt hisszük, mindenkinél mindent jobban tudunk, ennek ellenére úgy gondolod, hogy elnyomja az ezotériát, és emiatt rossz. Miért lenne rossz? Nem tudhatod, hogy mi igaz és mi nem belőle, legfeljebb csak sejtheted... És az a kérdés, amikor kiírtad az IQ pontszámod, na az volt az a pillanat, amikor elvesztettem azt a gondolatot, hogy talán értelmes vagy... Egy okos ember nem kérkedik az eszével, hanem inkább valami hasznos, értelmes dologra használja. Szerintem sokan is kiírhatnák, hogy mennyi az IQ-juk, milyen a tehetség és az MBTI tesztjük és még sorolhatnám... De nem teszik,mert tudják, hogy anélkül is okosak. Ha azt mondják rád hogy hülye vagy, gondold át az írásod, és hogyha semmi hibás nincs benne, akkor tegyél rájuk magasról,és pontozd le őket.

névte2en

2013. júl. 4. 09:07
 20/49 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Azt kérted olvassam el: http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__4..

Elolvastam, ezek után abban sem vagyok biztos, hogy tudod e egyáltalán, mivel foglalkozik a kvantummechanika.

2013. júl. 4. 09:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!