Egyébként - csak, h ne legyen agyon offolva a fő kérdés -, szerintem tök felesleges a kérdező felé mindenféle okoskodás...ő is úgy is azt fogja meglépni, vagy meg nem lépni, amit akar és majd az alapján fog belőle tanulni, vagy sem.
Tök lényegtelen ebbe a topikba, h léteznek-e démonok, Sátán, vagy Isten, vagy egyéb..., mert a kérdése a kérdezőnek konkrétan nem erről szólt!
Az én válaszom ismételten az, h a démonok nem azért vannak, h segítséget nyújtsanak, ha még is segítenek - átmenetileg - azaz életedbe és ami még rosszabb a lelkedbe kerülhet. Lehet velük kísérletezni, de tudnod kell, h a kísérletezésnek akár komoly ára lehet független attól, h hiszel-e vagy sem, h szórakozol-e vagy sem.
A gondjaidon/nehéz életeden leginkább te magad tudsz segíteni és az Úr..., de ha annyira meg vagy keseredve, hogy sem hinni nem akarsz benne, sem esélyt adni magadnak a boldogságra, azt is meg lehet érteni vhol, viszont akkor is magad miatt próbálj a jóra törekedni és a te esetedben ez azt jelenti szerintem, h inkább legyél materalista, vagy akár ateista, mint sem olyan dolgokba keveredj bele tudatlanul, ami által örökre elkárhozott lehetsz, vagy akár életed végéig boldogtalan lehetsz.
Bízom benned, h jól döntesz, és imádkozom érted, h jobbra forduljon az életed, akárhogy is döntesz, akármit is teszel vagy nem teszel. Minden jót neked!
az eleve zsákutca, ha valaki azért imádkozik, hogy jobb legyen a sorsa. Főleg, ha 3 évtizedig teszi. Hol van ez ahhoz, amit a Máté 13 ír: "kincset talál egy szántóföldben, elmegy, eladja mindenét, hogy megvehesse azt a földet, amiben a kincs van"? Isten nem bedobós automata, nem lehet kényszeríteni se áldozatokkal, se böjttel, se tizeddel. A szíveket vizsgálja. És senki sem közeledhet hozzá, akit ő nem vonz. Na ezért teljesen irracionális a kereszténység, egyáltalán nem az a
"megcsinálós", kipipálós vallás. Kegyelem. De mivel szeret, remélhetünk, hogy nem az érdemeink szerint bírál majd el, hanem beszámítja a Jézusba vetett hitet. Nincs más esélyed, mint nála kopogtatni tovább. Ha nem tudsz neki megbocsátani, nem lesztek jóban. A tékozló fiú is megpuhult egy idő után. Kövesd a példáját!
"az eleve zsákutca, ha valaki azért imádkozik, hogy jobb legyen a sorsa"
Én értettem ugyan, h ezt a kérdező felé mire írod, de te vajon tudod mit írtál valóban?
Azt nagyon könnyű mondani vkinek, h Isten nem ajándék automata...attól függetlenül, h ez valóban így van...de honnét tudod, h milyen problémái vannak a kérdezőnek?
Honnét tudod, h ajándék automatának akarja használni Istent?
Azzal is egyet értek, h amíg nem bocsát meg Jézusnak, az Úrnak, addig nem tud hozzá közeledni ezen én magam is nem olyan rég estem át mire felismertem ezt a hibámat...de, azért ne felejtsd el, h azt is mondja az Úr, h aki kér az kap, aki zörget annak ajtó nyílik, aki keres az talál.
Ha a kérdező ennyire kétségbe van esve, akkor erősen kétlem, h ajándék automatának akarná Istent használni és mondjuk az tenné boldoggá, h ha kapna x milliárd ft-ot.
A másik, ha nekem címezted az idézetet, már miért is ne imádkozhatnék érte, h jobb sorsra forduljon az élete?
Hol is írja az Ige, azt hogy ne imádkozzatok egymásért?
Téged, 63-as hozzászóló, nem szólítottalak meg.
Örülök, hogy részben érted amit írtam, bár sajnálom, hogy támadásnak vetted. Lehet, hogy kemény szavak, de nem bántásnak szántam. A kérdezőnek címeztem, aki 30 éve imádkozik, de megcsömörlött, és most próbálkozik a démonokkal. Neki változtatnia kell valamit, mert biztos, hogy nem Isten a hibás a rendszerben. Ez már nem az az ejnye-bejnye kategória. Vagy rövid úton abbahagyja, vagy nemsokára vége a védelemnek, ami eddig megóvta attól, hogy működjenek a démoni praktikák, amiket már buzgón invitál egy ideje.
Imádkozás, kérés: persze hogy jó és szükséges dolgok. Ne hagyja abba ezeket senki! De ha nem hittel, vagy nem jó hittel teszi, akkor hiábavaló kudarcra ítélt erőlködés lesz csak.
saveme: ezekben nagyban mind igazad van.
Ok, h nem nekem szólt egyik sem, csak amit beidéztem nem lehetett kivenni, h kinek szánod. De így már tiszta.
Azt tudjátok hogy nagyon sok ember teljesen hülyének néz titeket és röhög rajtatok ? :D
Igazuk is van :)
A mamám hitt az ilyen dolgokban istenben démonokban meg az ilyesmikben . 60 éves korában azt mondta hogy nagy hülyeség ez az egész mert imátkozott minden nap sokat meg meditált meg tököm tudja miket csinálnak . És ti el nem tudjátok képzelni hogy milyen szerencsétlen élete volt.
Nem volt olyan nap szinte hogy valami szerencsétlenség ne érte volna és ne apróságokra gondoljatok.Azt mondta 40 évet elcseszett az életéből ezek a baromságok miatt ....ja és amikor abbahagyta akkor se változott semmi minden ugyan ugy ment tovább .
SZóval csak igy tovább csesszétek el ti is az életeteket ;)
66-osnak: és honnét tudod, h akik hisznek nem-e épp olyan szerencsétlenek, mint pl. a mamád?
Csak épp tudják, h Isten nem ajándékautomata.
És miért is cseszte el az életét azzal, h imádkozott?
Mert nem lett jobb?
Ja tudom, mert nem csinált semmit és úgy sem lett jobb!
Tudod, az én életem sem habos torta, sőt azt hiszem hasonló eset lehetek, mint a mamád...a mamád és köztem egy különbség lehet, h én nem gondolom úgy, h azért kell imádkozni, mert akkor bármi is jobbra fordul, vagy hinni stb.
Sőt azt gondolom, h ha te úgy véled, h de jó röhögni azokon, akik hisznek, én azt vélem hála Istennek, h nekünk akik hiszünk kegyelmünk van, ha másra nem is arra, h egyáltalán hihetünk.
Bízom benne, h majd egyszer talán nem fogod viccesnek találni és te is hálás leszel, ha hihetsz.
saveme: én nem is afelett ítélkeztem, h elvesztette a hitét vki 40 év után, hanem az írónak igyekeztem rávilágítani pont arra, h ez mekkora baj.
Szerintem meg nem lehet mindenben másokba keresni a hibákat...sajnos sok ember alapból azt gondolja, h Isten ajándék automata - nem kell ehhez még tévtan sem -...én is azt gondoltam korábban, jó sok kör lefutott az életembe mire rájöttem, h nem az, független attól, h alap járaton én magam sem, azért hiszek benne, hanem amiért te, meg még sok egyéb miatt is, pedig sírhatnék, sőt sírok is, h milyen szar az életem. De sírni szabad! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!