Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?
Figyelt kérdés
Mert én igen.2021. nov. 26. 21:13
851/2705 A kérdező kommentje:
Akkor ne is említsük többet!! Mostmár én sem szeretem annyira. >:< Mit szeretsz?
2021. dec. 28. 15:59
852/2705 Grimfox válasza:
Például a gyömbér illatát, vagy a mentáét. Elég sok más gyógynövényét is.
853/2705 A kérdező kommentje:
Ezek jók. :) Füstölőből van kedvenc?
2021. dec. 28. 16:12
854/2705 Grimfox válasza:
Tömjén, és a saját termesztésű zsályából készült füstölő. Sajnos idén nincs utánpótlás, ezért spórolok a zsályával, de ilyen "tabletta" alakú füstölőket szoktam belőle tömöríteni, amit csak meg kell gyújtani, és kb úgy működik, mint egy füstölőkúp, csak gyorsabban ég. A jó minőségű szantált is kedvelem.
855/2705 A kérdező kommentje:
Mekkora tabletta? Hogyan tömöríted össze?
2021. dec. 28. 16:36
856/2705 Grimfox válasza:
A kasszagépekben van az a papírrolni. Annak a rolninak a közepe egy műanyag cső. A füstölő átmérője akkora, mert abba töltöm be. Egy boltokban vehető fafaragókészlet egyik vésőjének nyelét használom a tömörítésre(másra nem jó, mert még a puhafába is beletört a kés része). Porrá darálom a szárított leveleket, benedvesítem, hogy nagyon sűrű masszává álljon össze, kiengedem belőle a vizet, aztán betöltök egy előre meghatározott adagot, és egy egyenes felület(vágódeszka) segítségével ellentartok, kalapáccsal óvatosan ütögetem a véső markolatot, hogy lepréselhe a csőben a zsályapépet. Amikor már nem tömörödik tovább, és víz sem jön, akkor kész van, a nyéllel ki lehet tolni a csőből, és 1-2 nap alatt megszárad nyáron, télen kicsit tovább, mert csak fűtőtesten szárítható. Eddig csak zsályából sikerült így készíteni, más növényeket hiába őröltem le, vagy nem maradtak egyben még vizesen sem, vagy szétestek száradás közben. Meg az illatuk is javarészt elveszett.
857/2705 A kérdező kommentje:
De jó. Ezt te találtad ki? Mármint a módszert? Fehér vagy milyen zsálya?
2021. dec. 28. 19:28
858/2705 Grimfox válasza:
Sima orvosi zsálya. Ezt magamnak én találtam ki. Biztos létezik róla leírás valahol, de nem igazán kerestem rá, mert teljesen jól működik a dolog. A hátránya, hogy csak viszonylag rövid égésidejű füstölőket lehet így készíteni, mert ha túl sokat próbálsz tömöríteni, akkor nem áll össze rendesen, és szétesik száradásnál. Az a kevés is rengeteg füstöt enged, csak gyorsan. Azaz szertartás mellé füstölni nem jó vele, legalább is kísérőfüstölőnek nem alkalmas.
Elvileg a pépet kézzel is meg lehet formázni, például kúp alakba, szerintem nem kell hozzá a préselő, vagy akár golyót is lehet belőle készíteni, és úgy szerintem nagyobbat is lehet, mint a "tabletta". Ha esetleg ki akarnád próbálni.
859/2705 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ha lesz rá lehetőségem, kipróbálom. Egyelőre még nincs. Persze házon kívül füstölhetnék..
2021. dec. 28. 19:39
860/2705 A kérdező kommentje:
Volt egy olyan szokásom, hogy az újév közeledtével felütöttem a googlit és mindenféle dolgot olvastam, milyen lesz az új év..mire számíthatok..milyen kínai állat..stb.. De mióta van ez a vírus meg minden, már nincs kedvem. Nem gondoltam, hogy éveket fog elvenni.
2021. dec. 28. 19:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!