Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?
Vannak égő talizmánjaim, de általában a tűz fogalmát alakítom "sigil"-lé, és vagy egy kis tűztálban van tűz, vagy ha nem akarom felgyújtani a házat, akkor egy nagyobb gyertya, mint fókusz. Maga a tűz, mint szimbólum az erőforrás, nem a valódi tűz.
Mellékes: Öcsém, és a párja most jöttek karácsonyozni. Kovácsoltattak nekem egy viking szakállas fejszét, amin rúnairánytű rúnakörrel, és egy világfa(Ygdrassil) maratás a díszítés. Illetve oldalanként van egy-egy, ezért két iránytű, és két fa. Használati fejsze, edzett acélból, kifenve. Meg kaptam egy tibeti füstölőtartó tálat. Amibe szenet kell rakni, és arra szórni a füstölni való gyantát. Mirrhát is kaptam hozzá. Már tervezem, milyen nyelet faragjak hozzá, és mivel díszítsem. Van gravírozókészletem, szóval jól fog kinézni. Szerintem dióval pácolom majd sötétre. Elég sok nyers faanyagom van itthon faragáshoz, ha mázlim van, van közte tölgy, vagy hasonló keményfa, ami jó lesz nyélnek.
Keress rá képkeresőben, hogy szakállas fejsze, vagy bearded axe. Az enyém egy "rövidszakállú" változat.
Nem, de még szabadság alatt ki fogom próbálni. Rituálét csak akkor végzek, ha tényleg szükséges, és jelenleg nincs semmi, amit el kellene érnem.
Nagyon vagány! Most ez nagyon hülye kérdés lesz, de a nyelet a fejszéhez fogod faragni? Bocs. Fehér tölgy?
Akkor most nincs szükséges rituálé. Kár.
Én szeretek égetni dolgokat, de ritkán szoktam és a házban nem célszerű. Gyertyákat is szeretem, készíteni is, de mostanában nem szoktam. A legjobban éjszaka szeretek égetni az udvaron a kis fém tálkámban és utána elszórni a hamvakat a crossroads-ban.
Hát, fehér tölgyet nálunk nem igen találni, mert amerikában honos. Kocsányos, vagy kocsánytalan tölgy lesz az, ha találok itthon. Bár mivel nordikus fejszéről van szó, még a kőris se lenne rossz, de olyat sajnos a környéken nem nagyon találni. A környező erdőkben még nem láttam, csak egyet tudok, de az a város közepén van, és szerintem neheztelnének, ha elkezdeném fűrészelni az ágait. Meg kell 1-2 év, míg használhatóvá válik a faanyag. A már száradó fák közt kell körülnéznem. A nyír túl puha, a bodza elég kemény, de üreges, és szálka mentén törne, ha minden kötél szakad, erdei fenyő lesz, az tartós a gyanta miatt, és szép az erezete lepácolva diópáccal. Már ha sikerül rendes pácot főznöm. Még azt kell eldönteni, hogy csak faragjam e a nyelet, vagy pirogravírozzam is.
Én a rituálés hamvakat, főleg amit a különböző füstölések szene, és gyantája hagy hátra, azt bennehagyom a tűztálban, és a következő adag szén már azon ég. Eredetileg csak sóval kevert homok volt alatta, de ez már keveredett a hamvakkal. Főleg a tisztító rituálékhoz használok szenet, és azon füstölhető anyagokat, ezért hagyom meg a hamvaikat.
Gondolkoztam rajta, hogy túrázáshoz pálca hosszú nyelet szerzek neki, de már van egy kalapácsfejű fokosom, aminek ilyen nyele van(ezt egy padláson találtuk, mikor lehordtuk a szemetet onnan bontás előtt). Ezért egy rövidebb, de azért minimum 40 centis nyelet kap.
A nyélbe is lemásolom a világfát, ami a fejen van, ez biztos, lehet hogy a rúnairánytűt is, ami rajta van. Meg keresek egy skandináv rókaábrázolást, és esetleg azt is, de ez már nem biztos.
Kitsune? Nogitsune?
Hogyan jött neked ez a róka kedvelés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!