Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia
iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az
útját, viszont attólmég szeretne néha
gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?
Néha jobb egy alapvetően ateista családba születni. Nem az a habzószájú ateista típus, csak el vannak foglalva a maguk hétköznapi életével. Mutatja ezt az is, hogy nem néznek engem hülyének, amiért okkultizmussal meg mágiával foglalkozok. Pedig úgy 16 éves korom óta tudnak róla.
Már gyerekkoromban voltak fura ötleteim, meg elképzeléseim, és nagyjából 13 éves koromig paleontológusnak készültem heveny dinoszaurusz fétis miatt, szóval ha hittanra, meg templomba kellett volna járnom, szegény szüleimet rendszeresen hívta volna be a tanár, vagy a pap, hogy milyen dinoszauruszokról beszélek, meg 220-65millió éves kövületekről.
2021. dec. 4. 23:28
252/2705 A kérdező kommentje:
:D Elképzelem a (kis)fiút, a kelleténél kicsit nagyobb érdeklődéssel a dinók iránt.. a hittanórán :D
Amúgy egyszerűen volt megoldva. Hittanórán nem volt szó evolúcióról és egyéb kínos témákról, biológiaórán pedig nem volt szó hittanról. És ez senkit sem zavart.
Az én családom semmit sem tud rólam.
253/2705 A kérdező kommentje:
Ha egy normál ateista családban nevelkedtem volna, nem ugyanaz lennék, mint most. Valószínüleg a mágia sem érdekelne. (Szinte) Lehetetlen lépések során jutottam el idáig.
254/2705 A kérdező kommentje:
Ijesztő ebbe belegondolni, mert csak nemrég kezdtem el ragaszkodni magamhoz.
Látom, a kérdező 5 perce írt ide, szóval még ti is fent vagytok:D egyébként ,hogy megint felhozzam a manifesztációt most hajnali 2-kor a szobámban van egy pillangó és nem tudom,hogyan,mikor 0% esélye volt bejönni, elvileg ez jót jelent , de kicsit megilyedtem :). Egyébként szerintem ,én nem akarnék ateista családba születni,mert azzal ,hogy jártam , szereztem pár boldog pillanatot ,viszont szerintem minden úgy történik ahogy kell,nincs tökéletes életem ennek ellenére nem cserélnék senkivel,mert megilyeszt ,hogy úgy kéne gondoloodnom mint más és akit pl nem érdekel ez az egész téma , inkább vagyok saját magam :D
2021. dec. 5. 02:23
256/2705 A kérdező kommentje:
255 Akkor te kiegyensúlyozott gyermekkort tudhatsz magad mögött, ami fantasztikus. :)
Milyen színű pillangó? Csak kíváncsiságból.. Milyen manifesztáció könyvet olvasol vagy honnan tanultad?
257/2705 A kérdező kommentje:
Én egy nagyon kreatív vénával megáldott gyermek voltam, akit belekényszerítettek egy materialista világba, hardcore vallással fűszerezve. Rajzoltam, zenéltem (főleg ha szomorú voltam), szerettem énekelni (habár nincs tehetségem hozzá), írni. Szerettem a történelmet és az irodalmat. Biológia és kémia fakultációra kellett járnom, mert a szüleim azt akarták. Igen, tudom, majdnem mindenkinek sérülései vannak a gyermekkorából. Az egyetlen hasznos, amit abból az időből maradt, egy latin nyelvvizsga, amivel ,,vagánykodhatok,,. De azt sem mindenki előtt, mert sokan nem értik minek tettem le vagy el sem hiszik. :)
258/2705 A kérdező kommentje:
Ó ha lehetne, ezt törölném. Nem akarok senkire ráborítani semmit, ha már leírtam, el kellett küldenem. Ne haragudjatok, remélem senki nem unta halálra magát.
Kérdező, ne akard ,hogy megharagudjak rád ! Nyugodtan írj le ilyeket is . Egyébként nem olvasok semmilyen könyvet , egy videóba látott technikákat összevontam és azokat alkalmazom. Sajnos a pillangó színét nem láttam ( ami amúgy utána sehol sem volt ) mert csak egy led fény világított :/ amúgy , ez akkor azt jelenti,hogy tudsz latinul?
2021. dec. 5. 11:19
Ugyan ateista családom volt-van, mégis szereztem nem is csak pár boldog pillanatot velük. Édesanyám óvónő(abból a fajtából, aki még 36 év után is szereti csinálni), így a nevelésemben nem volt semmi materialista ideológia. Hagyták, hogy azzal foglalkozzak, ami érdekel, meghallgatták, ha beszéltem róla, elvittek múzeumba, vag kiállításra, könyveket kaptam például dinoszauruszokról, ha a családi kassza megengedte(csórók voltunk, nem kicsit), és édesapámmal természetfilmeket néztünk. Abszolút nem hiányzott semmilyen spiritualitás a gyerekkoromból. Serdülőkorban pedig önállóan kezdett érdekelni. A gyerekkorom családhoz kapcsolódó részével nincs semmi gondom, szerencsésnek tartom magam azért, hogy ilyen családom van.
2021. dec. 5. 12:19
Kapcsolódó kérdések: