Van-e itt nyitott gondolkodásmóddal rendelkező, mágia iránt érdeklődő személy(ek), aki egyedül járja az útját, viszont attólmég szeretne néha gondolatokat/tapasztalatokat cserélni?
Figyelt kérdés
Mert én igen.2021. nov. 26. 21:13
1591/2705 Grimfox válasza:
Jó, de lehet valakinek elég lett volna egy felfújható kismedence:D Azt bevágni az Atlanti óceánba valahol középtájt, nem biztos, hogy az, amit az illető keresett.
1592/2705 Grimfox válasza:
Az angyalmágiások általában a kismedencés verrziót keresik.
1593/2705 A kérdező kommentje:
Mesélj még az angyalmágiásokról. :) És a kismedence dimenzióiról. :)
Nem tartom magam angyalmágiásnak. Érdekes módon.
2022. jan. 14. 12:33
1594/2705 Grimfox válasza:
Az külön kategória. Szerintem sem vagy angyalmágiás. Meg azt nem könyvből tanulják, hanem ilyen tanfolyamokra járnak, meg beavatásokra. A keresztény angyalmágiások a legmókásabbak. Nem tudom, a kettőt hogy hozták össze.
1595/2705 A kérdező kommentje:
Pedig nem ez az első rodeóm. :D
Keresztényeknek nem is szabadna ilyesmit csinálni. Nagyon nem szeretem az elfajzott keresztényeket.
2022. jan. 14. 13:20
1596/2705 Grimfox válasza:
Sokan csak eltévednek a nagy "spirituális dömping" miatt. Vagy teljesen elhagyják a keresztény vizeket, vagy szégyenükben visszatérnek a keresztény dogma keretein belülre. Amennyire én tapasztaltam, a gyengébb akaratú hívek hajlamosak erre. Volt ilyen kolléganőm. Az első munkahelyemen a kollégák fele gyakorló katolikus volt.
1597/2705 A kérdező kommentje:
Mennyire gyakorló? Elmegyek-minden-vasárnap-misére-és-gyónok-is-havonta-egyszer vagy hiszek-Istenben-húsvétkor-és-karácsonykor típus?
2022. jan. 14. 13:49
1598/2705 Grimfox válasza:
Nem. Tényleges gyakorló katolikusok. A mindennapi életüket is igyekeztek keresztényi formában élni. Főképp a főnök. Állandóan áskálódtak ellene, mert jól végezte a munkáját mint üzletvezető, és mint szakszervezeti titkár, és nem nyalt be a vezetésnek. Néha sikerült felidegesíteniük, amikor ilyen teljes üzletláncra kiterjedő ganéságot követtek el, de azt is csak onnan lehetett látni, hogy gyorsabban sétált a boltban. Meg fáradtnak látszott. A két kolléganő közül az egyik volt az, aki mindenféle kétes keresztény vakvágányra futott. De neki nagyon nem volt semmi akaratereje. Kb nulla. Az életét sem tudta egyenesben tartani, nem csoda, hogy könnyen befolyásolták a hitét. A másik kolléganő aki katolikus volt, az az átlag hívő kategóriába tartozott. Igyekezett úgy élni, ahogy kell, de sajnos mindig durva nehézségekbe futott. Nem lehetett könnyű megmaradni a hiténél.
1599/2705 A kérdező kommentje:
Veled ilyen könnyen beszélgettek/beszélgetnek az emberek a hitükről? Vagy egy zárt közösségben ez előbb-utóbb akaratlanul is előkerül?
2022. jan. 14. 14:16
1600/2705 Grimfox válasza:
Engem nem zavar a dolog, és ha értelmes beszélgetésről van szó, nem hittérítésről, még szívesen is beszélgetek. A főnökkel főleg szívesen beszélgettem. Nem csak hogy intelligens volt, de nyugodt is. Nagyon jól tudott érvelni, és magyarázni, a berögzült dogmák helyett egy jóval Jézus tan központúbb hitet élt át. Szerzetesek, és vallástörténészek, valláskutatók előadásaira járt ő is, a kevéssé széthullott kolléganő is. Böjte Csaba előadásaira, ha jól rémlik. Amellett hogy jó vezető volt bolti, és szakszervezeti szinten, jól kezelte az embereket, mint eladó, játszott tangóharmónikán, és templomi orgonán, ÉS még egy egészséges családja is volt mindemellett, öt gyerekkel. Eredetileg(a biblia leírása alapján) ez volt az elvárás a hitet tanítóktól, és papoktól, még a cölibátus ideje előtt. Teljesen lényegtelen, hogy idegen elgondolás számomra a kereszténység, sok dolgot a témában tőle tanultam meg. Olyan szinten nem szólt bele mások hitébe, hogy nem zavarta, hogy én mágiával foglalkozok(akkoriban sem titkoltam különösebben), és egy másik kolléganő pedig valamilyen indiai hindu eredetű vallásra tért át, és tanulta vallási főiskolán. Egy szava nem volt ellenünk, és nem is próbált minket megtéríteni. A szétszórt kolléganőnél voltak próbálkozások, vele is sokat beszélgettem, de valaki, akinek gyengébb az akarata, és hite, mint a sajátod, az nem tud téged megtéríteni, de még csak meggyőzni sem. A gond ott volt, hogy az én gondolataim befolyásolták őt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!