Időutazás, mit gondoltok?
Mit gondoltok, valaha felfogják találni olyan találmányt ami képes az időutazásra? vagy ez csak képzelet szüleménye marad?
Hozzáteszem, elolvastam dolgokat, hogy 1935-be Willem Jacob van Stockum elméletbe megoldotta de kivitelezhetőbb lesz-e valaha az életben is?
bocs mindenkitől találtam egy időutazót:)))
És kivel beszél? meg min? Mármint jó, hogy hozott egy telefont, de honnan van térerője? Vagy az időbe telefonál? Szerintem ez más.
igazából nem biztos, hogy gondot okoz az időparadoxon, mert talán nem is valós ez a probléma. ha helyes a multiverzum elmélet(bocs, ha keverem az M-elmélettel) akkor nyugodtan megölheted a nagyapádat, mivel azzal, hogy visszamentél a múltba, létre hoztál egy újabb univerzumot. és így nem a saját világod beli nagyapát ölöd meg, hanem egy alternatív nagyapát. így te élsz tovább csak annyi történik, hogy az alter éned nem születik meg. a gond inkább az, hogy nem fogsz tudni vissza menni oda ahonnan jöttél, hiába tudsz az időben utazni, az univerzumok között nem tudsz ugrálni. de lehet, hogy mégsem ez a legnagyobb probléma, hanem az, hogy talán az idő nem is létezik.
egy kis olvasni való: [link]
Persze, hogy lehetséges, épp tegnap fogják feltalálni, de lehet, hogy rosszul emlékszem, és már feltalálták jövőre. :D
Viccet félretéve lehetségesnek tartom, mert úgy gondolom, az idő egy igen flexibilis és jóval szubjektívebb 'cucc', mint azt a tudomány mai állása szerint tudjuk. Arra viszont tippelni sem mernék, hogy mikor és hogyan fogják ezt kivitelezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!