Az anya méhében fejlődő embrió mikortól ember? 12 hetes korától? Akkor "lesz" lelke? Egyáltalán mikor lesz "lelke"?
Én úgy gondolom, hogy a fogantatás pillanatában lesz lelke. Aki látta a Néma sikolyt, az tudja, hogy már a 10 hetes magzat is összehúzza magát, igyekszik elbújni az abortáló tű elől, met érzi, hogy mi fog történni vele...
Úgy gondolom, hogy a lélek már a szedercsírában ott van. A sejtek ugyanis nem az anya akaratából osztódnak, hanem teljesen maguktól, és az anya erre nincs befolyással.
Persze vannak olyanok, akik a születéstől számítják a lelket, vannak, akik a 12 héttől... A 12 hetes dolog azért vicces, mert azabotusz szabályozása a különböző országokban másképp történik. Portugáliában pl. a 10. hétig lehet elvetetni egy magzatot, míg Romániában a 16. héten is végeznek abortuszt. Ezek szerint ezekben az országokban másképp vélekedik az orvostudomány? Hat hét alatt azért igencsak sok dolog történik a babával a méhben...
Szóval én a foganatatáskor kepott lélek mellett vagyok.
a fogantatástól a beágyazódásig csak töredék jut el.
gyakorlatilag minden megszületett emberre több tucat meg nem született, be sem ágyazódott "ember" jut. (nem fogamzásgátlás, vagy ilyenek, hanem egyszerűen a normál működés ilyen)
szerintem nem reális, hogy a "rendes" rendszerben a lelkeknek ilyen rövid ciklusokat kelljen állandóan bejárni.
"9 hétben még nem szüli meg az anya a pár milliméteres embriót azt csak abortusszal "veszik el"."
Leírom neked érthetően. Első terhesség, 9. hét vetélés, második terhesség, kilencedik hónap, halva születés. Nem a 9 hetes embriót "szültem" meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!