Rájött itt már valaki arra, hogy minden, ami körülvesz bennünket, mágia?
Konkrétan arra gondolok, hogy az emberi sorsok, születés, élet, sorsfordulatok, szerencse, szinte minden transzcendens . Még sok egyén döntése (gondolatai) sem a sajátja, mert van benne valami...
Kérem olyanok szóljanak hozzá, akik foglalkoznak filozófiával és komoly gondolkodók, netán a téma kutatói, azokat, akik csak írni van kényszerük, kérem inkább ne írjanak. Köszönöm!
Tágabb értelemben a mágia a teremtésről szól. Ezért mindenki aki saját igényei szerint akarja változtatni a világot az mágiázik.Azaz mindenki egy kis mágus.
Szűkebb értelemben mágia az amikor külső (természetfelettinek mondott)erőket/energiákat is bevonsz akaratod megvalósításához.
Filozófiával foglalkoztam. Értelmetlen, önellentmondásos és alaptalan hülyeségeken való spekulálgatással nem. Rossz nézni, hogy ezeket az állatságokat valaki filozófiának nevezi.
Definiáld azt, hogy transzcendens. Utána beszélhetünk arról, hogy mi transzcendens és mi nem.
Én is erre kezdek gyanakodni, hogy minden, ami körülvesz bennünket mágikus elvek szerint működik.
Súr
Egy csomó felesleges fogalom, amivel semmivel nem vagyunk előrébb, nem értem, mi értelme van egy helyben toporogni.
A természet rendje a születés és a halál, állatoknál (embereknél) és a növényeknél is.
Sors pedig nincs, mindenki a saját döntései hozza.
A szerencse pedig kedvező véletlen.
Sok a szöveg arról, amit nem tudunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!