Ha egy papírra felírom a kívánságom és a gyertya lángával elégetem akkor teljesülni fog?
Nem,mert a kívánságodat elégetted.
Én is próbáltam magamon ilyeneket:)
Szerelmes voltam valakibe,akivel azt hittem nem jövök össze,átállítottam az összes jelszavamat a nevére,hátha az hat.2 hónap múlva már együtt jártunk.
Azóta már utálom úgyhogy átállítottam a jelszavaimat a másik kívánságomra.De basszus az már 1 éve még mindig nem jön be:D:D
A tűz a mágiában, tisztításra, oldásra alkalmas. Ennek értelmében, ha a kívánságod elégeted, akkor az nem fog soha teljesülni.
Ha lány vagy hímezzél, régen hímzés közben a lányok kívánságaikról énekeltek.
Ha fiú vagy, akkor kovácsolj, vagy műveld a földet. Innen is a mondás: "saját sorsod kovácsa vagy".
7-es ha ez igaz akkor minden nagyon zsir!
Akkor nekem tuti teljesulni fog minden kivansagom: [link]
Ha kovácsolsz, akkor tudod nagyon jól, hogy a kalapácsoknak méretüknél fogva más és más a hangzásuk. Ráadásul ritmusosan kell kovácsolni. Mindezt a régi mesterek dallamosan tették és akár még énekeltek is mellé. Még az én nagyapám is kovácsolt és hallottam, ahogyan ritmusra mintha egy csengő dallamot játszott volna kopácsolt. Sajnos kicsi voltam még, amikor elment e világból és nem tudtam megtanulni tőle e mesterséget, ha tehetném megtanulnám mai fejjel.
https://www.youtube.com/watch?v=xV2yMyZZ4lU
Ilyen jó kis ritmusokat kopácsolt ő is :) Szerettem hallgatni, mindig nagyon érdekes volt, és kicsi gyermekként csodáltam, hogy egy ilyen dologból hogyan csinál zenét papám.
Nem szeretnem osszetorni a romatikus elkepzelesedet a kovacsolasrol, de valojaban ez egy igen nehez melo. Nincs ido enekelgetni meg ritmusra kopacsolni.
Minnel gyorsabban s minnel nagyobbakat kell verni a vasra, amig megfelelo a homerseklete, mert a kornyezet s az ullo pofaja elkepeszto utemben szippantja a munkadarab hojet.
A felesleges hovesztes, pedig felesleges szenegetest es ezaltal penzvesztest jelent. Az meg kinek hianyzik? Elvegre nem (csak) szorakozasbol csinalom, hanem hogy eltartsam vele a csaladomat ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!