Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A szkeptikusoknak mi a valódi...

A szkeptikusoknak mi a valódi céljuk?

Figyelt kérdés

Én magam sem tartozom az ufo hívők és a varázsgömböt bűvölők közé, de vagy nem szólok hozzá az ilyen témákhoz, vagy ha mégis, olyan szándékkal, hogy esetleg meggyőzzem a másikat, hogy butaságban hisz, akkor azt valahogy úgy teszem, hogy eredménye is legyen.

Mert ha nekitámadtok az ezósoknak, leostobázzátok őket, pökhendiek és lekezelők vagytok, néha kifejezetten arrogánsak (nyilván itt nem veszi magára, akinek nem inge), akkor nem fogjátok elérni, hogy xy letegyen mondjuk arról, hogy elmenjen egy jósnőhöz, és otthagyjon nála százezer forintot a semmiért.

Ha segítő szándék van bennetek, akkor miért nem jóindulattal, intelligensen, türelemmel álltok hozzá embertársaitokhoz? Ha meg nem segíteni akartok, akkor minek írtok be? Nem is igazán a trollokra gondolok, mert nekik ez szórakozás. De vannak itt olyan szigorúan tudománypártiak, akik olyan gőgösen viselkednek, hogy az valami borzalom. Komolyan, mi a célotok ezzel?

2014. márc. 24. 23:56
1 2 3 4 5 6
 51/56 A kérdező kommentje:

Utolsónak:

Nem értetted meg, amit írtam. Az átlagember véleményére nem érvelésként hivatkoztam. Persze, hogy nem attól lesz valami igaz, hogy sokan mondják. Arra akartam kilyukadni, hogy akár igaz, amit a tömeg kántál, akár nem, a kántálókra nézve egyformán ostobaság. Mert aki véletlenül ráhibázik az igazságra, az semmivel sem bölcsebb, mint aki butaságban hisz. Az más, ha egy szakértő tudományosan bebizonyított tényeket közöl. Ő érti is, hogy miről beszél. De megint más, ha egy tudatlan ember ezt a közölt tényt csakis azért hiszi el, mert a tudós fehér köpenye és komoly feje ámulatba ejti. :) Vagy mert az egyetemi tanárának HISZ. (=Érzelmi alapon!!) Akkor ő is csak a kántálók egyike lesz, akár többségben, akár kisebbségben lesz a "véleményével". Szóval lehet, hogy igaza lesz, de nem valódi tudásból, hanem az igazi tudónak (szakértőnek/tanárnak/tudósnak) a vak követése miatt.

2014. máj. 3. 13:49
 52/56 A kérdező kommentje:
Aki nem vak követő, hanem gondolkodó, és utánajár a dolgoknak, hogy megértse őket, arra nyilván nem vonatkoznak a fentiek. De sokan érzelmi kötődés alapján vonzódnak egyik vagy másik (ezós vagy tudományos) oldalhoz, és a hitüket gondolják tudásnak. Ez nehezen leleplezhető, mert nem könnyű levetkőzni mindent, amivel tudattalanul is azonosítottuk magunkat, pl. milyen családban nőttünk fel, milyen tanáraink voltak, a környezetünk milyen világnézettel rendelkezik. Lehet, hogy valaki levetkőzi mindezt, aztán a saját gondolkodásának eredményeként ugyanoda jut vissza, ahonnan elindult, és egyezni fog a világnézete a szüleiével, a tanáraiéval. Tehát látszólag nem történt semmi, mégis óriási különbség a bejárt út. Mert az már tényleg a saját véleménye lesz, nem egy beléültetett program. Egyébként ez az élet más területein is megfigyelhető, amúgy nagy tudású és komoly emberek érzelmi alapon, nem pedig a józan ész alapján húznak erre vagy arra (pl. politikában is).
2014. máj. 3. 13:59
 53/56 anonim ***** válasza:
Ebben egytértek veled, sőt, én is ugyanerre céloztam a válaszomban.
2014. máj. 3. 16:55
 54/56 A kérdező kommentje:
Akkor én értettelek félre, azt hittem, hogy azt hiszed, hogy azt hiszem, hogy amit a többség hisz, az az igazság. XD
2014. máj. 3. 23:03
 55/56 anonim ***** válasza:
Nem, nem hittem azt :D
2014. máj. 4. 13:00
 56/56 anonim ***** válasza:
Csáá! nem olvastam a többiek véleményét a kérdéssel kapcsolatban, de hiszem, hogy szkeptikusok nélkül ellaposodna ez a témakör és mindenki bólogatna egymásra sztem mindkét kategóriára szükség van, hogy valódi választ kapjon az ember nemcsak az elvakult ezotérikus emberek-től mert nem mindig ezotérikus magyarázata lehet egy-egy kérdésnek viszont az elvakultak ezt képtelenek felfogni márpedig nekik ezotérikus válaszra van szükségük.
2014. máj. 4. 15:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!