Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A szkeptikusoknak mi a valódi...

A szkeptikusoknak mi a valódi céljuk?

Figyelt kérdés

Én magam sem tartozom az ufo hívők és a varázsgömböt bűvölők közé, de vagy nem szólok hozzá az ilyen témákhoz, vagy ha mégis, olyan szándékkal, hogy esetleg meggyőzzem a másikat, hogy butaságban hisz, akkor azt valahogy úgy teszem, hogy eredménye is legyen.

Mert ha nekitámadtok az ezósoknak, leostobázzátok őket, pökhendiek és lekezelők vagytok, néha kifejezetten arrogánsak (nyilván itt nem veszi magára, akinek nem inge), akkor nem fogjátok elérni, hogy xy letegyen mondjuk arról, hogy elmenjen egy jósnőhöz, és otthagyjon nála százezer forintot a semmiért.

Ha segítő szándék van bennetek, akkor miért nem jóindulattal, intelligensen, türelemmel álltok hozzá embertársaitokhoz? Ha meg nem segíteni akartok, akkor minek írtok be? Nem is igazán a trollokra gondolok, mert nekik ez szórakozás. De vannak itt olyan szigorúan tudománypártiak, akik olyan gőgösen viselkednek, hogy az valami borzalom. Komolyan, mi a célotok ezzel?

2014. márc. 24. 23:56
1 2 3 4 5 6
 11/56 A kérdező kommentje:

"Aki betegesen ragaszkodik a téves elképzelésekhez, az nevetséges."

Értelek, én inkább elkeserítőnek találom. Na nem azt mondom, hogy keseregni kell miatta naphosszat, de azért nevetni rajta sem. Valahogy nem érzem etikusnak. De mindegy most már, nem vitatkozni szeretnék, aki kihallja a mondandómból a lényeget, annak szól mindez, aki meg továbbra is kötné az ebet a karóhoz, hogy márpedig embertársainkat gúnyolni kell és fölényeskedni, az pedig a "téves elképzelésekhez ragaszkodók" körébe tartozik. (Ez nem rád mondtam, hanem általánosságban.)

2014. márc. 25. 08:09
 12/56 A kérdező kommentje:
Ez = ezt
2014. márc. 25. 08:11
 13/56 anonim ***** válasza:

"...életről? Miért olyan jó a gonoszkodás? Van..."

Az ember alapjába véve gonosznak születik! Csak neveltetése teszi azzá akivé válik!

A vademberek itt gyűlnek össze, itt fejtik ki mondanivalójukat a GyK.

Én ritkán jövök ide, puszta időtöltésből, és még ritkábban írok véleményt. De ezst most nem tudtam kihagyni!

2014. márc. 25. 08:54
 14/56 anonim ***** válasza:
86%
Őszintén szólva nem értem ezt a kérdést. Sokszor feltesznek olyan kérdést ebben a témakörben, amire én diplomatikus, nem sértő és logikus módon olyan választ adok, ami a legkevésbé sem tetszik a kérdezőnek. Jönnek erre a személyeskedő megjegyzések, hogy én ezt sosem fogom megérteni, leszkeptikusoznak, holott kikérem magamnak ezt a jelzőt, és persze megkapom, hogy milyen boldogtalan és megkeseredett ember vagyok, aki nem akarja látni a valóságot.
2014. márc. 25. 09:09
 15/56 A kérdező kommentje:

Utolsó, akkor a kérdés nem rád vonatkozik, leírtam, hogy nem mindenki ilyen, rájuk nem vonatkozik, de sokan meg kissé elvetemültebbek, nekem ez szúrt szemet. De lehet, hogy nem olvastam még eleget a fórumot, és talán belefutok majd bunkó stílusú ezósokba is, csak ezt az ezo topicot nem olvastam olyan gyakran.

Utolsó előtti, érdekes, amit írsz, talán tényleg az a normális, amit a civilizált emberiség "gonosznak" hív, nem tudom, ebben a témában érdekes a természeti népeket meg a vadon élő állatokat tanulmányozni (de hülye szó ez :)). Szerintem van, ahol békében élnek, meg van a "legyek ura" effektus. Nem tudom, hogy mitől függ, hogy melyik érvényesül. De tényleg érdekes ez a téma.

2014. márc. 25. 09:15
 16/56 anonim ***** válasza:
A legnagyobb szkeptikus trollok itt a moderátorok. Így ne fox tőlük szabadulni...
2014. márc. 25. 09:27
 17/56 anonim ***** válasza:

Még hogy a szkeptikusok a normális UFO kérdéseket nem trollkodják szét.Volt az elmúlt héten pár darab, ami komolyabb hangvételű volt, de még azok is csak olyan hozzászólásokat kaptak, amiket a moderátorok kitöröltek,mert sértőek voltak.

Azt vettem észre, itt a szkeptikusok nagy része nem tudja azt elfogadni, hogy valaki hisz valamiben, mert nem értik, hogy az ő kicsinyes és szegény életükbe ez miért nincs jelen. Észérvekkel próbálnak meg dobálózni, van köztük aki szépen le is írja, kifejti, de köztük is kb annyi troll van, mint a másik oldalon.

2014. márc. 25. 09:44
 18/56 anonim ***** válasza:

"meggyőzzem a másikat, hogy butaságban hisz"

És Te döntöd el, mi a butaság? Milyen alapon?

"Ha segítő szándék van bennetek"

A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. Mindenki abban hisz, ami az adott lelki állapotának megfelel, a teljesen begyöpösödött "szkeptikust" is beleértve. Ezáltal a meggyőzés teljesen lehetetlen, ha valaki már eleve nem nyitott rá, és nem valami bizonyítékot keres arra, hogy alátámassza sejtéseit.

2014. márc. 25. 11:31
 19/56 anonim ***** válasza:

Kérdező: azért a kérdéseket is nézed? Itt gondolok a leírásra, illetve a kérdező viszont válaszára. Simán kizárja azt, ami nem a hitét megerősítő válasz érkezik.

Itt az egyik példa a lélek.

Tegyük fel, hogy létezik és a műszerekkel ki még nem mutatható. Na akkor, ha valaki lélekkel rendelkező személy, akkor hogyan nem tudja érzékelni, a másik lélekkel létező személyt? Ez egy valós példa. Ha hallom, hogy valaki közeledik, vagy látom őt, vagy érzem a szelet, de a lelket, mint ember, sem tudom érzékelni. Ha létezne lélek, akkor azt is, érzékelni lehetne. Remélem érted, mire akarok utalni.

(később folytatom).

2014. márc. 25. 11:38
 20/56 A kérdező kommentje:
Egyetértek, mindenkinek a saját véleménye az igazság. Igazából nem az volt a célom, hogy butaságnak állítsak be bármilyen véleményt, csak a beszólogatók szemszögéből nézve, ha ők butaságnak vélik, akkor minek írnak be, vagy ha ha beírnak, akkor miért nem jó szándékkal teszik ezt - erre irányult csak a kérdésem. És abban is igazad van, hogy "segíteni" sem feltétlen kell (hiszen ki tudhatja, mi a helyes út, lehet, hogy csupa jó szánkékkal rosszat teszünk, amire csak utólag jövünk rá). Szóval sem a tudományos, sem az ezós álláspontot nem kritizálom, csak egyesek stílusát, amikor nem a másik véleményét "támadják meg", hanem magát a személyt.
2014. márc. 25. 11:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!