Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ti elhiszitek azt, hogy a...

Ti elhiszitek azt, hogy a világ egy ősrobbanással jött létre?

Figyelt kérdés

Egy barátommal való politikai eszmecserénk közben vetődött fel teljesen spontán az ősrobbanás elmélet, mint példa az emberi hiszékenységre, ami szerinte ugyanolyan áltudomány, mint a babona vagy ezotv, csak mivel öltönyös akdémikusok szájából hangzik készpénznek vesszük.

Ismerősöm szerint azért tart itt az ország és csődben az unió stb, mert olyen hiszékenyek az emberek, hogy ilyenekkel is be lehet etetni őket. Ez egy szép példa arra, hogy mindent általánosítunk és ha olyanok hírdetik, akiket a társadalom egyébként teljesen más miatt elismer, akkor elhisszük, ami egyébként ugyanolyan bizonyítatlan elmélet mint a babona vagy amit az ezotv gyógyítók sugároznak a tv-n keresztűl.

Nagy igazságot látok mérnök barátom bölcs szavaiban. Érdekelne az őszinte véleményetek, hogy Ti elhiszitek-e, hogy egy ősrobbanással keletkezett az anyag és az idő is, sőt minden.

Azért ide tettem fel a kérdést, mert a tudomány kategóriában már csak azért is azt írják hogy elhiszik, hogy ne nézze a többi ki őt. A maradék pedig elfogult.

2013. szept. 15. 17:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/73 anonim ***** válasza:
93%

open: akartam válaszolni én is, de Pedro (köszi a szép hosszú választ) és Grielean körülbelül ugyanazt írta le, amit én írtam volna.

Ha továbbra is a tudatlanságod mögé bújva hőzöngsz értelmetlenül, akkor kiszállok én is, mert nincs értelme a szócséplésnek. Nem azzal van a gond, hogy más a véleményed, mint nekünk, hanem azzal, hogy a véleményed érvénytelen, mert tudatlanságból ered.

Próbáld meg picit félretenni az arroganciát és ismerkedj meg az ősrobbanás elméletével. Látni fogod, hogy nem magyaráz meg mindent, de nem is ez a célja. Megvannak a maga erősségei és nyitott kérdései is. Ez a buta támadása az elméletnek, amit bemutattál nekünk, teljesen felesleges, egy szalmabábot püfölsz, és ezt te is látni fogod, ha megérted, hogy miről szól valójában.

Ignoramus

2013. szept. 26. 11:49
 72/73 openyoureye ***** válasza:
22%

Igazatok van, felesleges szócséplés volt az egész vita. Épp most bizonyítottátok, hogy akár mit is írok élből elutasítotok minden szót. A 68-as kommentemmel nem tudom mi bajotok volt. Ahhoz szerintem semmi közötök mit tartok érdemesnek megtanulni és mit nem. Szóval az erről kialakult vita meddő.

Az pedig, hogy mennyire ellentmondtok minden újnak ékesen bizonyítja 66-os és 67-es hozzászólás. A kérdező által belinkelt új elmélet nem is új. Már 2000-ben is fioglakoztak vele, de azonnal le kell hurrogni, hogy ez nem tudományosna bizonmyított bla bla bla.... :)

Aztán az elmélet szó jelentésének megértésével is gondok adódtak.

De nehogy elismerjétek ha tévedtek. Tipikus "tudós" hozzáállás. És még valami. A nullázgatás a leg gyerekesebb viselkedés mindamellett, hogy egy válasz nem attól igaz vagy hamis, hogy ti nektek mennyire tetszik, erre még nem jöttetek rá? Ennyire még nem vagyunk fejlettek igaz? Na léptem.

2013. szept. 27. 01:31
 73/73 Grielean ***** válasza:
100%

"Igazatok van, felesleges szócséplés volt az egész vita. Épp most bizonyítottátok, hogy akár mit is írok élből elutasítotok minden szót."

Minden szót nem, csak azt, aki úgy hajtogatja az igazát, hogy ezt a legcsekélyebb mértékben sem tudja alátámasztani, ami tökéletesen igaz rád nézve.

"A 68-as kommentemmel nem tudom mi bajotok volt. Ahhoz szerintem semmi közötök mit tartok érdemesnek megtanulni és mit nem. Szóval az erről kialakult vita meddő."

Szerintem elég jól leírtuk hárman is, mi a gond a kommenteddel. Az, hogy semmit nem tudsz arról, amiről véleményt alkotsz, mégis fanatikus módjára ragaszkodsz ahhoz, hogy a másik félnek (aki legalább az alapjaival tisztában van a szóban forgó témát illetően) nincs és nem is lehet igaza. Így aztán úgy gondolom, elég sok közünk van hozzá, ha már egyszer erről folyik ez a társalgás...

"Az pedig, hogy mennyire ellentmondtok minden újnak ékesen bizonyítja 66-os és 67-es hozzászólás. A kérdező által belinkelt új elmélet nem is új. Már 2000-ben is fioglakoztak vele, de azonnal le kell hurrogni, hogy ez nem tudományosna bizonmyított bla bla bla.... :)"

Azért egy 2000-es elmélet elég újkeletűnek számít.

Erről a "bla bla bla"ról pedig annyit, hogy az előző hozzászólásomban már próbáltam utalni rá, mennyire köszönőviszonyban sem vagy a tudományos módszertan működésével, egy nagy 0 tudással pedig mi alapján akarod te eldönteni, hogy mi a bizonyított tudományosan és mi nem az?

"Aztán az elmélet szó jelentésének megértésével is gondok adódtak."

Igen, részedről eléggé. Mint említettem, a tudományos elmélet igencsak más fogalom, mint a köznapi értelemben vett elmélet szó.

"De nehogy elismerjétek ha tévedtek. Tipikus "tudós" hozzáállás."

Ez esetben igazad volt a tudós szó idézőjelbe tételével, ugyanis valóban, minden egyes tudós elismeri, ha tévedett. HA tévedett! De egy olyan vitában, ahol a másik félnek fogalma sincs a vita tárgyáról (és a szerencsétlenje le is szögezi, hogy nem is akar utánanézni), na ilyen helyzetben elég nehéz bármiben is tévedni...

"A nullázgatás a leg gyerekesebb viselkedés mindamellett, hogy egy válasz nem attól igaz vagy hamis, hogy ti nektek mennyire tetszik, erre még nem jöttetek rá?"

Érdekes, én azt olvasom a válasz értékelésénél, hogy hasznosság szerint lehet osztályozni. Márpedig aki úgy szól hozzá, hogy az alapismeretei sincsenek meg a témáról, az hogy lehetne már hasznos válasz?

2013. szept. 27. 09:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!