Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ti elhiszitek azt, hogy a...

Ti elhiszitek azt, hogy a világ egy ősrobbanással jött létre?

Figyelt kérdés

Egy barátommal való politikai eszmecserénk közben vetődött fel teljesen spontán az ősrobbanás elmélet, mint példa az emberi hiszékenységre, ami szerinte ugyanolyan áltudomány, mint a babona vagy ezotv, csak mivel öltönyös akdémikusok szájából hangzik készpénznek vesszük.

Ismerősöm szerint azért tart itt az ország és csődben az unió stb, mert olyen hiszékenyek az emberek, hogy ilyenekkel is be lehet etetni őket. Ez egy szép példa arra, hogy mindent általánosítunk és ha olyanok hírdetik, akiket a társadalom egyébként teljesen más miatt elismer, akkor elhisszük, ami egyébként ugyanolyan bizonyítatlan elmélet mint a babona vagy amit az ezotv gyógyítók sugároznak a tv-n keresztűl.

Nagy igazságot látok mérnök barátom bölcs szavaiban. Érdekelne az őszinte véleményetek, hogy Ti elhiszitek-e, hogy egy ősrobbanással keletkezett az anyag és az idő is, sőt minden.

Azért ide tettem fel a kérdést, mert a tudomány kategóriában már csak azért is azt írják hogy elhiszik, hogy ne nézze a többi ki őt. A maradék pedig elfogult.

2013. szept. 15. 17:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, ha megbuktattak hetedikben fizikából, attól még nem a tudomány a rossz feltétlenül.

"Soha sem fogját tudni, hogyan keletkezett a világ, mert az végtelen s az emberi elme pedig csak véges ! "

Lehet, hogy igazad van. De egy valamit ne feledjünk el. Egyes elméletek, tudósok szerint a technológiai szingularitás nincs is olyan messze. Ez alatt azt értik, hogy a tudomány már olyan szinten előrehaladott állapotba kerül, hogy transzhumán, majd poszthumán létformák is létrejönnek, azaz akkora változások következnek be, amik megváltoztatják nemcsak az emberi történelmet, hanem magát az embert is. Persze ezeket javarészt transzhumanisták mondják, amit pedig az ő idealizmusok mond azt érdemes elosztani ötszázzal, de ha belegondolunk, a tudományos fejlettség valami félelmetesen nőtt, és folyamatosan nő. A Humán Genom Project forradalmasította az egész biológiai tudásunkat,

az informatikai ismeretek, lehetőségek három-négy évente is durván bővülnek. Ráadásul most csak bárki számára elérhető, publikus dolgokról beszélgetünk. Bele se lehet

gondolni mi minden van titkos, a nyilvánosság számára zárt katonai létesítmények kutatólaborjaival. Ezek alapján csínján az olyan kijelentésekkel, hogy ezt vagy az sosem fogunk megtudni. [Aki erről bővebben akar olvasni, olvassa el Kurzweil: The singularity is near c. könyvét.]

"50 év múlva nevetni fognak az egész ősrobbanás elméleten, ugyanúgy mint a többi tévedésen, ahogy az összes tudományos elmélet megbukik egyszer"

Látszik, hogy semmi, de az égvilágon semmi fogalmad sincs a tudomány működéséről. Az einsteini fizika nem "cáfolta" meg a Newton-félét, pusztán kiterjesztette azt, pontosabb, alaposabb leírást tett lehetővé. De mivel a régi is helyesen leírta a világot(matematikailag levezethető, bizonyítható mondon) ezért az új elmélet óhatatlanul tartalmazza a régit is, a bővítések mellett. Vagy maximum új aspektusban, de ilyen drasztikus paradigmaváltások nem nagyon voltak. Emlékeztetnélek rá, hogy a geocentrikus világkép régebbi mint gondolnád.

"Majd kitalálnak valami mást és az lesz a menő. "

Ez nem így működik.

Olvasgass:

[link]

[link]

[link]

%29,192.html

[link]

"Szóval akkor az információ felrobbant ? Úgy tudtam, hogy csak anyag vagy enegria tud

felrobbanni, de nem volt akkor sem anyag sem energia. Az információ felrobbant ? Aha."

Erre nem mondok semmit, mert célravezetőbb, ha magad nézel utána.

[link]

basis-of-reality/

Kiindulópontnak jó lesz, de egy forrásnál ne állj meg, nézz utána magad. Ne higgy nekem, ellenőrizd le amit írok.

Még egy kis olvasnivaló:

Információelmélet:

[link]

[link]

Kozmológia:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Ősrobbanás:

[link]

[link]

[link]

[link]

Egyéb:

[link]

[link]

Na, és most, hogy már egy nagyon minimális, elhanyagolható ismereted van a témáról, (ami

inkább csak annyira elég, hogy rájöjj, keveset tudsz te még kozmológiából, ahhoz hogy

ilyen stílusban kinyilatkoztass) kezd el szépen átolvasgatni a linkeket, amiket adtam,

különös tekintettel a tudományelméleti dolgokra.

2013. szept. 16. 22:29
 22/73 anonim ***** válasza:
94%
Előző, egyetértek. De szerintem feleslegesen írtad le mindezt, mert nem fogják megérteni és elfogadni. Ők baromira okosak, okosabbak bármelyik valódi tudósnál. Ők az ellenérvelést elintézik annyival, hogy "egyszer a tudomány azt állította, hogy a Föld lapos", tehát a tudomány most és mindig is tévedni fog. Logikus, nem? :)
2013. szept. 17. 00:03
 23/73 Antimod ***** válasza:
60%

Honnan tudjuk, mennyit tudunk, és mennyit nem tudunk még?

Ahogy kiterjesztjük a tudásunkat, úgy nyílnak meg az új távlatok is. Ahogy fejlesztjük a mérőeszközeinket, úgy is megnő annak a lehetősége, hogy olyasmit fedezzünk fel, amire még gondolni sem mertünk eddig.

2013. szept. 17. 09:33
 24/73 anonim ***** válasza:
92%

A kérdező vagy végletesen buta, vagy troll. Utóbbi valószínűbb. Lényeg, hogy nem érdemes vitatkozni vele.

#23: ez nem azt jelenti, hogy az ősrobbanás elmélete valaha alapjaiban meg fog dőlni.

2013. szept. 17. 11:16
 25/73 A kérdező kommentje:

# 21/24 pedig elhiheted többet tudok az ősrobbanásról mint te ! Vagy akik itt véditek az ősrobbanást, ami teljes ostobaság, tudnillik nem lesz a semmiből valami. :-) Olyan pedig nincsen, hogy információ ami nem anyagi, sem energia az felrobbanjon. ez egy erőltett félremagyarázás!

Az ősrobbanás egy csomó dolgot nem magyaráz meg. Nem ad számot a szingularitásról, de a kvanzárok óriási vöröseltolódását sem tudja magyarázni és a legszembetűnőbb pedig a 3Kelvines háttérsugárzás izotrópiáját sem képes magyarázni.

Tehát felesleges védni az ősrobbanást mert ez nem igaz !

Az egyetlen bizonyítéknak szánt érv pedig a vöröseltolódás nem bizonyíték ! Az másból is seredhet.haha

kb ennyit az ősrobbanás nevű marhaságról.

Azért felkapott most ez az elmélet, mert sok pénzt lehet a kormányokból a kutatására kiszedni és ha van mit kutatni, kell tudós is, ha pedig nincsen, akkor a tudós is meget közmunkára. Ugyhogy most ezt nyomják a tudósaink :-D

Egyáltalán nem igaz, hogy a mérnökök olyan okosak, hogy ilyet, olyan nem mondanak. Ott van pl Egely nézd meg miket mond, Ő is mérnök. Aztán még a szocializmusban találkoztam egy csomó olyan BME-s mérnökkel, akik azt sem tudták, mia meredekség -.-

Ennyit erről.

2013. szept. 17. 20:43
 26/73 anonim ***** válasza:
90%
#25: ez annyira gyenge és unalmas volt, hogy majdnem elaludtam, miközben olvastam. Próbálkozz jobban, gyökér.
2013. szept. 17. 21:35
 27/73 anonim ***** válasza:
91%

"elhiheted többet tudok az ősrobbanásról mint te ! "

Azt nem is kétlem, sose érdekelt különösebben a kozmológia. Persze attól függetlenül, hogy az én kevés tudásomnál többet tudsz, még mindig nem tudsz semmit.

"Vagy akik itt véditek az ősrobbanást, ami teljes ostobaság, tudnillik nem lesz a semmiből valami. :-)"

Veled tényleg értelmetlen vitatkozni.

De ha csak átnézted volna amiket linkeltem:

[link]

Ha ez kevés:

[link]

[link]

"Nem ad számot a szingularitásról"

[link]

[link]

Egyéb forrás:

[link]

Nem hiszem el, hogy a guglit nem vagy képes használni. Ezeket a linkeket kevesebb mint két perc kereséssel találtam meg.

"Azért felkapott most ez az elmélet, mert sok pénzt lehet a kormányokból a kutatására kiszedni és ha van mit kutatni, kell tudós is, ha pedig nincsen, akkor a tudós is meget közmunkára. Ugyhogy most ezt nyomják a tudósaink :-D "

Fogalmad nincs arról hogyan zajlanak a tudományos projectek finanszírozásai. Alapvető tendencia, hogy nemigen szokták pénzelni azokat a kutatásokat, amikben nem látnak tulajdonképpeni hasznot, gyakorlati felhasználhatóságot, hiába lehet kulcsfontosságú az adott tudományterületen.

Némi olvasnivaló a témáról:

[link]

"Egyáltalán nem igaz, hogy a mérnökök olyan okosak, hogy ilyet, olyan nem mondanak. Ott van pl Egely nézd meg miket mond, Ő is mérnök. "

Most mi van? Hogy jöttek ide a mérnökök? Eddig kozmológiáról "vitatkoztunk".

"Aztán még a szocializmusban találkoztam egy csomó olyan BME-s mérnökkel, akik azt sem tudták, mia meredekség -.- "

Ez már megint kit érdekel? Mit bizonyít? Én ma ebédre pizzás csigát ettem. És?!

[Megj.: Igen, tudom, hogy a kérdezőért kár fáradozni, de ezeknek a linkeknek talán valaki hasznát veheti, ha megtalálja a kérdést.]

2013. szept. 17. 21:54
 28/73 anonim ***** válasza:
Az ősrobbanást az ősember idézte elő az őskorban. Ekkor már felfedezte a tüzet és amikor egy gázzal telített barlangba dobott egy meggyújtott faágat, na akkor k..va nagy robbanás volt.
2013. szept. 17. 22:38
 29/73 anonim ***** válasza:
5%

Ősrobbanásra két mostani állapot szerinti okot hoznak fel.Az univerzum tágul.Ez nagyon gyenge hiszen nem biztos hogy mindig tágul egyáltalán a mérési eszközök is olyan őskoriak hogy nem lehet biztosan állítani ilyet ez is csak egy bizonyítatlan feltételezés.A másik egy kozmikus sugárzás amire azt mondják az ősrobbanás hangja.Pedig rengeteg más dolog is lehet rá és egyáltalán nem biztos hogy kozmikus lehet hogy csak a kozmosz egy kis részére van hatással.Végső soron az ősrobbanás is pont egy ugyanolyan vallás és vagy eszme mint az összes többi,és hívei vagy tagadói ugyanúgy viselkednek mint bármely más hit esetében.Ha valaki megérti milyen az oszd meg és uralkodj elve akkor rájön hogy nem az a fontos mit tudsz és hiszel hanem mire és hogyan használod.

19 válaszoló azt írtad hogy egy elmélet.De ki vagy te hogy egy elméletet megkérdőjelezz ha nem vagy egy VÉGZETT FIZIKUS.Saját magadnak mondtál ellent hiszen egy elmélet és elmélkedni mindenki tud.Nem saját magadat kérdőjelezted meg hanem másokra hivatkozol a saját írásod ellentmondására hivatkozva.Remélem letörölted a szádról a habot az írásod után.

2013. szept. 18. 06:20
 30/73 openyoureye ***** válasza:
17%

Én sem tudom elfogadni több okból is:

1, Ha valami annyira össze volt tömörödve, hogy borsószem vagy 1 méteres étmérője volt csak, akkor a nyomás miatt nem lehetnének külön álló elemek, hisz a szén is nagy nyomáson és hőfokon gyémánttá sajtolódik. Azaz szén már alapból nem lehetne a világegyetemben.

2, Mi az ami képes ezt az óriási mennyiségű és tömegű anyagot egyben tartani és ilyen apróra összenyomni?

3, Miért volt ez a sok anyag egyetlen pontba összesűrítve?

4, Tegyük fel, hogy semmilyen külső hatás nem kellett, hogy ezt a mérhetetlen mennyiségű és tömegű anyagot összetartsa, mert stabil volt. Jó. De akkor honnan jött az a még nagyobb energia ami mindezt instabillá tette, hogy később felrobbanhasson?? Mert ugye minden ebben az egyetlen pontban sűrűsödött össze, semmi nem lehetett rajta kívül, se anyag sem pedig más energia.

5, Hogy képzelheti bárki is, hogy egy robbanásból(ami ugye pusztít) később valami olyasmi jöhet létre mint a mai világegyetem? Addig elképzelhető, hogy szétszóródik a sok anyag, de aztán? A semmiből egyszer csak gravitáció lesz ami maga köré gyűjti a port, majd a porból bolygó lesz... ugyan már :)

6, Miért kell egy ilyen hihetetlen és képtelen ötlettel előállni, ha foggalmuk sincs a keletkezésről, csak abból indulnak ki, hogy ha tágul a világegyetem akkor az korábban össze volt tömörödve? Sőt, halottam olyat is, hogy ez egy pulzáló folyamat és hamarosan nem tágulni fog hanem ismét összemenni :)

Az emberi butaságot hűen tükrözi, hogy ha valamit egy fehér köpenyes szemüveges ürge mond az csak igazság lehet. Aki pedig mindezt el is hiszi, annak véleményem szerint luxus a gondolkodás és meg is érdemli, ha mások gondolkodnak helyette és irányítják az életét kényük kedvük szerint. Kellemes ébredést kívánok mindenkinek!

2013. szept. 18. 06:25
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!