Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért írnak az ezoterika...

Miért írnak az ezoterika témába a szkeptikusok, és miért tollkordnak?

Figyelt kérdés

Nem látom a racionális okokat...

Mi közük van olyan kérdésekhez ami nem is nekik szól és miért mondanak véleményt olyan kérdésnél ahol végképpen senki nem kíváncsi rá?!

pl. Hogy kell szellemet idézni?

Nem az a kérdés: Hogy mondjatok véleményt a szellemek létezésével kapcsolatban?

Egyáltalán mi a francnak nézik az ezoterika fórumot, ha úgy sem tudnak a kérdésre válaszolni?!?

Talán azért megvédjenek a saját "téveszméimtől"?

De hát úgy sem fognak megváltoztatni egyetlen ezóst sem, így neten keresztül én még nem láttam.

Másrészt: nem teljesen mind 1 miben hisznek az ezósok, ha úgy is annyira tudatlan hülyék akkor kár beléjük a szó?

Vagy talán fáj nekik, hogyha valaki másként gondolja?! Na és mi a helyzet a szabad akarattal, meg mi egymás: szabad vallásgyakorlással?

2013. aug. 3. 22:06
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
65%

"Tiborkám, ez olyan mintha egy vallásos menne be dumálni a tudományba, mert hogy a Földet Isten teremtette nem pdig másként jött létre, holott nincs ott keresni valója, főleg ha csak kötözködni jár be."

rengeteg vallásos és ezós pontosan ezt teszi, sőt ezósból MIND.

"Az olyanok mint te, azaz szkeptikusok, ide jártok és ugyanúgy bizonygatni akarjátok a saját "igazatokat", amire a hívők tudhatnátok, hogy nem kíváncsiak nagyrészt, mert nem ezért tették fel a kérdést."

Tudod, van egy olyan dolog, hogy hit. A hit a tiétek. És van egy olyan, hogy igazság. Az igazság a tudományé, aminek nem része az ezó.

"Itt mi "hívők" értelmesen megakarunk beszélni egy kérdést, egy témát."

Egy, ne idézőjelezz, hívők vagytok. És hitről értelmesen nem lehet beszélni, mert a hit maga nem értelmes.

"Mi elmélkedünk egy adott témáról."

Elmékedsz, de nem akarod bizonyítani? Logikus.

"Miért akarnám én neked bizonygatni?"

Nem nekem kell bizonyítani. A tudomány előtt kellene, és akkor ténnyé emelkedik az, amit mi a jelen helyzetben téveszmének látunk. És ameddig téveszme, addig küzdeni kell ellene. De ha sikerül bizonyítani, mi leszünk a sötétek, és szégyellni is fogjuk magunkat, hogy ellenálltunka tényeknek... Csakhogy, eddig nem bizonyítottatok semmit.

"de az emberi szervezetet ugyanúgy tönkre teszi az orvos által felírt kismillió gyógyszer, amit ki kell váltani."

Na, igen? Akkor remélem nem oltottak téged be és sohasem szedtél gyógyszert, és a gyermek(ei)d se oltasd be, és gyógyszert se kapjanak. Meglátjuk, hogy az egyik nem ezós szülőkkel megáldott osztálytársa, vagy ő él-e tovább ;)

"Mégsem jön egy ezo hívő sem köpkölődni ide, hogy "szánnivaló orvosok és tudomány" stb. mint ahogy te tetted."

Mert a rossz orvosok ellenére az orvostudomány működik, az ezó nem.

51%-os, imádlak :D Hány éves vagy? 14? Az IQ-d még kisebb lehet, és anyád sem tudott megnevelni, ahogy elnézem... Barátaid nincsenek, mi? Nem kell válasz, úgyis hazudni fogsz. A Titok meg ostobaság.

Amúgy meg mivan? Nem tudsz érvekkel jönni, úgyhogy egyből trágárkodsz? Ezzel gyakorlatilag beismered, hogy győztem és nekem van igazam.

2013. aug. 3. 23:42
 12/63 Szecsői Tibor ***** válasza:
Le vagyunk érvelve teljesen.
2013. aug. 4. 00:03
 13/63 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Még jöhetnek!

Legalább egy jót röhögök a sok arrogáns, öntelet "szkeptikus" "tudós" jelöltön... (Bár szerintem ahogy acélszív is írta, közök nincs az igazi szkeptikusokhoz, meg a tudományokhoz) Azért tényleg nem bírnak egy kérdést értelmezni...

Apropó tudomány:

y'=2*x+3 kezdeti feltétel: y(0)=1

Várom a fenti diff. egyenlet partikuláris megoldásának levezetését!

(Segítek, megoldás: y=x^2+3x+1)

(Jahm... rögtön gondoltam, hogy ez már nem fog menni! :D )

Ez egy nagyon egyszerű feladat! Ha irkálsz a kvantum mechanikáról tudod mit kell csinálni (ugye-ugye alagút hatás :)! :XD

Utolsó: Hatalmasat nevettem! :D :D

2013. aug. 4. 00:05
 14/63 A kérdező kommentje:
Mármint 51%-kosra gondoltam! :D
2013. aug. 4. 00:08
 15/63 Szecsői Tibor ***** válasza:
76%

Milyen levezetést akarsz? Ez egy szeparábilis egyenlet, integráld ki, és csókolom. Egy lépés.

Amúgy igen, még az is lehet, hogy van némi közöm a tudományokhoz, de a személyeskedés, meg előítéletek az olyanok fegyverei, akiknek nincs jobb érvük.

2013. aug. 4. 00:16
 16/63 anonim ***** válasza:
67%

A tibor még értelmes, de az Imel menthetetlen...

"Mellesleg jellemzően most is csak a lepontozás megy, mert valaki más véleményen van"

Vicces ezt szkeptikusoktól hallani,mivel csak ők kezdik el mindig ezt csinálni. Érdekes módon ha másik helyre írok, sehol nem pontoznak le. De itt persze igen. Mivel a hívő nem pontoz le, csak a szkeptikus lehet. És mivel a hívők levannak pontozva, így gondolom nem a szomszéd mari néni poontozott le a konyhából :) Úgyhogy álszent duma.

", sőt ezósból MIND. "

Örülök hogy ismered az összes ide írogató ezóst.

"És van egy olyan, hogy igazság. Az igazság a tudományé, aminek nem része az ezó. "

Önteltség netovábbja. A tudományod már elég sokszor bukott meg kérlek. Ja és tudod, az ezósok nem utálják a tudományt. Csak éppen ők mernek továbblépni a korlátokon, amit a tudomány hozott létre merev dogmáival.

"Egy, ne idézőjelezz, hívők vagytok. És hitről értelmesen nem lehet beszélni, mert a hit maga nem értelmes. "

Ismét a beképzeltség és orr fenntartás tetőfoka. Azaz a te szavad csak szent és sérthetetlen jujj!

"vallásosság és a tudományok manapság nem zárják ki egymást. Számtalan konkrét példát tudnék mondani." <----->"a hit maga nem értelmes" Egyazon tábort képviselitek, mégis itt totál teljesen ellentétes álláspontot mondtok.

". És ameddig téveszme" Atttól még valami nem téveszme, mert nincs bizonyítva. Óriási tévedés :)

"Na, igen? Akkor remélem nem oltottak téged be és sohasem szedtél gyógyszert, és a gyermek(ei)d se oltasd be, és gyógyszert se kapjanak. Meglátjuk, hogy az egyik nem ezós szülőkkel megáldott osztálytársa, vagy ő él-e tovább ;) "

Elárulom neked pajtikám, hogy van olyan ismerősöm, aki SOHA nem gyógyszerezi magát és még csak be sem oltja. KUTYA BAJA! Ha a szervezet nem szokik hozzá hogy gyógyszerezed magad agyba főbe, simán túl él mindent.

Ja és oltás....bírom ezeket a sok kitalált mondvacsinált vírusokat. Kitalálnak egyet, majd oltasd be magad X ezer ftért. Természetesen az oltóanyag - amit valójában több évig tart kifejleszteni - már a vírus megjelenése után egy héttel kapható az országokból érdekes módon. A pénzről és az átverésről szól ez, semmi másról. Persze azokat le kell tojni, mikor az állítólagos vírustól a kutya sem hunyt el, de a várva várt oltástól allergiás reakciók és több esetben halálos áldozat is lett. ... :)

Ja és a vírusok egyszer csak hopp eltűnnek! Többet az életbe nem hallasz róla...majd kitalálnak egy újabbat, hogy a hiszékeny állampolgár ismét beoltassa magát a semmiért :)

2013. aug. 4. 00:18
 17/63 Szecsői Tibor ***** válasza:
89%
Oké, jogos, feltehetően mindkét "oldal" csinálja a lepontozást. Ugyanakkor miért kellene ugyanazt mondanunk, attól, hogy mindketten szkeptikusként vagyunk beskatulyázva? Sok tudománnyal - meglehetősen magas szinten - foglalkozó embert ismerek, aki vallásos (nem elborultan természetesen). Kit érdekel? Vallásszabadság van. Igen, ez érvényes az ezóra is. De egyúttal szólásszabadság is van. Meddő ez a vita, azt gondolom.
2013. aug. 4. 00:24
 18/63 Szecsői Tibor ***** válasza:
Fél egy van. Sötétben nagyon rossz sportolni. Amúgy meg azt élvezem, hogy perpill nincs jobb dolgom, te meg lassan idegrohamot kapsz láthatóan :).
2013. aug. 4. 00:32
 19/63 anonim ***** válasza:
50%

Érdekes, amikor én tettem egy kicsit csipkelődő kérdést az ezoterikáról, szkeptikus testvéreim egy emberként intettek csendre. Te meg egy anyázó ezóstársadat dícséred? Gyalázat.

"Ha irkálsz a kvantum mechanikáról tudod mit kell csinálni"

Kvantummechanika, akartad írni. Meg pár vessző is hiányzott. Amúgy meg én nem állítottam, hogy értek a kvantummechanikához, hanem a KVANTUMGYÓGYÍTÓK (ezós őrülteik, akik azt hiszik értenek a kvantumokhoz, mindenféle fizikai ismeret nélkül) pedig azt merik mindeni, hogy értik a kvantummechanikát. Know your friends.

"A tibor még értelmes, de az Imel menthetetlen..."

Nyilván, ugye én anyázok itt érvelés helyett... hopp, nem.

"A tudományod már elég sokszor bukott meg kérlek."

Na, mikor? És ikor volt sikere az ezónak (soha), a tudománynak már legalább volt. De mikor is bukott a tudomány?

"Csak éppen ők mernek továbblépni a korlátokon, amit a tudomány hozott létre merev dogmáival."

Az ezó nem tud bizonyítani, ezért dogmatikusnak és materialista, szűklátókörűnek nevezi a tudományt. De mitől dogmatikus? Ami bizonyításra kerül, az tény lesz. Ezós tan nem került bizonyításra, nem lett tény. Ettől még nem dogmatikus a tudomány.

Oh, és pont most mutattál rá, hogy fogalmad sincs a tudomány mibenlétéről, ne kritizáld így.

"Atttól még valami nem téveszme, mert nincs bizonyítva."

És irreális is. Miért ne lenne téveszme?

"Ha a szervezet nem szokik hozzá hogy gyógyszerezed magad agyba főbe, simán túl él mindent."

Jaja, 100-150 évvel ezelőttig ezért volt 30 év az átlag életkor :D

"Természetesen az oltóanyag - amit valójában több évig tart kifejleszteni"

Olvass ennek még utána.

"Ja és a vírusok egyszer csak hopp eltűnnek!"

De te értesz ahhoz, amiről beszélsz :D amire egy társadalom immunissá válik, annak nem lesz táptalaja: kihal. Ez volt a szifilisz régi, lassú változatával is. Jóval több járványos betegség volt, mint amennyi ellen eddig védekezni tudunk; ezek kiirtanak népeket, kontinenseket, majd táptalaj hiányában kihalnak. Ennyi, így tűnik el egy egész faj. Ez nem csoda, ez logika.

És aki szerint gyártják a vírusokat, hogy vizettethessenek az oltóanyagért... oh én tudományom, és az ilyennek lehet gyereke!

2013. aug. 4. 00:35
 20/63 A kérdező kommentje:

hmm...

Lehet tényleg Tibor értelmesebb. Ez egy kicsit elhamarkodott volt.

Melesleg, három lépés:

1. integrálod

2. bedobod a kezdő feltételt és meg kapd C-t (1)

3. vissza írod az integrált egyenletbe

De ez az Imel...

Hogy lehet kijelenteni valaminek a nem létét ilyen biztonsággal???

Valószínűleg senki tudja mi történik a halál után, de majd ő megmondja... Nem tény hanem hit kérdése!

Az asztrológia tudásáról meg nem írok semmit...

2013. aug. 4. 00:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!