Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Kedves szkeptikusok, teljes...

Kedves szkeptikusok, teljes jó indulattal kérdem meg, értitek már?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=sPzJBfHkpZY

És megelőzvén a félre értéseket

A megvilágosodott ember még sose lett materialista. A materialista sokszor felvilágosodott viszont. Értitek már?:)

2013. jún. 21. 12:45
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
66%
Nem unod még?
2013. jún. 21. 12:56
 2/38 A kérdező kommentje:
Mit kellene unnom? Megnézted a videót? Értelmezted? Vagy csak jöttél semmit mondani?
2013. jún. 21. 12:57
 3/38 anonim ***** válasza:
52%
Kérdezd már meg érdekel-e...
2013. jún. 21. 12:58
 4/38 A kérdező kommentje:
Agyszint megvan látom, szóval olyan dolgokba magyarázol bele, ami nem is érdekel? :) Ez együtt jár a szkepticizmussal?
2013. jún. 21. 13:01
 5/38 anonim ***** válasza:
96%

"A megvilágosodott ember még sose lett materialista."

Mi alapján állítod ezt ilyen biztosan? Valami felmérés?

Egyébként akkor én nem számítok embernek. Egyszerűen kiábrándultam abból, hogy csak állítanak, de nem bizonyítanak/avagy hazudnak és hamisítanak. Rájöttem, hogy ez nem "felvilágosodás".

2013. jún. 21. 13:35
 6/38 anonim ***** válasza:
76%
És a nagyképüség meg a lenézés együtt jár a te agybajoddal? Ti szóltok be, ti nézitek le a másikat? Pont ti akik elmondhatatlanul buták vagytok mert minden sz*rt elhisztek amit mond nektek egy másik fél hülye és azt ti egyből beveszitek és tényként kezelitek. Háát érdekes.
2013. jún. 21. 13:38
 7/38 anonim ***** válasza:
92%

Az idiotizmussal együtt jár, hogy ha valakit ezerszer elhajtottak már innen, részint a buta kérdései, részint a sírni valóan rossz helyesírása miatt, de legfőképp a stílusa okán, az ezeregyedszer is ide tol egy hülyeséget. Semmi kétség, ez tudományosan is igazolt.

Soha nem az volt itt a vita tárgya, hogy a materialisták hogyan lettek. Az sem kérdés, hogy a világ nem megismerhető. A most megdönthetetlennek hit tudományos tanok soha nem lesznek túlhaladottak, tévesek.

De!

Úgy nem lehet létezni, hogy a zokni kétszer gyorsabban repül, mint a sas, hogy a sas nem is létezik, hogy ami nem létezik, az ütemesen dobol, ami dobol az zokni. Ha Isten úgy akarja.

Beszélgethetünk arról, hogy a létező világ valójában nincs, egy ősszellem álmodja. Arról is, hogy szellemek jönnek-mennek, székeket borogatnak, gyerekeket rémisztgetnek éjszakánként. Arról is, hogy az égen nagyobb az ufóforgalom, mint Pesten, hétköznap a Rákóczi úton.

Mindenről lehet. Lehet álmot és babot fejteni, rontás tenni valakire, szerelmi kötésben mesterkedni. Mindent.

Nincs ezzel semmi baj. Semmi.

De mivel az értelmünk véges, életünk nem kevésbé, s mert mi földi emberek jobbára érintkezni igyekszünk egymással, kell valami elfogadott norma, kompromisszum, egységes, kölcsönösen elfogadható norma.

Neked mi a véleményed erről.

Én szkeptikus vagyok. És ezzel le is írtam itt magam. De miért? Mert ezt a normát hiányolom? Nem tartozom a csípőből lehülyézők közé. Soha nem írtam olyant, hogy az ezotéria száz százaléka ostobaság. De azért be kellene neked is látni, hogy a troll kérdéseken kívül is sok olyan van, ami messze kívül esik azon, amit kölcsönösen el tudnánk fogadni.

Mind a két oldalon (van egyáltalán két oldal) tapasztalok személyeskedést, durva beszólásokat, lenézést. De érveléseket is, amelyen legalább egy picit el lehet gondolkodni. Sajnos sokan nem hajlandóak erre.

A videóhoz pedig válaszképpen egy „szakkönyvből” (nagyon jó könyv!) idézek:

Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás: De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik. Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat. Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem. Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.

2013. jún. 21. 13:41
 8/38 anonim ***** válasza:
74%

Kedves kérdező!

A te fejeddel mi van? A te fejed nincs mereven rögzítve? Ha nics, akkor te ki vagy mi vagy a történetben? Tűz, palánk, árnyék, báb, mozgató?

2013. jún. 21. 13:44
 9/38 A kérdező kommentje:

"Mi alapján állítod ezt ilyen biztosan? Valami felmérés?

Egyébként akkor én nem számítok embernek. Egyszerűen kiábrándultam abból, hogy csak állítanak, de nem bizonyítanak/avagy hazudnak és hamisítanak. Rájöttem, hogy ez nem "felvilágosodás"

Tehát sosem voltál megvilágosodva, akkor hol is tévedtem?

Egyébként nem trollkodtam! Oda is írtam, totális jó indulattal tettem fel egy kérdést! Egyszer sem tettem fel trollkodós kérdést! Ne keverj össze másokkal, azt hittem te csak a beton biztos bizonyítékoknak adod be a derekad, akkor miféle gyanusítgatás ez? :| Kettős mérce?

Feltettem egy értelmes kérdést, betettem egy érdekes videót, erre jött 2 nagy ökör, aki zero értelemmel megnyilvánult. Ezek után te engem próbálsz megdorgálni?

Megint a kettős mérce? Hogy van ez?

2013. jún. 21. 13:45
 10/38 A kérdező kommentje:
Akinek pedig nem sikerül a videó értelmét sem leszűrni, az jobban teszi, ha nem is ír semmit, kedves 81%!
2013. jún. 21. 13:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!