Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Kedves szkeptikusok, teljes...

Kedves szkeptikusok, teljes jó indulattal kérdem meg, értitek már?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=sPzJBfHkpZY

És megelőzvén a félre értéseket

A megvilágosodott ember még sose lett materialista. A materialista sokszor felvilágosodott viszont. Értitek már?:)

2013. jún. 21. 12:45
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

Igen, az egészséges szkepticizmus így működik.

Kár, hogy itt igen ritka ez.

Mert itt általánosságban ez így működik,

-Létezik az anyagi világon kívül más is.

-Ez nem igaz, és amúgy is, mi az anyagi bizonyítéka ennek?

Ugye elég nevetséges, nem de bár?

Egyébként az a vicces, amikor itt tudománnyal példázódnak egyesek, mikor a tudomány egyáltalán nem foglal állást abban a kérdésben, hogy van-e az anyagon túl bármi, mert tisztában van vele, hogy nem képes ezt a kérdést vizsgálni. A tudományt nem érdekli az, hogy miért, csak az, hogy hogyan. Hogyan képes az anyagi világot leírni, abban számolni, stb. Nem érdekli a nem anyagi világ, mert tudja, hogy nem képes kompetensen foglalkozni vele. Itt még is sokan ezzel próbálkoznak. Ezért nevetséges az egész.

2013. jún. 23. 09:39
 32/38 anonim ***** válasza:

Kérdező (31)-hez.

Sokan elvakultak mindkét oldalon. Bennem egészséges kételkedés működik. Nem a lepontozás maga az érdekes, hanem az a szemlélet, ami mögötte van. Bármit írok, le lesz húzva. Ha a válaszom az ezoterikus szemlélethez áll közelebb, akkor az ezt tagadó kockák húzzák le, ha egy madárra azt írom, madár, akkor az ufóhívók.

Vagy nézd meg itt a második választ: http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__4499..

Ez ilyen szempontból semleges. De mi a baj vele szerinted?

És kik húzzák le?

Ha egy ufófelvételről azt kielemezve leírom, hogy biztosan csalás, mert… s leírom korrekt módon, hogy miért, az sem jó.

Ha egy állításra, amire tízen leírják, hogy marhaság, nincs, én pedig azt, hogy nem igazán lehet kizárni a valódiságát, akkor is le leszek húzva szóban, pontban egyaránt. És „közületek” sem áll mellém senki. Miért?

Van néhány dolog, amin csak röhögni lehet, vagy bosszankodni. Hogy ki mit álmodott, s az jelent-e valamit, ezen ki-ki meggyőződése szerint elgondolkodhat.

De nem röhejes, hogy már minden ismert ember, vagy annak környezete alakváltó reptoid? Hogy egy elvetélt focistát egyesek már istenként tisztelnek? Hogy sok ezotériát tudománynak vélő saját „tudományos” műveit is kétségbe vonja? Hogy az itteni szkeptikusok azt a tényállításomat is lehurrogják, amikor azt írom, a jelenséget magyarázni nem tudja a tudomány, de kutatja?

Nem két fél feszül itt egymásnak, hanem mindenki a magát fújja. Ez a baj.

2013. jún. 23. 10:19
 33/38 A kérdező kommentje:

Ez igazából az egó műve utolsó, ha bármiben is ellenkezel az ő világ szemléletükkel szemben, már sértve érzik magukat.

Hányszor láttál olyat, hogy bármit is meglehetett itt bárkinek is magyarázni? Soha semmit nem lehet, mert magyarázhatod évekig, tehetsz elé bármit, a sajátjából sose enged egyik sem. Ezek nem törekednek arra, hogy megértsék te mit akarsz mondani, mi az üzeneted. Egyetlen dolgot akar mindegyik, téríteni a saját világához mérten.

Látod, én most csak arra akartam rávilágítani, hogy azért, mert xy még életében nem tapasztalt meg valamit, hogy a fenébe állíthatja azt, hogy az nem létezik?

És akkor jön xy anyagi "bizonyítékaival", és ezzel akarja neked megmagyarázni, hogy nincs azon túl semmi. Engem igazából nem érdekel, hogy ők mit hisznek. Egészen addig, amíg nem kezdenek el lehülyézni, meg elmondani mindenféle őrültnek, mikor egyetlen egyszer sem állítottam olyat, ami szembe menne bárminemü fizika törvénnyel. Még is folyton folyvást jönnek, és kioktatnak. Élni és élni hagyni elvét nem ismerik, gondoltam megmutatom nekik, hogy milyenek. Lehet értelmezni sok féleképp, ők még sem próbálkoztak meg azzal, hogy megértsék, én miért mutattam ezt meg nekik. Megint a saját igazukat próbálták erőltetni.

Egyszerüen úgy érzem, hogy parttalan az egész

2013. jún. 23. 10:30
 34/38 A kérdező kommentje:

#29 mesélj, miféle bizonyítékuk volt azzal szemben a materialistáknak, hogy csak az anyagi világ létezik, minden más bullshit?

Egyelőre úgy tünik, hogy még a végén ők maguk bizonyítják be valahogyan, hogy van más is. Sőt, már igazából meg is tették.

2013. jún. 23. 10:32
 35/38 anonim ***** válasza:

Nem akarom a nickemet kiírni, így meg nehéz követni, ki kicsoda. Folytatva az előzőt, a válaszodva reagálva:

Picit azért te is egyoldalú vagy. Az un. hívők közül szerintem makacsabbul tudnak ragaszkodni a saját elképzeléseikhez, mint az ellenségként kezelt szkeptikusok.

Sokszor felhoztam példának a tavalyi december 21-et.

Tördelője voltam Az időtér könyve című kiadványnak. Hangsúlyoztam mindig, hogy ez nem egy kritikus mű. Ezt most is nagyon fontos kiemelni. Írója nem egy olyan ismert név itt, mint Icke, Däniken vagy a többiek. De ugyanaz az oldal. Tartalmának jelentős hányadát teszi ki a maják kultúrája, időszámításuk, világképük. Sok ábra is szerepel benne. 2012. december 21-el is foglalkozik. Arról ír, hogy az ősi maják szerint jelentős változások, megújulás kezdete ez a dátum. De!

Nincs benne szó semmi kataklizmáról, világégésről, különösen nem arról, hogy vége lenne a világnak. Reptoidok, vagy bármiféle egyéb különös lények sem. Tollaskígyóról ír, az ősi egyiptomi mitológia egyes alakjairól is, de ufókról, földönkívüliekről szó nem esik.

És nulláig képesek voltak lehúzni, csak azért, mert a szeretett, s felkapott reptoidok hiányoznak belelő.

Tehát nem azt írtam, hogy ez a nap csak olyan forduló, mint mai naptárunkban a december 31 (pedig sok tekintetben olyan), hogy az egész nagy változás mind hülyeség, nemlétező stb. Csak azt, hogy amiről itt folyik a csatározás, ahhoz nincs köze a majáknak.

De idézem már a Bibliából is, arra is azt a választ kaptam itt, hogy nincs benne, idéztem Dänikent, az sem tetszett. Így pedig nem lehet előbbre jutni, csak a biteket koptatjuk.

2013. jún. 23. 11:47
 36/38 A kérdező kommentje:

Ezek a reptoid, icke mániás állatok nem igazán spirituális emberek, sokkal inkább fanatikus összeesküvés hívők, nem kellene őket összekeverni másokkal :S

Én hiába mondtam meg sokszor akkoris, a maják ciklusokban számoltak, nem volt vége semminek, vagyis de, egy ciklusnak, de egyben elkezdődött egy új. De amikor ezt mondom, nem értik meg, azt mondják "Ó jó persze, mostmár meg ezt mondjátok"

Ez az egész világ vége szarság csak egy média hack volt, nem is értem miért nem esett le ez a népeknek :(

Én nem tartom ezosoknak amugy ezeket a reptoidos állatokat, ezek még gyerekek...

2013. jún. 23. 12:19
 37/38 A kérdező kommentje:

Meg amikor beszélsz nekik arról, hogy megfog jelenni egy másfajta tudatosság, azt gondolják, hogy valami totális maszlagról beszélsz, ami alaptalan.

Pedig itt még különösebben nem is beszélünk vad dolgokról, csupán arról van szó, hogy mérséklődik az anyagiasság, és az önös érdekek szerinti élet. és nagyobb hangsúlyt kap a fentarthatóság és a harmónia. Aki azért nyitott szemmel jár, az már láthatja is ennek a jeleit.

Azt mondod nekik, hogy "indigó" gyerek, kinevetnek, hogy olyan nincs. Pedig orvosilag bizonyított, figyelemzavaros hiperaktivitás néven. Ismerem a betegséget, van nekem is. Semmi köze a figyelem zavarhoz. Semmi köze betegséghez. És legföképp nem szabadna rá stimulánsokat adni, be drogozni őket.

Mit mondanak róluk? Lázadók, felszámolják a régi rossz dogmákat, a régi rossz rendszereket. Én mióta az eszemet tudom megvagyok győzödve szinte minden normálisnak tekintett normáról, szabályról, hogy semmi értelme. :D

Megvagyok győződve arról, hogy a szabályok rosszak. Nem arról van szó, hogy nem akarok őket betartani, hanem arról van szó, hogy értelmetlenek. Hiába papolok embereknek arról, hogy nem kellene versenyeztetni az embereket egymás ellen, hülyének néznek.

Na mind1, csak arról akartam ezzel szólni, hogy lehet hívni az indigókat bárhogy, lehet hinni azt, hogy célokkal jött ide, meg azt, hogy csak a véletlen műve. De léteznek, lázadnak, és lázadni fognak egész életükben.

De ez is hülyeség, azok csak betegek. Hogy mitől betegek? Senki nem tudja. Mi a fizikai probléma? Senki nem tudja. Mi rá a gyógyszer? Semmi, de betudjuk őket drogozni, azt akkor majd leülnek.

Tehát senkinek fogalma sincs, hogy mi a bajuk. De azért mégis, amikor te felvetsz egy olyat, hogy SEMMI BAJUK NINCS, a kedves emberek megmondják, hogy hülye vagy. Drogot nekik! Me az pénz.

Ez jellemzi a világot ma. Az, hogy a materialisták kiölték a szellemiséget a világból nem eredményezett mást, csak egy jellemtelen, következményekre fittyet hányó, rabló, gátlástalan világot.

Van-e az anyagon túl élet, vagy nincs, nem számít.

A világ rossz, és ez ennek köszönhető. Mégis azok vannak lehurrogva, akik azt gondolják, hogy a szív nem csak egy pumpa.

2013. jún. 23. 12:33
 38/38 anonim ***** válasza:
De kár, hogy a kérdező kommentjein nincs pacsi ikon!
2013. jún. 24. 07:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!