Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A laposföld esetén hol keringe...

Attilav kérdése:

A laposföld esetén hol keringenek a műholdak ? Hogy működik a GPS ?

Figyelt kérdés

Ezek a kérdések régóta foglalkoztatnak. A laposföld elméletet logikusnak tartom(józan paraszti ésszel), hiszen oldalt/fejjel lefelé álló emberekről/épületekről/hajókról készült képeket még soha nem láttam. A nyílt tenger egy végtelen sík, görbületnek nyoma sincs(láttam már nyílt tengert a saját szememmel).

Az elmélet szerint van felettünk egy búra és ez alatt terül el a légkör. Lehetségesnek tartjátok hogy az "űr" az valójában a légkör és a búra teteje közti terület ahol a "műholdak" keringenek, héliumos léggömbökkel ? Azt hallottam hogy a világ legnagyobb hélium felhasználója állítólag a NASA. A GPS-re a földi antennákat hozzák fel a laposföldesek. Mivel tudtommal a GPS/GLONASS/BEIDOU katonai projektek is, szerintem simán elképzelhető hogy földi katonai antennák szolgáltatják a GPS jeleket, esetleg a mobil átjátszó tornyoknak is van ilyen titkos funkciója. Találkoztatok már olyan anomáliákkal/hibákkal GPS használata közben, ami arra utalt hogy esetleg földi antennák szolgáltatják a jeleket ?

Van a neten valahol egy koherens komolyan vehető laposföldi műhold/gps működési elméletet tagalaló oldal/oldalak ? Ilyenekkel még nem találkoztam.

jan. 27. 20:30
 41/93 sadam87 ***** válasza:
30%

"-fizikus vagyok -.-"

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Jó volt, pláne ennek a fényében!

"Ha nem akkora a görbület, akkor bizony nem lehet a Föld egy gömb."

🤣🤣🤣🤣🤣

febr. 1. 13:17
 42/93 sadam87 ***** válasza:
30%

"- Hát bizony te még kezdő vagy. Ezt már réges régen sikerült megoldani. Tele van vele a FB flat earth csoportok vele. Több megoldás is van [link] szerintem ez egy hopografikus kivetítés. Olvasd el a fekete Nap elméletet. Azonban az is lehet, hogy simán csak egy búrán keresztül világyítanak. Kipróbálhatod működik. Nagyon gyermeteg a kérdésed"

Már majdnem megörültem, hogy valaki érdemben reagál erre a kérdésre. Sajnálattal látom, hogy csak bullshitet sikerült ide is írni...

¯\_(ツ)_/¯

"- Lásd ebben a válaszomban a fenti részt. Nagyon ygermetega kérdés maga. Menj fel FB-ra tele van ezzel az oldal"

Érdekes "fizikus" az, aki a facebookra hivatkozik egy tudományos kérdésben. De legalább még azon belül sem voltál képes semmilyen tudományos forrást megadni. És ezek után még te állítod másokról, hogy gyermeteg a kérdésük... (Amúgy igen, végül is bizonyos értelemben tényleg elég gyermeteg, általános iskolás szintű kérdés. Kár, hogy neked még ezt a szintet sem sikerült megugrani!)

"-Van köze a Föld gömbölyűségéhez, csak te képzetlen vagy hogy felfogd. Ha a Föld egy labdaként száguld és kerint a galaxisban, akkor a csillagképeknek is változniuk kellene, mivel a csillagok nem ugyanolyan messze vannak innen és az állásuk hol közelebb kerülnénk egyhez a másiktól távolodunk változna a távolságuk. De ez igen hosszú évezredek alatt is állandó"

Hadd segítsek ennek az elemi logikai lépésnek a megértésében. Gömbölyű Föld ≠ száguld a galaxisban.

Azt már az ókorban bebizonyították, hogy a Föld gömbölyű. (Küldtem korábban róla linket. Lassan be lehetne hozni a bő 2000 év lemaradásodat a tudományos eredményekkel kapcsolatban.)

A csillagképekhez leírtam, forrásokkal alátámasztva (tudod, ez az, amit te gondosan ki szoktál hagyni), hogy de, évezredek alatt változnak a csillagképek. Az igaz, hogy nem túl gyorsan, mondjuk ennek szintén általános iskolás szintű magyarázata van: a csillagok iszonyatosan messze vannak, a Föld sebessége ehhez képest elég csekély (de azért jó kimutatható változást okoz, amiről tud az, aki nem homokba dugja a fejét a témában).

"-Tudod mikor marad ugyanaz a csillagok távolsága évezredek alatt is? Ha kivetítik egy búrára. Egy projekcióban pl a planetáriumban ugyanaz a műsor minden nap"

Szuper! Mert ahogy írtam, a csillagok pozíciója nem marad ugyanaz!

"-Ez sem igaz. Van ritkább is. Szóletnek benne csillagok. A mérgesgáz hatalmas területeket foglal el. Reakcióba lépne a légkörrel és szépen elegyedne is vele. Próbálj ki leégetni húst. Nézd meg milyen szag lesz a szobában. Ne ugye nem szorítja ki a levegő?"

Értem, hogy maximumra tekerted a bullshit generátort, de így is lenyűgöző, hogy ennyi hülyeséget be tudtál zsúfolni egyetlen mondatba! (Megkérdezném, hogy amúgy mégis honnan szedted, de látom, hogy te ilyen csekélységekkel nem foglalkozol.)

febr. 1. 13:28
 43/93 sadam87 ***** válasza:
30%

"-Ezt kérdezd a NASA-t. A NASA tudja milyen a Föld valódi alakja. Grafikusokkal készítteti a galaxisokat, csillagközi ködöket."

Tényleg? Nagyon érdekes... És amikor én lefotózom ezeket a csillagközi ködöket, azt is a NASA grafikusai rajzolják be a képeimre? Hogy kell elképzelni? Láthatatlan NASA grafikusok mászkálnak körülöttem? Régóta érze őket? A pszichológusod tudja már?

"-Most nem nézem meg a teljes videot, de te tedd meg mert nagyo érdekes. 7 vagy 8 percnél kezdni a NASA idézem : "Nem tudunk visszamennia Holdra, mert a technológiát elvesztettük. (szétverték) és nagyon fájdalmas dolog visszafejteni". Namost 69-óta rengeteget fejlődött a technológia és ők még a Verner von Braun-féle technológiával akarnak menni ? Röhely"

Azokban a szupertudományos facebook csoportjaidban nem írtak róla, hogy a NASA jelenleg 2027-re tervezi a következő emberes holdraszállást. Segítek: nem a von Braun féle technológiával! (De legalább ehhez is olyan jól értesz, mint a röhej szó helyes leírásához!)

""Az űrhajósok azt mondták egész utazás alatt nem láttak csillagokat."

Melyik űrhajós állított ilyet, és mikor?"

-Mind a három Holdutazós"

Szuper! Kár, hogy 12-en jártak a Holdon (és vagy 20-an a Hold térségében). Értem én, hogy annyira fogalmatlan vagy a témát illetően, hogy azt sem tudod, hogy az Apollo-programban több küldetés volt. Csak azt nem értem, miért gondolod, hogy bármi jó kisül abból, ha így próbálsz okoskodni.

"-A hőmérséklet azt mutatja, hogy a test ott érintkezik a közeggel és ekkora -270 hűmérsékletet érzékel. Namost te kimész a hidegbe most 0 fok körül van reggel. Mennyire fázol egy vékonyka pólóba? Namost az űrhajósokat megvédi az a kis ruha a -270 foktól akkor te elmebeteg vagy :lol"

Látom, ezt a vákuum dolgot nem veszi be az agya a tisztelt "fizikus" úrnak! Sebaj, általános iskolában sem érti meg a dolgot mindenki, és ők sem tudnak megbukni fizikából. (Mondjuk szerintem ezért még nem jár a "fizikus" titulus, de hát nem érthetünk mindenben egyet...)"

""Az nem baj, hogy nem próbáltál minden tudományos állítást megcáfolni."

-Mindet meg lehet cáfolni"

Azért azzal kapcsolatban, hogy ez neked sikerülne, vannak kétségeim. Két fő okból:

1. Jól láthatóan a legkisebb mértékben sem vagy tisztában a tudományos érvekkel a Föld gömbölyűsége mellett sem. (De az írásaid alapján valószínűnek tűnik, hogy semmi mással sem.)

2. Láthatóan igen komolyan hadilábon állsz a legelemibb szintű érveléssel is.

Így azért nehéz nyerni...

febr. 1. 13:39
 44/93 anonim ***** válasza:
45%

nA ugye hogy nem űrhajókon jön az internet ?

legalább legyen agyatok

[link]

febr. 1. 14:25
 45/93 Mojjo ***** válasza:
54%

Bar nem gondolom, hogy a kerdes komoly es nem trollkodas, a 37-es hozzaszolas kivancsiva tett, es ezt talaltam:

"Unfortunately, the question assumes that it cannot be done, while in fact it has been done.

An Australian entrepreneur, Dick Smith, did it in 1988-9.

“In 1988/89 Smith flew a Twin Otter aircraft VH-SHW (registered after his hero, polar explorer Sir Hubert Wilkins) following meridians of longitude around the world, landing at both the North and South Poles (Gott, 1998; The Dome is Home--South Pole history 1975-90) making him the first person to complete such a circumnavigation (SMH, 1991) The flight followed a South-North-South track, (keeping broadly between 80 and 150 degrees E, heading south, and 60 and 100 degrees W, heading north) departing Sydney, Australia, on 1 November 1988, and returning on 28 May 1989. (Smith, 1991)” (Smith’s Wikipedia Entry: Dick Smith (entrepreneur) - Wikipedia)

Since then, several other people have done it"

Itt: [link]

febr. 1. 14:28
 46/93 anonim ***** válasza:
45%

41 "#39

"-fizikus vagyok -.-"

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

-Így van én fizikus vagyok. Tisztában vagyok az akadémiai állásponttal, ami már alapvető jelenségeket sem képes magyarázni. És látod már Én fizikus is a lapos Föld elméletet támogatom. Fejlődünk 👍

"Jó volt, pláne ennek a fényében!"

"Ha nem akkora a görbület, akkor bizony nem lehet a Föld egy gömb."

🤣🤣🤣🤣🤣

-Pedig ez egyszerű 8 általánosos logika. Ha nem görbül annyit a Föld, mint amekkora ahhoz kell hogy összeérjen a görbe egy gömbön, akkor már nem lesz gömb. Egy púp vagy furunkulus lesz. Namost akkor viszont egy nagyobb Főldhöz tartozik még szerintetek gömbiknek is

"Már majdnem megörültem, hogy valaki érdemben reagál erre a kérdésre. Sajnálattal látom, hogy csak bullshitet sikerült ide is írni..."

-Tele van vele a FB. Egy spot lámpa egy kupolán belül is képes erre. Kupolán kívül egy lámpa vagy egy holografikus vetítés is képes erre. Nagyon gyermeteg kérdés és igen egyszerű a magyarázat

"Érdekes "fizikus" az, aki a facebookra hivatkozik egy tudományos kérdésben."

-Hát ha egyszer a NASA eltitkolja a valóságot, ferídít átver, akkor oda kell menni, ahol AZ IGAZAT ÍRJÁK. Tedd te is azt

" De legalább még azon belül sem voltál képes semmilyen tudományos forrást megadni. És ezek után még te állítod másokról, hogy gyermeteg a kérdésük..."

-Igen, mert gyermeteg a kérdésed. Hogyan válaszolhatnék tudományos forrással, ha mondjuk a tudomány hazudik és szerintük a Nap sok milló Km-re van? Te egügyü vagy?

"Hadd segítsek ennek az elemi logikai lépésnek a megértésében. Gömbölyű Föld ≠ száguld a galaxisban."

Szóval te nem értesz egyet abban a tudományos tényben, hogy száguldunk az űrben? Keringünk ? De véded a gömb elméletet? Valójában a gömb az szerinted áll?

"Azt már az ókorban bebizonyították, hogy a Föld gömbölyű. (Küldtem korábban róla linket. Lassan be lehetne hozni a bő 2000 év lemaradásodat a tudományos eredményekkel kapcsolatban.)"

-Nem !Hatalkmas téveszme. Már az ókorban is tudták a Föld lapos voltát és annak kupolával való lefedettségét. Az összes valós ókori nép ezt tudta. Ugyanazt tudták mind. A görögök egy történelemhamisítás miatt kerültek bele a törénelembe. Nem léteztek [link]

"A csillagképekhez leírtam, forrásokkal alátámasztva (tudod, ez az, amit te gondosan ki szoktál hagyni), hogy de, évezredek alatt változnak a csillagképek. "

-Ugyanottt vannak a csillagképek évezredek óta, ami lehetetlen egy galaxisban mozgó Földnél. Évszázadok alatt is ugyanazokkal a csillagképekkel alkották meg az asztológiát, de a hétezer éves Sumerek, Maják, Aztákok is ugyanezeket a csillagképeket rajzolták le pontosan. Ugyanez volt az égbolt. Vajon miért? Mert ezeket kivetítik, mint a planetáriumban 👍

"Szuper! Mert ahogy írtam, a csillagok pozíciója nem marad ugyanaz!"

-akkor nézz fel az égre? Nézd meg az ősi forrásokat. Az hogy a NAZA egy mikro fénypontnál mit hazudik, amit nem lehet lemérni normál embernek mennyire hiteles? Azt mondták voltak aHoldon. Azt mondták nem tudják a régi technológiát rekonrtuálni, ezért nem mennek vissza. Aki egyszer hazudik az hazudik máskor is

"Tényleg? Nagyon érdekes... És amikor én lefotózom ezeket a csillagközi ködöket, azt is a NASA grafikusai rajzolják be a képeimre? Hogy kell elképzelni?"

-Te egy lapos Holdat, lapos Jupítert látsz. A NASA a felvételeit szerkeszti. Nem látsz galaxisokat csak fénypacákat. Nagyon sok softwear direkt így rajzolja. Sok teleszkópba chippet tesznek. A mobil is olyan képet ad ami bele van téve....

A planetáriumban nem látsz pacákat?

" A pszichológusod tudja már?"

-Tudja, hogy a mobil nem avalódi képet mutatja a Holdról már

"a NASA jelenleg 2027-re tervezi a következő emberes holdraszállást. "

-A NASA meddig tudja még eljátszani a cirkuszt? Jobb lenne, ha befejeznék apénz pazarlását és a mesét az emberek ostobaságában tartását. Felháborító! Olvasd el a FB-on a kommenteket a nevetséges hajlakkokkal. Senki sem hisz már a bohócoknak😅

"""Az űrhajósok azt mondták egész utazás alatt nem láttak csillagokat."

Melyik űrhajós állított ilyet, és mikor?""

-Ott van a Videon. Azt állították hogy NEM LÁTTÁK A CSILLAGOKAT az egész Holdutazás során a holdon. nÉZD MEG

"Szuper! Kár, hogy 12-en jártak a Holdon (és vagy 20-an a Hold térségében)."

-Ebból is látszik, hogy hazuidnak. Ezek nem láttak, azok már látnak. A NASA finomítja a hazugságait. Fejlődnek

"Látom, ezt a vákuum dolgot nem veszi be az agya a tisztelt "fizikus" úrnak! Sebaj, általános iskolában sem érti meg a dolgot mindenki, és ők sem tudnak megbukni fizikából."

-Nem vagy tisztában a vákuum jelentésével. Valójában sűrűbb az anyagnál. Egy fluktuáló részecsketenger van ott. Most nézd meg a Földön is létre tudunk hozni vákuumot és ugyanolyan hőmérséklet van ott mint körülötte és érezni s lehet

febr. 1. 15:11
 47/93 sadam87 ***** válasza:
30%

"-Így van én fizikus vagyok."

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reagálnék a többire is, de nagyon mást arra sem lehet. Nagyon remélem, hogy komoly, mert amit itt tolsz, még viccnek is durva volna!

febr. 1. 15:42
 48/93 Mojjo ***** válasza:
54%

@46:

"én fizikus vagyok"

Erről ez jutott eszembe:

[link]

febr. 1. 21:29
 49/93 anonim ***** válasza:
45%

48 Az alacsony színvonalú személyeskedésed téged minősít. Én valóban fizikus vagyok veled ellentétben. Nem csak egy félév után buktam ki

47 Nem tudsz már reagálni. Mindent profeszionálisan megcáfoltam. Káó

febr. 2. 14:24
 50/93 sadam87 ***** válasza:
30%

"47 Nem tudsz már reagálni."

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Tudod mit, majd ha lesz egy érdemi, alátámasztott érved, még reagálok is rá. De a viccműsorra, amit bemutattál, nem tudok máshogy reagálni.

febr. 2. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!