Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A laposföld esetén hol keringe...

Attilav kérdése:

A laposföld esetén hol keringenek a műholdak ? Hogy működik a GPS ?

Figyelt kérdés

Ezek a kérdések régóta foglalkoztatnak. A laposföld elméletet logikusnak tartom(józan paraszti ésszel), hiszen oldalt/fejjel lefelé álló emberekről/épületekről/hajókról készült képeket még soha nem láttam. A nyílt tenger egy végtelen sík, görbületnek nyoma sincs(láttam már nyílt tengert a saját szememmel).

Az elmélet szerint van felettünk egy búra és ez alatt terül el a légkör. Lehetségesnek tartjátok hogy az "űr" az valójában a légkör és a búra teteje közti terület ahol a "műholdak" keringenek, héliumos léggömbökkel ? Azt hallottam hogy a világ legnagyobb hélium felhasználója állítólag a NASA. A GPS-re a földi antennákat hozzák fel a laposföldesek. Mivel tudtommal a GPS/GLONASS/BEIDOU katonai projektek is, szerintem simán elképzelhető hogy földi katonai antennák szolgáltatják a GPS jeleket, esetleg a mobil átjátszó tornyoknak is van ilyen titkos funkciója. Találkoztatok már olyan anomáliákkal/hibákkal GPS használata közben, ami arra utalt hogy esetleg földi antennák szolgáltatják a jeleket ?

Van a neten valahol egy koherens komolyan vehető laposföldi műhold/gps működési elméletet tagalaló oldal/oldalak ? Ilyenekkel még nem találkoztam.

jan. 27. 20:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/93 anonim ***** válasza:
86%

Cikázik horizontálisan, vertikálisan, vizavé, átellenben, mint laposföld 2 dimenziós emberének a lapos fejében az értelem.

🤦‍♀️

😂

jan. 27. 20:55
 2/93 Mojjo ***** válasza:
81%
jan. 27. 20:58
 3/93 anonim ***** válasza:
74%

A kérdésednek önmagadat cáfolod. Ha laposföld, akkor nincs keringés.

A Földgömb körül van keringés.

Kering szógyöke közös a kerek, gömbölyű szó gyökével.

Na, most, ha tanultál ábrázoló fmgeometriát, akkor egy korongot ha megforgatszba tengelye körül, mit kapsz? Na, ugye?

😂

jan. 27. 20:59
 4/93 anonim ***** válasza:
51%

Ha laposföld, akkor nincs keringés.

Miért ne lehetne? Gyengébbek kedvéért vegyünk egy hanglemezt (pl. bakelit, aki még ismeri) és egy teniszlabdát.

Vegyük kézbe mintkettőt. Tartsuk a lemeztől a teniszlabdát a 30 centire a közepén átmenő, a lemez síkjára merőleges egyenesre (tengely).

Majd lassan mozgassuk a lemez megkerülésével főlköríven a másik oldali tengelyre.

Majd lassan haladjunk tovább a köríven, és vissazérünk az eredeti pontra, tehát van keringés.

Közben arra is rájöttünk, hogy a Főldnek 2 oldala van. A másik oldalát nevezik a tudatlanabbak belső Földnek, de mi tudjuk, hogy ott nem lehetséges élet, mert onnan mindenki a semmibe esik.

jan. 27. 21:11
 5/93 anonim ***** válasza:
69%

4-es!

Az forog, de nem kering.

Úgy amúgy a Nap is lapos? 😁

jan. 28. 01:44
 6/93 anonim ***** válasza:
82%

„A laposföld esetén hol keringenek a műholdak ? Hogy működik a GPS ?”

Sehol és sehogy, mert a Föld nem lapos.

„A laposföld elméletet logikusnak tartom(józan paraszti ésszel), hiszen oldalt/fejjel lefelé álló emberekről/épületekről/hajókról készült képeket még soha nem láttam. A nyílt tenger egy végtelen sík, görbületnek nyoma sincs(láttam már nyílt tengert a saját szememmel).”

Bizonyítsd be, hogy a Föld lapos, indulj el egy irányba egyenesen, ha a Föld lapos, akkor előbb-utóbb el kell, hogy érkezz a szélére, amikor odaértél, akkor jelentkezz (nem fogsz jelentkezni, mert, soha nem fogsz odaérni). A szélén le fogsz esni a semmibe, vagy mi lesz? Hallottál már olyat, hogy valaki a Föld szélén leesett?

Attilav, neked voltak már eszetlenebbnél eszetlenebb kérdéseid és válaszaid a vasúti témákban is. Ott is mindenki kifejtette, hogy az ötleteid megvalósíthatatlan marhaságok. Most, hogy előjöttél a lapos földes baromságaiddal, már nem is csodálkozom ezen.

jan. 28. 08:35
 7/93 anonim ***** válasza:
13%

A legtöbb ember már nem bírná feldolgozni az igazságot. Megőrülnének elég sokat. Főleg itt a természettudományi egyetemekben agymosott birkák. Nem való mindenkinek az igazság

Ha a Föld gömb lenne, akkor nem hogy egy kártyavárat nem tudnál kirakni, de leesnél az ágyról is akkora rázküdások lennének. Aludni sem tudnál. Amikor tanítják a fizikát ennek a gravitációnak a Földre gyakorolt hatását már kifelejtik elmondani. A gravitáció sem az amit tanulnunk. Semmi köze a tömegvonzáshoz, de a tömeghez sem

A műholdak alig vannak és sima hélimlufikkal keringenek. Az űrrakéták is csak héliumlufik. Ha a műholdas navigáció, jeltovábbítás műholdakkal történne, akkor tele lenne az égbolt műholdakkal, de te néha látsz csak egyet. Teljes lefedettség lenne. Nem menne el a térerő. Sima kábeleken megy az adattovábbítás pl a tengerek alatt. Amit ha elvágnak az arabok baj is van. Ez is jelzi, hogy nem műholdakról történik az adattovábbítás

A keringés egy lapos korongon ugyanígy egy köríven történik. Nem a gömböt keröli meg, hanem a héliumos lufi megtesz egy körívet. Egyszerű ezeket belátni. Az igazság viszont nem való mindenkinek👍

jan. 28. 08:37
 8/93 Farkas999 ***** válasza:
39%
Ilyen felvetés a tudományos kérdések között?
jan. 28. 10:36
 9/93 anonim ***** válasza:
29%
Már túl veszélyes a kérdés. A 4-es és a 7-es megválaszolta szakszerűen. Még az emberek felébrednek itt is. Azonnal át kell tetetni az ezoba 😂
jan. 28. 10:40
 10/93 anonim ***** válasza:
21%

"4-es!

Az forog, de nem kering.

Úgy amúgy a Nap is lapos? 😁"

Te sem vagy tiszában a fogalmakkal. Ha valami a tengelye körül fordul el a forog. Én mit írtam? A gomb megkerüli a lemezt. Ha ezt a megkerülést ciklikusan teszi, az a keringés (kerül szóból lehet származtatni).

Egyébként mivel teniszlabdával szimbolizáltam a napot, nyilván nem lehet lapos. Vagy felétek lapos a teniszlabda is? :D

Bár lehet fordítva értetted a méretarányok miatt, de jól tudjuk, hogy a Nap kering a Föld körül.

De most hogy szóbahoztad, nem is rossz ötlet. Lehet lapos, és pont annyi a forgási ideje, mint a keringési, ezért mindeig ugyanazon eldalát látjuk.

Ugye ezt próbálják a holddal kapcsolatban is mesélni. Apropó. A hold a lejobb példa, hogy az égitestetk 2 dimmenziós korongok. A holdnak is mindig ugyanazon oldalát látjuk, mivel a 28 napoos keringési idő megegyezik a forgási idővel.

Ha nem így lenne, akkor néha látnánk eltűnni, és itt most nem holdfogyatkozásra gondolok, amikor a Földkorong kitakarja a Napkorong fényét, hanem amikor nem kiflialakban, hanem teljesen összemegy ilyen csíkba, milőtt eltűnik a szemünk elől.

Ha nem lenne ez az egyenlő keringési és forgási idő így kitalálva, akkor ebből azonnal rájönnénk az igazségra, és nem kellett volna Armstrongéknak a stúdióban megrendezni a Holdraszállást.

🤣

jan. 28. 12:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!