Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A laposföld esetén hol keringe...

Attilav kérdése:

A laposföld esetén hol keringenek a műholdak ? Hogy működik a GPS ?

Figyelt kérdés

Ezek a kérdések régóta foglalkoztatnak. A laposföld elméletet logikusnak tartom(józan paraszti ésszel), hiszen oldalt/fejjel lefelé álló emberekről/épületekről/hajókról készült képeket még soha nem láttam. A nyílt tenger egy végtelen sík, görbületnek nyoma sincs(láttam már nyílt tengert a saját szememmel).

Az elmélet szerint van felettünk egy búra és ez alatt terül el a légkör. Lehetségesnek tartjátok hogy az "űr" az valójában a légkör és a búra teteje közti terület ahol a "műholdak" keringenek, héliumos léggömbökkel ? Azt hallottam hogy a világ legnagyobb hélium felhasználója állítólag a NASA. A GPS-re a földi antennákat hozzák fel a laposföldesek. Mivel tudtommal a GPS/GLONASS/BEIDOU katonai projektek is, szerintem simán elképzelhető hogy földi katonai antennák szolgáltatják a GPS jeleket, esetleg a mobil átjátszó tornyoknak is van ilyen titkos funkciója. Találkoztatok már olyan anomáliákkal/hibákkal GPS használata közben, ami arra utalt hogy esetleg földi antennák szolgáltatják a jeleket ?

Van a neten valahol egy koherens komolyan vehető laposföldi műhold/gps működési elméletet tagalaló oldal/oldalak ? Ilyenekkel még nem találkoztam.

jan. 27. 20:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/93 anonim ***** válasza:
78%

"A távcsőbe helyezett chip nagyon szép képeket tud ám készíteni. te is rajzolhatsz és nézegetheted"

Ez aranyos, tetszik? Hogy van, hogy a 100 éves tábori távcsővem ugyanazt a képet mutatja, mint a 10 évvel ezelőtt vásárolt? :)

tegnapelőtt 00:34
 92/93 anonim ***** válasza:
66%

#87: "Nem tudom hol fogadnak ilyen embert. N.B.S youtuber felkért, írt csillagászoknak, hogy élő adásban vitatkozzanak vele a Föld valódi alakjáról. Meg sem kellett volna jelenni sehol. Senki sem merte vállalni a kihívást"

Ez konkrétan hazugság. Mert volt egy ilyen tiktok liveja, vállalta egy fizikus. Egy ideig néztem. De N.B.S egyetlen egy mondatot nem hagyta, hogy a fizikus elmondjon. Nem "vitatkozás" volt, hanem egy a fizikusra nézve megalázó dolog. Egy vita esetén ott kezdódik, hogy meghallgatom a másik felet. De tényleg egyetlen egy mondatot nem engedte, hogy végig mondjon.

Amúgy pont N.B.S-nek még egészen értelmes livejai is vannak.

Egy ilyen vitára egyetlen on-line platform sem alkalmas. Ezt élőben, a kulturált(!) vita szabályai szerint kell lebonyolítani, független moderátorral. Aki leállítja ha valaki nem engedi a másikat szóhoz jutni.

Volt egy másik laposföldes Tiktokos beszélgetés (már nem emlékszem ki volt a két résztvevő) szintén egy fizikus és egy Laposföldes. Ott sem engedte a laposföldes végig mondani egyetlen egy mondatot sem, és egy idő után szó ordibált a fizikussal és kb. annyi ész érve volt: "hogy te ostoba vagy" "innen is látszik, hogy milyen ostoba vagy" kb. ezt lehetett csak hallani, "szakmai" vagy annak tűnő érvet nem tudott felhozni.

Szintén nem konstruktív vita az amikor a Laposföldes állandóan csak annyit mond: "van olyan honlap ahol ez le van írva" készüljön fel, adja elő. Ezért jó az élő, mert ott fel lehet készülni, vigye el kinyomtatva az ábráit.

Továbbá nem lehet vitatkozni olyan esetben sem, amikor a "bizonyító ábra" 20 pixel X 20 pixel és semmi nem látszik benne és mindent bele lehet magyarázni. Érdekes egyetlen egy nagyfelbontású fotót sem mutatott soha senki. A netről innen-onnan letöltött forrásolatlan, szövegkörnyezetükből kiragadott dolgokat mutogatnak.

Például ott van az egyik "híres" térképük, amin látszik egy nagy kontinens a déli féltekén. Csak ugyannak a térképnek a "magyarázóját" (ami véletlenül fenmaradt a térképpel együtt) már nem említik, amiben leírják: "ott még nem jártunk, de feltételezzük, hogy ott kell lennie egy kontinensnek". Ezt miért nem említik hozzá? MErt aki nem ért hozzá nem fog rákeresni?

Na ezért kell élőben olyan heylen ahol meg lehet nézni dolgokat, lehet akár kísérleteket végezni.

A dolog n+1-ik része, hogy egyetlen egy megbízható kísérletet nem láttunk még Laposföld ügyben. És az összes Laposföldes azt várja el, hogy Mi végezzünk igazoló kísérletet. Tessék elvégezni a kísérletet, annak szabályai szerint. És a kísérletnek vannak évszázados szabályai. Például a legfontosabb, hogy minden kísérlethez tessék meghatározni a hibahatárt, hogy a mért érték mennyi hibát tartalmazhat. Ha kell a hibahatár meghatározásához további kísérlet akkor azt is tessék elvégezni. Egyetlen egy iylet sem láttunk. Minden esetben a mérési hibahatár jóval meghaladja azt amit mérni akarnak. Nyilván ha egy szabó centivel akarom megmérni a hangya bokájának átmérőjét akkor egészen pontatlan eredményt fogok kapni. Na az összes de tényleg az összes neten látható Laposföldes kísérlet ilyen. Egyetlen egy esetben sincs odaírva a hibahatár.

tegnapelőtt 08:19
 93/93 anonim ***** válasza:
66%

#87:

""De pl. Budapesten heti két alkalommal van nyilvános csillagászati bemutató, néha 1x 1x én is elmegyek ha izgalmas dolog várható. "

Én már egy ideje nem járok moziba. Kalózfelvételeket kiteszneka filmnekről már az első héten és az ingyen van. A Netflix pedig elég jól lefoglal amúgy. A távcsőbe helyezett chip nagyon szép képeket tud ám készíteni. te is rajzolhatsz és nézegetheted"

Akkor legyen egy "biznisz":

Lehet kapni egy kis Newton távcsövet (43 200,-Ft), az ár egyharmadát vállalom. Ha még valaki beszáll, elmegyünk megvesszük. Utána elmegyünk valahova megnézzük az eget vele, pár dolgot amit "rajzolt" megnézzük. Majd utána teljesen utolsó darabkáig szétszedjük, és ha találunk benne chipet a te részed 10x-esét kifizetem neked. Ha nincs benne chip akkor te kifizeted az én részem tízszeresét. És, hogy igazolható legyen, hogy tényleg nincs benne chip minden egyes darabkáját nagyon alaposan megvizsgáljuk.

tegnapelőtt 08:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!