Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Bebizonyították az aura...

Bebizonyították az aura létezését! Ez milyen hatással lesz az emberiségre?

Figyelt kérdés

"A kutatás során egy csoport kutató különleges fényképezési technológiát alkalmazott, melynek segítségével rögzíteni tudták az emberek körül lévő energiamezőt. Ezzel a módszerrel kiderült, hogy minden ember körül különböző frekvenciájú elektromágneses hullámok keletkeznek, amelyeket szabad szemmel nem lehet látni, de speciális érzékelőkkel mérhetők. Ezek a hullámok hasonlóságot mutatnak az aura hagyományos leírásával, amely különböző rétegekből áll, és minden réteg más-más aspektust tükröz.

A kutatás továbbá arra is rámutatott, hogy az aura állapota változik az ember érzelmi és testi állapotától függően. Amikor a vizsgálatban résztvevők stressz alatt voltak vagy negatív érzelmeket éltek át, az aurájuk intenzitása és színe megváltozott. Ezzel szemben, amikor nyugodtak és kiegyensúlyozottak voltak, az aurájuk erőteljesebb és harmonikusabb volt. Ez az eredmény összhangban van a régi tanításokkal, melyek szerint az aura a fizikai és pszichológiai állapotot tükrözi.

Végső következtetésként a kutatók kijelentették, hogy az aurát valóban mérhető energia- vagy frekvenciatér alkotja, amely szoros összefüggést mutat az ember egészségi és érzelmi állapotával. Habár a további vizsgálatok szükségesek az aura pontos természetének megértéséhez, ez a kutatás jelentős előrelépés a spirituális elképzelések tudományos igazolásában."

okt. 26. 05:00
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/122 Krampusz1 ***** válasza:
79%

Én is azt látom, hogy olyan használják a tudomány szót, akiknek túl sok közük nincs hozzá.

Viszont tök jó, hogy sok nyitott ember van. Sosem azok viszik előre a világot, akik kényszeresen mindet is tagadnak, és képtelenek megérteni, belátni, hogy a világunk kevesebb mint az 1%-át értjük-ismerjük jelenleg.

Szerintem szuper hogy sokan kísérleteznek ilyesmivel mint az aura, a torziós mező, antigravitáció, lélek, szellem, testen kívüli tapasztalás, stb.

Hülyék, toxikus ellenséges mindet tagadók mindig voltak, mindig is lesznek....ennyi.

A többieknek hajrá :)

okt. 27. 15:13
 92/122 Szervizmérnök úr ***** válasza:
25%

Erről volt már szó, az igazság nem relatív.

Ezotéria szekciót én nem úgy értelmezem, hogy itt szabad butítani a népet.

Egy példám is volt erre: ha lenne Történelem / Nácizmus kategória (ha lenne rá tömeges igény), akkor ott lehetne kitárgyalni a nácizmus dolgait, eseményeit. De az nem jelentené, hogy a nácizmus hívőinek szektája. Csupán eszmecsere a témáról.

Ezt meg itt ezotériás eszmecsere, ezotériás kérdések, amire bárki válaszolhat, legjobb tudása szerint.

Tudomány szekcióba nem írhatsz ki ezotériás kérdéseket, utóbbira külön szekció van.

okt. 27. 15:16
 93/122 anonim ***** válasza:
100%
De akkor a 88-as hozzászóló is vegye tudomásul, hogy én ezoterikus szemléletű vagyok, és hiszek ezekben a dolgokban! Az ezotéria kategóriában joggal várható szerintem, hogy legyenek benne bőven ezoterikus szemléletű emberek is. De ez sajnos gyakran nem így van.
okt. 27. 16:39
 94/122 anonim ***** válasza:
Erről a kisülés dologról meg már leírtam, hogy nem kizárható hogy felhasználták egyes hamis képek készítéséhez! De igazából nem tudok egyértelmű véleményt alkotni. Azt viszont határozottan elutasítom ezoterikus szemléletű emberként, hogy mindegyik aurakép hamis lenne. Az is lehetséges, hogy az aura maga egy biológiai eredetű elektromos mező. De ha nem az, akkor más jellegű mező.
okt. 27. 16:44
 95/122 anonim ***** válasza:
36%

Rendben, higgyél benne.

De ha ugyanakkor a tudományt tagadod, akkor teljesen mindegy, milyen szemléletű vagy, mert közöd nem lesz az igazsághoz.

Krampusz!

Tudsz válaszolni a #82-re?

okt. 27. 16:45
 96/122 anonim ***** válasza:
De lesz közöm, nem tagadom a tudományt sem.
okt. 27. 16:46
 97/122 Krampusz1 ***** válasza:
77%

"Krampusz!

Tudsz válaszolni a #82-re?"

Háát, ha muszáj válaszolok, de igazából semmi releváns dolog/érv szerintem nem volt benne.

"A józan ész minden ismeretlenre azt mondja, hogy nem létezik."

Ez a te értelmezésed.

Az én számomra azt mondja, ha milliók állítják hogy van aura, látják, több ezer éves dokumentumok stb említik, akkor azt nagyon alaposan át kell gondolni, megvizsgálni, körbejárni, és feltételezni hogy van, keresni az okot hogy miért látják néhányan, mások nem, stb, de semmiképp sem letagadni és azonnal kizárni.

Ha valaki kiáll a világ elé, és azt mondja az egész világegyetemet a csí energia hatja át (kí, prana, stb) ott van mindenhol láthatatlanul, az mozgatja a világot, stb...akkor kinevetik és elzavarják.

Aztán egy másik ember kiáll, és azt mondja hogy az egész világegyetemben mindenhol ott van a sötét anyag és sötét energia, ez alkotja a 95%-át, és a látható világ kevesebb mint 5%, akkor azt megtapsolják, és éljenzik, hogy milyen csodálatos elmélet :)

Számomra a csí, a lélek, a transzcendentális energia léte evidencia, rendszeresen dolgozok ezekkel, és ezek mind arra a területre, abba a tartományba esnek, amit a tudomány pár éve elnevezett "sötét anyag és energiának". A kínai csikung rendszerek több ezer éve dolgoznak ezzel, kevés nagyobb szakértője van ennek a világban mint a ma élő -többnyire kínai- mesterek, és bár nem tudtok róla, rendszeresen meghívják őket tudományos kísérletekhez az egész világon, ez az egyik legjobban kutatott terület jelenleg.

A többség számára ez akkor lesz majd "hivatalos", ha már áttörések, konkrét eredmények lesznek.

Szívesen bátorítanék mindenkit hogy ezzel kísérletezzen, mert rengeteg eszköz és technológia vár felfedezésre ezen a területen.

"Te azt mondod, hogy az aura csak és kizárólag a szemünkben levő látóbíborra hat."

Semmi ilyet nem mondtam...de még hasonlót sem, a "látóbíbor" szót most írtam le macskakörmök között életembe először szerintem :)

Maga a képalkotás az agyban történik, és ezeknek az energiáknak nem a szem a feldolgozó érzékszerve. Számos teória van rá hogy mi, az agyban valamely rész, a tobozmirigy, maga az agy elektromos hálózata, stb., ebbe nem mennék bele, bár ismerem a választ, de nem az én területem.

"A tudományban sok minden összefügg."

Ezzel egyetértek, de a tudomány szót sokan kifacsarva, a kedvükre, az igazukat, a tagadásukat támogatva akarják használni.

Pl mikor azt mondjuk hogy a tudomány jelenleg a világ kevesebb mint egy százalékát ismeri, azaz 99%-át nem, akkor logikusan az következne hogy lehetséges általunk nem ismert energiák léte, ismeretlen módon érzékelése, stb, de itt az "áltudományos mindent is tagadó" barátaink már most tudni vélik mi lehetséges, és mi nem :)

Ezt kellene hogy mindenki értse, milyen vicces :)

Azt sem tudjuk mi van, de ez meg ez tuti nem, stb :D

Remélem válaszoltam.

okt. 27. 17:27
 98/122 anonim ***** válasza:
36%

"A józan ész"

Nem értetted, én is ezt mondtam.

A józan ész leginkább ismert helyzetekben működik jól. Ismeretlentől fél és nem fogadja el. TEHÁT kutatáshoz fenntartásokkal kell kezelni.

De ez nem azt jelenti, hogy el kell dobni!

"nagyon alaposan át kell gondolni, megvizsgálni, körbejárni"

Lehet. Akkor, ha van rá erőforrásod, vagy valami jelenséget látsz, ami működik, ÉS nincsen rá jobb magyarázat, stb.

De azt nem várhatod el, hogy bizonyíték nélkül más is elfogadja, vagy pénzt adjon rá.

"semmiképp sem letagadni"

Lásd lent:

"a sötét anyag"

Tudod, erre bizonyítékok vannak. Átnézted, amit írtam?

"és sötét energia"

Ez viszont egyelőre egy munkacím, mivel még nem igazán ismerjük, hogy ez micsoda. Még az is kiderülhet, hogy egészen másképp működik.

"ez alkotja a 95%-át"

Ez meg egy becslés, ami szintén sokat változhat még. Na, azért az nem valószínű, hogy a közönséges anyag kerüljön túlsúlyba.

"Számomra a csí, a lélek, a transzcendentális energia léte evidencia, rendszeresen dolgozok ezekkel"

Leírnád pontosan, hogy miért tény ez neked?

"az agyban valamely rész, a tobozmirigy, maga az agy elektromos hálózata, stb."

Akkor nem képet látnál, ezek nem képalkotó rendszerek. Létezik ilyen jelenség, pl. az űrhajósoknál a kozmikus sugárzás hatására: nem képet látnak, hanem pl. felvillanásokat.

"a tudomány szót sokan kifacsarva, a kedvükre, az igazukat, a tagadásukat támogatva akarják használni"

De ugye nem kevered össze a tudományt a tudósokkal, és az áltudósokkal sem?

"mikor azt mondjuk hogy a tudomány jelenleg a világ kevesebb mint egy százalékát ismeri"

Na, ez egy áltudományos állítás. Ugye tudod, hogy miért?

"már most tudni vélik mi lehetséges, és mi nem :)"

Ez viszont más kérdés. Tudod, néhány dolog azért van, amiben már most biztos lehetünk.

Nézzük még egyszer az aurát:

ezek a fényképek valamilyen fényképezőgéppel készültek - tehát a gép LÁTJA az aurát! Nem csak az ember!

Ezen kívül OLYANNAK látja, mint az ember is, márpedig az ember szeme csak a fényt látja ilyen formában, tehát az aura fényt okoz a levegőben, és ezt látja az ember és a gép is. Más olyan szerve NINCSEN az embernek, amellyel FÓKUSZÁLVA tud látni dolgokat.

Idáig rendben?

De akkor miért nem látja mindenki? A fényt kb. mindenki látja. A többit meg kilőttük, azok nem lehetnek.

Hogy is van ez akkor?

okt. 27. 18:24
 99/122 anonim ***** válasza:
74%

Az "áltudomány" az egy fedőszó arra, hogy az ezotériát lejárassák. Mindig lehet rá hivatkozni. Olyan ez, mint az "összeesküvés-elmélet" kifejezés, ezt is az igazság elfedésére találták ki.

Én nagyjából le tudnám írni a véleményemet, hogy miért csak kevesen látják az aurát, de ezt úgysem hinnéd el, mert csak részben materialista magyarázat van rá, legalábbis véleményem szerint. A materialista tudomány egyébként sem arra való, hogy a nem fizikai világot kutassa, és egyben a világ és a létezés nagy kérdéseire választ adjon, főleg, ha eleve nem is akarják a nyilvánosság előtt kutatni.

okt. 27. 19:28
 100/122 anonim ***** válasza:
32%
Ilyen, fentebb említett fedőszó a "sötét anyag". Ezzel a szóval, ahogyan korábban említettem, jól el lehet sumákolni a kozmikus éteri energiát. A régi emberek még jól ismerték és tudtak vele dolgozni, gyógyítani, és valószínűleg közlekedésre, energia termelésre is használni. A régi emberiségnek jellemzően másabb volt a lelki rendszere, energiarendszere, ebből kifolyólag máshogyan érzékelték a környezetet, világot. De persze ma is vannak ilyen emberek, és remélhetőleg ez lesz majd a jövő útja is, csak egy magasabb szinten.
okt. 27. 19:39
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!