Jogos ez a lesújtó kritika a fizikusok által alkotott tudományról?
Olvastam egy értelmes kritikát magáról a tudományról. Nem a tudományos módszertanról, hanem az akadémiai tudósok által a teremtett tudományról. Ez a fő sodrású tudomány, ami a médiából jön. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Vajon igaz-e ez a kritika?
α ➡ A gravitációt időről-időre részecskék áradatával igyekeznek megmagyarázni. Csakhogy ebben az esetben a fekete lyukat – amely szorosan egymás mellé kényszerült neutronokból álló, iszonyúan nagy tömegű, magába roskadt égitest – el sem hagyhatná a tömegjelensége! Olvashattunk már ezeknek a szupercsillagoknak a belsejében uralkodó irtózatos forróságról
is – ám ha a fény és a hő elektromágneses hullám, akkor hogyan is keletkezhet ilyesmi efféle „szuperpakolt” környezetben, ahol nincs és nem is lehet semmiféle elektronpálya? A fekete lyuknak belül abszolút hidegnek kellene lennie!
A gravitációt egy homokszem, vagy akár egy elektron is kelti (hiszen tömege van), hogyan gondolhat hát bárki igen lassú rezgésű hullámokra, és kilométeres lézeres detektorokra, amik ezt majd érzékelni fogják? (Mennyi is lehet egy proton vagy egy elektron sajátfrekvenciája ha gondolatban megcsengetjük? Hi!)
Az teljesen bizonyos, hogy a részecskék által keltett tömeghullámok (ha vannak ilyenek) csakis nagyon magas rezgésszámúak lehetnek, és mivel minden anyag ilyenekből épül fel, logikátlan következtetés lassú rezgéseket feltételezni (mint például Weber tette). A gravitációs
hullámok évtizedek óta izgatják a fizikusok és az érdeklődő kívülállók fantáziáját. Ugyanez a helyzet az éter létével vagy nemlétével is.
β ➡ Civilizációnknak a világról alkotott képe már az alaptézisek felállításában is elhibázott, ezért nem tud érdemben előbbre jutni az Univerzum valódi alapkérdéseinek megválaszolása terén. Az elemi részecskék világa még mindig elérhetetlen, annak ellenére, hogy már ismerjük duális, hullám-korpuszkula természetüket.
Egyes fizikusok szerint pontosan ez a kettősség az oka a „megtudhatatlannak”, ezért kell a megismerhetetlenség tartományában maradnia.
30# "Még mindig csak zagyvasag amit állítasz, még mindig nem sikerült egyetlen állításodnal tisztázni,"
Mert nem érted még nem az. Adj magadnak időt. Olvasd vissza. Most nem tudom melyik válaszokat írtad te
"Lábjegyzetként pedig a fekete lyuk nem sok neutron egymás mellett mondat nem jelenti, hogy fekete lyuk keletkezhet neutroncsillagbol"
Szerinted mit jelent neutron szó? Mit jelent, ha fekete lyukak esetén írnak róla olyan kontextusban, mintha köze lenne a keletkezéséhez? Mit gondolsz annak fényében, hogy pont neutroncsillagokból keletkezhetnek? Ez óvoda?
* * *
31 #"Amúgy miért kell minden választ lepontozni 30% Lázár (azaz a "kérdező")? Én még csak nem is szidtalak, csak érveltem."
Miért kell felpontozni? Azért kell lepontozni, mert a válaszok súlyosan személyeskedők, degradálók, eltérnek a kérdéstől és a tudományos témáról igyekeznek elvinni más vallási, ezoterikus irányokba, pedig ezek tudományos kérdések. Azt a választ pontozzuk le, amik nem hasznosak, kötekedők, szándékosan értetlenek...
* * *
32# "Nem. Kisfaludy mondja, hogy a fizikusok mondják ezt. Érted, ugye, a különbséget? Az ő dolga az lett volna, hogy ahelyett, hogy kinyilatkoztatja ezt, mint igazságot, megmutatja, hogy tényleg így van-e."
Én olvastam sok fizikusok által írt könyveb, tehát nem Kisfaludy mondja.
"Én nem gondolnám, hogy a kvantumtérelmélet az alap fizika része, de hát kinek a pap, ugye. A graviton létezése egyébként jelenleg egy hipotézis, jelenlétét még nem sikerült egyértelműen kimutatni."
Nem a kvantumelméleti kötetben írja. A Landau-Lifsic fizikus szakon ajánlott anyag. Több kötetes. A graviton most, hogy létezik vagy nem majd elválik. Mindenesetre közmegegyezés van arról, hogy a kölcsönhatást valamilyen közvetítő részecske adja át. Minden ismert kölcsönhatásban ez történik az erőstől az elektromágnesesig. Amikor erős a gravitáció pl az említett fekete lyukban, ott részecskék áradata történik a hatás közvetítése végett. Most hogy ez graviton vagy xyz részecske az majd kiderül.
" Csakhogy ez minimum erős csúsztatás, ugyanis tudományos körökben senki nem próbál egy bizonyítatlan hipotézist tényként előadni. "
Lásd előző válaszom.
"Tehát Kisfaludy vagy nem erre gondolt "
Szerinted mire?
"ovábbra sem érted meg, hogy nem nekem kell végigtúrnom az internetet, hogy megkeressem azokat a véleményeket, melyek egyeznek a tieddel."
Ahhoz hogy relevánsan hozzászólj valamihez illik azt ismerni. Nem gondolod?
"Nem kell mindenben filozófiai tartalmat keresni. "
Kell! Érthetőnek kell lenni. Ha nincsen benne filozófiai tartalom, akkor nem érthető. Egy csomó szám mértékegységek nélkül érthető?
Ha én azt mondom neked, hogy te 30, 14, és 74 vagy akkor ezt érted, anélkül hogy megadtam volna a mértékegységeket?
A fizikának még a XX.sz elejéig volt filozófiája, lehetett érteni...
"A matematikának nem része a filozófia,"
A fizikának igen. Mi fizikusok vagyunk. Én legalábbis. Szeretném érteni a világot. A Kérdés a fizikáról és a fizikusokról szól....
32# "A nagy probléma ezzel az, hogy Kisfaludy nem mondja meg, hogy mire is gondolt. Az, hogy te be tudsz álmodni valamit, az nagyon szép, de biztos, hogy erre gondolt ő is?"
A könyvében ez benne van. El lehet olvasni. Ha érdekel hallgathatod is youtubeon. Ott is mondja.
" Mi fizikusok vagyunk. Én legalábbis."
Én meg Napóleon, a Vatikáni Pápa. Üdv köztünk!
35
Kérdező van egy jó hírem számodra, találkozhatsz, pontosabban találkoznod kell a 007-essel.
A gravitációs hullámok nem a fekete lyukakból származnak, hanem a fekete lyukak generálják őket. Ami az eseményhorizonton kívül van, az ki tud szabadulni részecske.
De a gravitációt nem részecskeárammal magyarázzák, csak a kvantumfizika szerint minden kölcsönhatást részecskék közvetítenek, így a gravitáció beillesztéséhez szükség volt a gravitonok feltételezésére. Azonban a relativitáselmélet a gravitációt nem a geometriai tér fizikai tulajdonságokkal való felruházása által magyarázza, mint az elektromos kölcsönhatást, hanem magának a térnek a geonetriai tulajdonságaival. Pont emiatt nem tudjuk jelenleg egyesíteni a két elméletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!