Érzitek hogy egyre rosszabb a világ aurája?
"Úgy gondolod hogy az ellenkezője van?"
Te miért gondolod úgy, hogy csak végletek léteznek? Nyilván nem minden szivárvány és napsütés, de ha valaki ezt mondaná, az is épp ugyanolyan irreális baromság lenne, mint az ellentéte, amit te hirdetsz.
"De ha még most is képtelen vagy felfogni, hogy tanulással elkerülhetted volna azt, ami most van veled..."
Mit tanuljak? Tanultam eleget. Semmi sem érdekel. Az iskolát se nagyon szerettem, de elvégeztem amit úgy éreztem hogy kelleni fog. Az más dolog hogy milyen a helyzete most azoknak a szakmáknak. Tudod, nem minden szakmából lehet egy vagyont keresni, főleg ha még/már nem is élvezed azokat csinálni. Vagy te fog összeszorítva tanulsz, dolgozol? Ha megbecsülnék azokat a szakmákat amik nem termelnek akkora profitot, akkor megérteném hogy érdemes tanulni, dolgozni, hajtani a taposómalmot.
"Van TB alapon is."
Voltam anno, nyugi. Ha nem akar gyógyszerezni, akkor relaxálni fogunk megtanulni, azzal meg kint vagyunk a vízből. Kb. mint az önszeretet mantrákkal. Lerágott csont.
"Pszichológus nem adhat gyógyszert. Ez most megint kifogáskeresés volt."
Kiegészítettem hogy "Pszichiáter, coach, mindegy... segítő szakember.", de úgy látszik nem úsztam meg hogy belekössenek.
"Most már rajtad múlik, hogy milyen lesz a sorsod, legfeljebb kérhetsz mástól segítséget, de senki nem fog helyetted dolgozni."
Ezzel én is tisztában vagyok elég régóta, a hiba itt az érdeklődésben és a kompatibilitásban keresendő. Kérdés hogy ez ebben a folyamatosan robotizálódó, kaotikus világban mennyire megvalósítható.
"Nyilván nem minden szivárvány és napsütés, de ha valaki ezt mondaná, az is épp ugyanolyan irreális baromság lenne, mint az ellentéte, amit te hirdetsz."
Az arányokat nézem, az pedig nagyon elbillent a rossz irányba.
Fogalmazhatnánk úgyis, hogy ez nagyon nem az én világom!
Tudok különbséget tenni korszak és korszak között.
"Mit tanuljak? Tanultam eleget. Semmi sem érdekel."
Az elég baj, ezzel kéne akkor elsőnek orvoshoz menni.
Amúgy nem tanultál eleget, mert például a történelmi korokat se fogtad fel, mert akkor most nem így beszélnél. Talán utánanézhetnél, hogyan éltek az emberek a középkorban és az újkorban.
"mennyire megvalósítható"
Ennek is utána kéne nézned, ugye ez érdekel téged, igaz?
"ez nagyon nem az én világom"
Olvasd vissza, mit írtam erről, és próbáld értelmezni.
Amúgy ezen is tudsz valamennyire segíteni, csak el kell határozni, utána pedig dolgozni kell rajta. Neked kell. Más nem fogja.
"Mit tanuljak? Tanultam eleget. Semmi sem érdekel."
Az elég baj, ezzel kéne akkor elsőnek orvoshoz menni."
Amióta az eszemet tudom így van. Akkor sem érdekelt semmi. Küzdősportokba bele tudtam volna állni mert abban jó voltam, de az a tanulás rovására ment így megszakadt, most meg már csak hobbi lehet. Úgy érzem ott megtörtem. Már rég valami nagy edző lehetnék.
"Amúgy nem tanultál eleget, mert például a történelmi korokat se fogtad fel, mert akkor most nem így beszélnél. Talán utánanézhetnél, hogyan éltek az emberek a középkorban és az újkorban."
Oké...:DDD
"mennyire megvalósítható"
Ennek is utána kéne nézned, ugye ez érdekel téged, igaz?"
Micsoda? Itt ez a kérdés!
"Amúgy ezen is tudsz valamennyire segíteni, csak el kell határozni, utána pedig dolgozni kell rajta. Neked kell. Más nem fogja."
Min dolgozzak? Érdeklődés hiányában a cél és a megvalósítás elmarad.
Ez lehet depresszió, azt pedig kezelni kéne.
Ha idáig nem jó orvoshoz mentél, akkor keress jobbat.
Voltam már depressziós, nem is egyszer. Ez annál rosszabb.
Van amire nincs megoldás.
Ha szerinted erre nincs megoldás, akkor viszont ne itt panaszkodj, mert ez nem panaszoldal, itt megoldásokat keresünk.
Ha tényleg így van, akkor nyiss egy blogot, azon megírhatsz mindent, és kereshetsz sorstársakat, vagy olyan embereket, akik együttéreznek veled.
"Az arányokat nézem, az pedig nagyon elbillent a rossz irányba."
Forrás?
"Ha szerinted erre nincs megoldás, akkor viszont ne itt panaszkodj, mert ez nem panaszoldal, itt megoldásokat keresünk."
Szerintem elég sokan panaszkodnak itt, csak néz körbe.
Oké hogy tenni kell a dolgokért, de azért az itteni emberek élete sem fenékig tejfel. Elég öngyilkosjelöltet olvasol? Tényleg minden rendben van a világgal! Az hogy neked mázlid van, azt köszönd meg a sorsnak! Remélem ezt nem kell külön mondani!
"Forrás?"
Nincs forrás! Látás, hallás, tapasztalás van.
De ha forrást akarsz, néz körül az interneten, ott is van bőven!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!