Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért hisztek a lélek létezésé...

Miért hisztek a lélek létezésében?

Figyelt kérdés
Milyen gondolatmenet vagy megtapasztalás eredményeként vontátok le azt a következtetést hogy létezik a lélek?

2022. febr. 25. 16:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/85 Prokopf ***** válasza:
Minden érdemi vitához először definiálni kell a vita tárgyát. (Prokopf 2. tétel "A nemlétezés bizonyíthatatlansága")
2022. júl. 4. 17:25
 52/85 anonim ***** válasza:
Hát igen, hamisíthatatlan állításokból építkezni nem valami okos dolog.
2022. júl. 4. 17:26
 53/85 anonim ***** válasza:
18%
#47 Pedig neked is az a tapasztalatod hogy lélek vagy csak még lehet hogy nem figyelted meg magad. A testem egy látvány és érzékelés, 5 érzéken keresztül ismerem, én pedig az a valami(lélek) vagyok, aki mindezek tudatában van, ez nem egyértelmű? Most a füled tud rólad vagy te (lélek) tudsz a füledről, meg egyebekről? Így értettem hogy a közvetlen tapasztalatom hogy lélek vagyok, tehát valami létező ami nem megfogható, de egyértelműen jelenlevő, és tudok a jelenlétemről akkor is ha az 5 érzéket nem használom, na a lélek ez a tudó tényező.
2022. júl. 5. 17:22
 54/85 anonim ***** válasza:
46%

Természetes hogy furcsának tűnik, mert mást tanítottak, de mindvégig lelkek voltunk, most is azok vagyunk, csak most olyan lelkek vagyunk akik embernek hiszik magukat, mert nem vették észre magukat. Ennek az az oka hogy ezt nevelik belénk és elhisszük.

Ez itt a földön egyfajta jelmezbál a léleknek, a célja adott érzések megélése, megszínezve látással, hallással, szaglással, ízleléssel, tapintással, és egyéb érzetekkel, pl. éhség érzet, fáradtságérzet stb.

A test teljesen életképtelen lenne lélek nélkül, sőt létezni sem tudna, mert a tudat amivel rendelkezünk, a léleké, nem pedig a testé. Ezt onnan is lehet tudni, hogy mi tudunk a testről nem pedig a test rólunk.

2022. júl. 5. 17:45
 55/85 anonim ***** válasza:
42%
Úgy fogalmaznék, hogy valahogy túl egyszerűen összeáll a kép, amikor arra gondolsz, hogy bármi másnak születtél volna, akkor is pont az a figyelempéldány nézne át a szemeden, ami most vagy, a történeteden túl. Ez az a kérlelhetetlen folytonosság, amit az első emlékeidtől kezdve eddig a pillanatig magadénak érzel, pedig semmi más nem ugyanaz, ugye nem játszanál a régi játékaiddal akkora nagy átéléssel és nem sírnál nagyokat az első kellemetlenségre... Valami mégis végig Te, és ott a megfejtés. Meg se tudod tenni, hogy nem a lélek csendjét éled, mivel minden más csak a csendedben történik. Ezt már kicsit gyakorolni kellhet, hogy mindennapi megélés legyen, de megéri kicsit törődni ezzel, mert tényleg annak a "folytonosságnak" a mély, időtlen békéjébe helyeződik a földi történet minden eleme, miközben szabadon bele is feledkezhetsz a sztoriba, max utólag tudatosul, mi hiábavalóságok és körbe-körbefejlődések alkották az eseményeket...
2022. júl. 5. 17:48
 56/85 anonim ***** válasza:
79%

"hogy bármi másnak születtél volna"

Hát nem tudom, a legtöbb állat nem úgy fogja fel az érzelmeket, mint mi emberek, szóval már itt buktál.

"mert mást tanítottak"

Igen, ha lenne rendes bizonyítékod nem ezzel kezdenél, van rengeteg fura dolog amire van bizonyítékunk, de ez?

"Pedig neked is az a tapasztalatod hogy lélek vagy csak még lehet hogy nem figyelted meg magad."

Oké remélem jó példákat hozol fel.

"5 érzéken keresztül ismerem, én pedig az a valami(lélek) vagyok, aki mindezek tudatában van, ez nem egyértelmű"

Nem, referencia az intelligenciádra nem lesz bizonyíték.

Egyértelműnek hívni valamit, ami nyilvánvalóan az ellenfeled intelligenciáját lenézed és megpróbálsz besunyítani egy "bizonyítékot" alap nélkül.

"Most a füled tud rólad vagy te (lélek) tudsz a füledről, meg egyebekről?"

Nem kell tudnia, ha biológiailag össze van kötve a fülem az agyammal.

"Így értettem hogy a közvetlen tapasztalatom hogy lélek vagyok"

Hát ez elég gyenge volt.

2022. júl. 5. 17:59
 57/85 anonim ***** válasza:
18%
#55 Ezt a gyönyörű fogalmazást megtanulom kívűlről. Köszönöm.
2022. júl. 5. 18:03
 58/85 anonim ***** válasza:

Ez egy gyönyörűen semmitmondó válasz volt, megtanulom kívülről. Köszönöm.

2022. júl. 5. 18:08
 59/85 anonim ***** válasza:
36%

#56 Ne sértődj meg, de győztél.

#55 Írsz még ilyen szépeket?

2022. júl. 5. 18:09
 60/85 anonim ***** válasza:
18%

#56 Azért nem érted a válaszokat mert nagy volt a falat, de ennek örülj, mert most rájöhetsz amire ráakarsz jönni. Legelőször azt fontold meg hogy a tudat amivel rendelkezel, a tied-e? vagy pedig te magad vagy az? mi róla a tapasztalatod? Mi pontosan az?

Ha ez nem érdekel, akkor csak vitázgatni akarsz, de ez nem baj egyébként, csak így tisztába tettük. Mert volt egy feltett kérdés.

2022. júl. 5. 18:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!