Miért hisztek a lélek létezésében?
Természetes hogy furcsának tűnik, mert mást tanítottak, de mindvégig lelkek voltunk, most is azok vagyunk, csak most olyan lelkek vagyunk akik embernek hiszik magukat, mert nem vették észre magukat. Ennek az az oka hogy ezt nevelik belénk és elhisszük.
Ez itt a földön egyfajta jelmezbál a léleknek, a célja adott érzések megélése, megszínezve látással, hallással, szaglással, ízleléssel, tapintással, és egyéb érzetekkel, pl. éhség érzet, fáradtságérzet stb.
A test teljesen életképtelen lenne lélek nélkül, sőt létezni sem tudna, mert a tudat amivel rendelkezünk, a léleké, nem pedig a testé. Ezt onnan is lehet tudni, hogy mi tudunk a testről nem pedig a test rólunk.
"hogy bármi másnak születtél volna"
Hát nem tudom, a legtöbb állat nem úgy fogja fel az érzelmeket, mint mi emberek, szóval már itt buktál.
"mert mást tanítottak"
Igen, ha lenne rendes bizonyítékod nem ezzel kezdenél, van rengeteg fura dolog amire van bizonyítékunk, de ez?
"Pedig neked is az a tapasztalatod hogy lélek vagy csak még lehet hogy nem figyelted meg magad."
Oké remélem jó példákat hozol fel.
"5 érzéken keresztül ismerem, én pedig az a valami(lélek) vagyok, aki mindezek tudatában van, ez nem egyértelmű"
Nem, referencia az intelligenciádra nem lesz bizonyíték.
Egyértelműnek hívni valamit, ami nyilvánvalóan az ellenfeled intelligenciáját lenézed és megpróbálsz besunyítani egy "bizonyítékot" alap nélkül.
"Most a füled tud rólad vagy te (lélek) tudsz a füledről, meg egyebekről?"
Nem kell tudnia, ha biológiailag össze van kötve a fülem az agyammal.
"Így értettem hogy a közvetlen tapasztalatom hogy lélek vagyok"
Hát ez elég gyenge volt.
Ez egy gyönyörűen semmitmondó válasz volt, megtanulom kívülről. Köszönöm.
#56 Ne sértődj meg, de győztél.
#55 Írsz még ilyen szépeket?
#56 Azért nem érted a válaszokat mert nagy volt a falat, de ennek örülj, mert most rájöhetsz amire ráakarsz jönni. Legelőször azt fontold meg hogy a tudat amivel rendelkezel, a tied-e? vagy pedig te magad vagy az? mi róla a tapasztalatod? Mi pontosan az?
Ha ez nem érdekel, akkor csak vitázgatni akarsz, de ez nem baj egyébként, csak így tisztába tettük. Mert volt egy feltett kérdés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!