Miért hisztek a lélek létezésében?
39. A lélek léte mivel adna több okot a létezésre? Nem a lélek léte vagy nem léte, nem az öröklét vagy véges létezési forma hordozza magában az értelmet. Sőt semmi nem hordoz önmagában értelmet. Ez mindenkinek a saját döntése hogy miben találja meg az élete értelmét.
Továbbá a jog az emberi fogalom.De még ha valamiféle "transzcendens jogot" is próbálnánk elképzelni. Tegyük fel hogy létezik a lélek és ezáltal Isten is. Ha ez igaz semmivel sincs több jogod a létezéshez mint az általad említett "kocka élesztőnek a langyos tejben".
Lényegtelen hogy a te létezésed öntudattal jár. Mind 2en istenen belül léteztek.Lényegében a részei vagytok. Semmivel sincs több "jogod".Csak más "formában" veszel részt a fizikai létezésben.
Továbbá azok a döntések amiket megemlítettél 1általán nem logikátlanok, sőt még a lélek létezésének hiányában is eggyértelmű hogy egy társas faj túléléséhez szükséges "funkciókat" írsz le.
Egy társas fajnak szüksége van az empátiára. Ha ez nem alakul ki akkor az utód elpusztul, és mindenki más 1mást ölné, nem lenne csapatmunka stb. stb. Egy szó mint száz. A faj kihalna.
A pszichopaták léte viszont engem pont arra a következtetésre juttat hogy, HA van lélek akkor semmi köze nincs ahhoz hogy te rendelkezel e empátiával.
Hisz a pszichopatának nincs empátiája, viszont ha van lélek akkor minden élőlény rendelkezik vele. Nincs kivétel. Ebből a "matek műveletből" pedig nekem csak az jön ki hogy, HA létezik lélek nem az felelős az empátiáért stb.
43
1. Elég nagy baj ha csak ennyi tart téged vissza.
2. Ez konkrétan csak annyit jelent hogy fosol a "transzcendens
következményektől", értsd nem "jó emberségből" kerülöd a felesleges erőszakot.
3. Helyesen megfogalmazva az tart vissza hogy, TE HISZEL a lélekben, és az nem eggyenlő azzal hogy létezik a lélek.
4. Nem nem nyírhatnál ki mindenkit, mert rövid úton a föld alá vagy rács mögé dugna a társadalom. + az evilági következményektől való félelelmek vissza tartanának.
5. Ha nem létezik lélek, attól még nem lesz kevésbé értékes a létezés, élet vagy az egyén, max csak te nem vagy képes meglátni az értékét.
Én semmiben sem hiszek.
Én vagyok a lélek.
Nekem közvetlen tapssztalatom van, hogy egy ember vagyok és nem találok lélekre utaló jeleket.
Legyél olyan szíves nekünk és sorolj fel párat, ha már ennyir ebiztos vagy a dologban.
Engem az gátol meg, hogy ez az egyetlen rövid életem és mindenki másnak.
A lehető legjobban kell élni életed és ezért kell odafigyelni másokra.
Szóval nem értem miért kell egy túlvilág.
Ha nincs örök élet akkor megölnél bárkit?
Eléggé morálisan bankruptnak hangzik.
48.
"Ha biztos lennék benne, hogy nincs semmilyen büntetés. akkor mi gátolna meg engem hogy megöljek sok felesleges embert?"
Ha nem szenved az egyén pszichopátiában akkor hidd el, fog találni más okot is rá mint a lélek létezése, vagy nem létezése.
Na és miket álmodsz amik szerinted felül múlják az agyad képességeit? Én így előre lefogadom hogy csak rohadtul lebecsülöd az emberi agy képességeit és semmi különleges nincs az álmaidban. Max csak te tartod őket annak.
Amúgy az mi a fenét jelent hogy a lélek élő? Hogy definiálod az élőt? Transzcendens létező lehet 1általán élő? Miből jött ez a következtetés? :'D
A maradékhoz meg annyit... igen pszichopátia!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!