Miért hisztek a lélek létezésében?
17 Kit érdekel hány ember/orvos száját hagyta el? Az az egyik hogy ez tőled csak 1 idevágott mondat semmi érvénye nincs. Na mennyiét hagyta el? A másik hogy az általam említett Einstein es állítások hány ember száját hagyták el? Több érvénye lesz ezeknek azáltal hogy sokan mondják? Nem!
Ismételten ki a fenét érdekel hogy készült e belőle dokumentum film? Elég sokmindenről készült, többek között arról hogy Michael Jackson vagy Woody Allen pedofil, esetleg hogy az ősi egyiptomot ufok építették, vagy hogy Hitler túlélhette a második világháborút.
Értsd attól mert még dokumentumfilmnek van valami címkézve az még nem jelenti azt hogy "érvénye" is van neki, vagy hogy valós "dokumentumokból" épülnek fel. A "trash" fajtáknál elég az ha a téma,felvetés elég nézettséget hozhat be, vagy ha létezik 1 darab állítás, bármiféle bizonyíték nélkül.😅
Ismételten ki szerint nem megmagyarázható a felvétel. Le merem fogadni hogy az általad említett videók felét láttam csak számomra van mód a megmagyarázásukra. És ismételten amire nem reagáltál pedig fontosabb. ABBÓL MÉG NEM KÖVETKEZIK SEMMI HOGY NEM ÉRTJÜK!
Ismételten hibbás a logikád. Az hogy a tapasztalatod nem biztos hogy valós, az nem arra enged következtetni hogy te hazudsz amikor azt állítod hogy pl: testenkívüli élményed volt és az BIZTOS HOGY "VALÓS".
Csupán arra hogy "igénytelen vagy"(ilyen szempontból) és nincs megfelelő mértékű önkritikád. Megismételem: A TAPASZTALÁS NEM JÁR MEGÉRTÉSSEL!
Ha a tapasztalásod semmilyen formában nem kapcsolódik a valósághoz úgy mint ahogy azt az eredeti hsz-emben példákba foglaltam (ha jól emlékszem) akkor te soha a büdös életbe nem fogod tudni hogy bármilyen "valós" tartalma volt e a jelenségnek.
Továbbá nekem van ismerősöm aki a saját családját hallucinálta állítása szerint olyan erősen maga mellé hogy ha nem tudta volna hogy nincsenek ott (nem nem haltak meg) akkor simán elhitte volna hogy otthon vannak. Nem ivott,szívott,szedett semmit.
Volt kollégám gyógyszer hatására egyszarvút haluzott, itt gyk-n írták hogy szintén gyógyszer hatására azt haluzta az illető hogy a családja hívogatja, rdditen van egy "híres" poszt ahol esténként folyamatosan (ha jól emlékszem)"szellemeket" vízionált a csávó és segítséget kért. És az egyik válaszoló azt tanácsolta hogy nyisson ablakot mert lehet hogy enyhe szénmonoxid mérgezés történik minden este. A tippje bevált.
"Csak hát ugye vannak emberek, akiknek hiába mutatnál bármennyi bizonyítékot"
Milyen bizonyítékot? Hol a bizonyíték, és ki mutatta be? Mert hogy te nem az tuti. Ezekután meg ismételten nem látom ennek a mondatodnak az "érvényét".
Ismételten a te tapasztalatod önmagában nem ér semmit. Igen hallucinálhatsz, lehetnek mentális problémáid, sőt igen hazudhatsz is. (Elég gyanús hogy az ilyen esetek kb. mindig ugyanazon emberek környezetében történnek)
De a legjobb az egészben hogy ha még igazad van abban hogy a jelenség megtörtén, még abból se fog az következni hogy a konklúziód helyes.
Értsd: Konkrét "ezos kutatás" van a "kopogó szellemes" jelenségről ami arra jutott hogy ezek mindig akkor történnek meg amikor "egy" bizonyos személy (ha jól emlékszem általában tinédzser korú) ott van a történésnél. Az ő konklúziójuk az volt hogy a jelenséget ezek az emberek okozzák valamiképpen.
Értem én a lényeget. De te valószínűleg nem erre a lényegre gondoltál.
Az ami lejött nekem az az hogy nincs ellenőrzött körülmények között megtörtént eset. Ami van az kétes eredetű videók, vagy szimpla személyes beszámolók. Ezekben bárki hihet, de ettől még nem lesz igaz a hit tárgya, de még csak "hiteles" se.
"Pl lehet nekem egy természetfeletti élményem amiben angyalokat látok"
ezt hallucinacionak hivjak
"vagy akár egy tárgyat ami egyik helyről átcsúszik a másikra látszólag ok nélkül"
ilyen nincs, ok nelkul nem csuszkal semmi sehova
Nem tudod hogy mért csúszkál = nem érted
Tehát a tapasztalás nem jár feltétlenül megértéssel. Most komolyan, ezt hogy lehet vitatni?
22. Ez fájt. Már mint nem az hogy baromságnak tituláltad az állításomat, hanem az hogy neked (látszólag) nem sikerült megértened a jelentését. Pedig (az én szemszögemből) rettentően 1értelműnek tűnik.
23 (kérdező) Nagyon jól, expliciten elmagyarázta a jelentését hogy gondolkozás nélkül is megérthető legyen.
24. A LÁTSZÓLAG ok nélkül nem = az ok nélküllel.
A látszólag ok nélkül a nem tudom mi okból történttel =.
Tehát a példa helytálló.
Ez egy végtelenül nagy probléma (teljesen véletlenül).
Ha tudom, hogy egy író egyszerre olvasó is, egy színész néző is, egy festő szemlélő is stb., akkor a művész vagy a befogadó a meghatározó a mű szempontjából?
Szerintem ott kezdjétek a keresgélést, hogy belül is elcsendesedve figyelitek, vajon mit súg a tudat arra az érdeklődésetekre, hogy ami a szemeden át a világra néz, ez az állandó figyelem, ami ezzel végre önmagára eszmél, az egy random testbe születve ugyanaz az "entitás", ugyanaz az "én-példány" lenne, vagy, ismétlem, elcsendesedve fejben is, az tűnik evidenciának, hogy az csak van, bárhol és bármikor az vagy te. Fura dolgok ezek. Valamiért az ember, ha leáll a megfejtésgyártással, hajlik arra, hogy bizonyos értelemben felismeri, hogy sokkal több a testnél, amiben földi útjait rója. Még ha nem emlékszik semmi másra, akkor is. Hogy ez miért így tárulkozik fel a bensőnkben, milyen evolúciós előnye lehetett, vagy milyen fejlődési-felépítésbeli sajátosság mellékhatása lehet, arra született elég sok megfejtés, néha egészen jól levezetve is. Párat megismersz, megértesz, és miután már belül megérintetted ezt a csendes, függetlennek tűnő tudatot, ami vagy, akkor lesz pár olyan megfejtés, amelyik egyébként nem mond ellent ennek, legfeljebb az ezzel kapcsolatos prekoncepcióit is fogalmakba önti, de általában teljesen irreleváns a levezetés szempontjából...
Amikor a figyelmedet magára a fókuszáló figyelmedre fókuszálod, vagy amikor a másik típusú figyelmedet az elengedett, szétterjedő, befogadó figyelmedre engeded, valahogy egyenesbe áll minden, lesz egy jó értelemben vett kerete a létezésednek, hajlamos leszel rövid úton bölcs döntéseket hozni "egyenesen a csendedből" bizonyos "túl nehéz" esetekben, és paradox módon sokkal többet fogadsz be a formálisan levezethető, tényszerű dolgokból, mintha csak simán leragadnál az első, számodra értelmesnek tűnő megfejtéseknél. Mint valami szupererő, csak erre ugyanúgy képes (kirívó kivételeket leszámítva persze) mindenki, mint a beszélni tanulás szuperképességére. :)
Semmibe nem kerül időnként a belső csendedbe vonulni és szó szerint csak magad lenni, és még ha tévedek/hazudok a fentiekben, akkor is megér egy próbát, tényleg semmit nem veszíthetsz vele. Ha csak egy kicsit is kizökkent a "földi" nézőpontok halmazából, ha csak néhány izgalmasabb, "nem evilági" kérdés merül fel benned, máris színesebb az életed. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!