Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van itt olyan szkeptikus, aki...

Van itt olyan szkeptikus, aki az itt leírtakkal egyetért és vállalna ezzel kapcsolatos vitát?

Figyelt kérdés
[link]
2022. febr. 4. 08:19
1 2 3 4 5 6
 51/60 A kérdező kommentje:

49 - "Mert nem gondolok ilyesmit."

Mindketten beláttuk, hogy logikus eljárás a gyógyszergyárak által az, ha gátat szab bizonyos innovációknak. Ha te azt mondod, hogy mégsem így működnek, mert te nem hiszel ezekben az elméletekben, akkor azt mondod, hogy nem logikusan működnek.

"Ahogy a Harry Potterben sem gondolom hogy a mugliriasztó bűbájok logikátlanul üzemelnek."

A mugliriasztó bűbájok létezéséről nem tudunk, tehát abban az esetben az egész teória puszta feltételezésekre alapul. Az én példámban tudjuk, hogy vannak gyógyszergyárak. Tudjuk, hogy milyen jogi alapokon működnek a kutatások. Tudjuk, hogy ezek a vállalatok profitorientáltak, mindemellett logikus az a feltételezés, amit leírtam.

Ha tudnánk, hogy vannak varázslók, tudnánk, hogy vannak muglik, léteznek bűbájok, akkor egészen valószínűnek tartanám, hogy működik a mugliriasztás. Ezek mindegyike azonban - ellentétben az én példámmal, hiszen ott tudjuk, hogy léteznek profitorientált gyógyszergyárak - puszta feltételezés.

"Csak mindeközben az is marad, egy feltevés, bármiféle alap nélkül, nulla bizonyítékkal."

Van egy logikus felvetés, mégpedig amit írtam, illetve egy logikátlan, mégpedig az, hogy a gyógyszergyárak nem így működnek, nem reagálnak azokra a kutatásokra, amik az ő profitjukat és piacukat érinthetik.

Egyikre sincs konkrét bizonyítékunk, és egyiket sem tudjuk megcáfolni. Ebben az esetben logikátlanság arra alapozni, hogy a gyógyszergyárak nem logikusan járnak el.

50 - "kerdezo attol hogy valami logikus az nem feltetlenul valos"

Világos, nem azt próbáljuk most megfejteni, hogy mi a valós, mert az nem fog sikerülni, bizonyítékot egyik esetre sem fogunk találni. A vita abból indult ki, hogy az említett weboldalon ( [link] ) van egy leírás az alapján, hogy mi észszerű. Ezt a gondolkodást használják cáfolatként arra, hogy létezne ilyen jellegű beavatkozás a gyógyszergyárak részéről, mint amit leírtam. Ehhez képest a hozzászólásaimban levezettem, hogy ez nem kifejezetten észszerű, sőt, teljesen észszerű az is, ha a gyógyszergyárak gátolnak bizonyos fejlesztéseket. Nagy örömömre szolgál, hogy ezt egy másik felhasználó szintén logikusnak gondolta.

2022. febr. 4. 16:57
 52/60 anonim ***** válasza:

Nem olvasgadtam vissza a hozzászólósokat, csak a linkre kicsit reagálnék.

'Gyógyszergyárak egészségügy.'

Ha az lenne a cél, hogy emberek egészségesek és gyógyultak legyenek.

Akkor ha az akadémikus nyugati orvoslás nem csupán fájdalom megszüntetését nevezné gyogyításnak (ami tüneti kezelés), ha nem a betegséget kiváltó okot, okokat tárná fel és az egész embert kezelné nem lennének betegek max. baleseti. Mivel nem non-profit alapon működik az egészségügy, pláne nem a gyógyszergyárak. Így nem érdekük igazából segíteni, hogy ténylegesen meg tudjon valaki gyógyulni. Az nem lenne nyereséges, ezzel lehet nem eggyet érteni, de a valóság mást mutat sajnos.

2022. febr. 4. 16:58
 53/60 anonim ***** válasza:
100%

"Mindketten beláttuk, hogy logikus eljárás a gyógyszergyárak által az, ha gátat szab bizonyos innovációknak. Ha te azt mondod, hogy mégsem így működnek, mert te nem hiszel ezekben az elméletekben, akkor azt mondod, hogy nem logikusan működnek."

Én nem láttam be ilyesmit.

Annyit mondtam, hogy a feltételezésed levezetése logikus. De mivel a feltételezésed puszta teória, amit az égvilágon semmi nem támaszt alá, ezért a feltevést komolyan venni már logikátlan.

2022. febr. 4. 17:10
 54/60 anonim ***** válasza:
100%

"Ha te azt mondod, hogy mégsem így működnek, mert te nem hiszel ezekben az elméletekben, akkor azt mondod, hogy nem logikusan működnek"

nem csak egy logika menten mukodhetnek, erre nem gondoltal meg?

2022. febr. 4. 17:19
 55/60 anonim ***** válasza:
16%

Zoltán kvantumfizikus válasza:

Elnézést, kicsit belecsöppennék a vitába. Előröl kezdem el olvasni amit írtatok, így időrendben válaszolok ahogy türelmem, időm telik...

ALAPFELVETÉS: "Ha a gyógyszeripar elhallgattatja a rák elleni orvosságot, és ezzel járul hozzá a Föld lakossága nagy részének kiirtásához, akkor nem esik el gigantikus bevételektől?"

-A rák gyógyítása ismert volt már az '50-es(sic!) években! Voltak dokumentált esetek a kor szintjén; gyógyíthatatlan rákból épültek fel az emberek. A gyógyszergyár mit csinált? Fel akarta olcsón vásárolni. Nem sikerült, majd felgyújtotta a laboratóriumot, tönkretette az egyetlen létező technológiát.

-Azon az alapfeltevésen nyugszik az állítás, hogy a rák gyógymódja drágább lenne, mint amit most végez az orvostudomány. Mondjuk a kemoterápia 1000x drágább az olcsó technológiánál, orvosságoknál....

Azt feltételezi ez a gondolkodásmód, hogy a rákot majd egy iszonyat drága technológia fogja gyógyítani, holott minden technológia olcsóbbá válik idővel a tudomány fejlődésével és az elterjedt használattal. Megfejtik, meghackelik outsiderek és ők is gyártani fogják, ezáltal olcsóvá válik

A kérdező 9-es válasza teljesen korrekt..

2022. febr. 4. 18:21
 56/60 anonim ***** válasza:
16%

10# "ha az a rakos beteg eletben marad akkor nincs szisztemiusan megolve. az egy dolog hogy elete vegeig gyogyszereken kell elnie, de EL."

-Vannak olyan stádiumban levő betegek, akiket a kemo életben tart egy darabig, azokat feji a gyógyszeripar.

" ez az osszeeskuves elmelet pedig arrol szol hogy az embereket szisztemikusan irtjak"

-Azzal irtják, hogy nem gyógyítják meg valódi kezeléssel, hanem sokan meghalnak. Azokban a stádiumban levőkre gondolnak, akiken az orvosok nem tudnak segíteni, pedig lehetne...

2022. febr. 4. 18:25
 57/60 A kérdező kommentje:

53 - "Én nem láttam be ilyesmit."

42-es hozzászólásom vége: "Én azt állítom, hogy ez a gondolatmenet logikus. Te ezt meg tudod cáfolni?"

43-es hozzászólás: "Továbbra sem a logikusságban van a hiba, hanem abban, hogy az égvilágon semmi nem támasztja alá."

45-ös hozzászólás: "Maga a levezetésed logikus"

49-es hozzászólás: "De mint feltevés, a levezetése ettől még logikus."

Feladom ezt a vitát, nem tudsz észszerűen érvelni és felesleges köröket futunk, ha időről időre megváltoztatod a véleményed, vagy letagadod, amit korábban írtál.

Bemásolom az egészet, hátha így legalább érzékeled, milyen abszurd önellentmondásokat írsz.

Én:

"Tegyük fel, hogy van egy kísérlet, ami kezdeti stádiumban van és amely segítségével elérték, hogy egereknél lévő rákos daganatok eltűnjenek, a sejtburjánzás megszűnjön, tehát hogy meggyógyuljanak a rákból. Nem tartod logikusnak, ha ezt a kutatást még ezen fázisában megveszi egy gyógyszergyár, majd nem folytatja? Így minden információ, ami a kutatásból származik az ő tulajdonuk és gyakorlatilag "kidobták" a kutatást minden eredményével együtt.

Ezáltal nem kerül veszélybe az ő piaci részük, nem jelent semmi kockázatot azoknak a termékeknek a további értékesítésére, amelyek a rákbetegséggel kapcsolatosak.

Én azt állítom, hogy ez a gondolatmenet logikus. Te ezt meg tudod cáfolni?"

Te:

"Maga a levezetésed logikus"

Én:

"Mindketten beláttuk, hogy logikus eljárás a gyógyszergyárak által az, ha gátat szab bizonyos innovációknak."

Te:

"Én nem láttam be ilyesmit."

Pont erről kérdeztelek a 42-es hozzászólásomban, akkor még logikusnak találtad, most meg már nem...

Nem arról volt szó, hogy ez bizonyít-e bármit, vagy hogy ez biztosan így működik-e, pusztán arról, hogy logikus-e. Akkor még annak találtad, jelenleg már nem. Mint írtam, nem lehet úgy vitázni, ha te percről percre változtatod az álláspontodat, úgyhogy megköszönöm az eddigi vitát, de sajnos értelmetlennek találom a folytatását.

2022. febr. 4. 18:29
 58/60 anonim ***** válasza:
89%

"Feladom ezt a vitát, nem tudsz észszerűen érvelni és felesleges köröket futunk, ha időről időre megváltoztatod a véleményed, vagy letagadod, amit korábban írtál."

Nem változtattam meg a véleményem, se nem tagadtam le semmit. Ezek szerint a szövegértési képességeiddel vannak komoly problémák.

Ajánlom figyelmedbe a következő írásomat, ezúttal próbáld meg értelmezni is, amit jelent:

"Annyit mondtam, hogy a feltételezésed levezetése logikus. De mivel a feltételezésed puszta teória, amit az égvilágon semmi nem támaszt alá, ezért a feltevést komolyan venni már logikátlan."

2022. febr. 4. 18:34
 59/60 anonim ***** válasza:
16%

11# "mert nem "a gyógyszergyár" van, hanem sok gyógyszergyár, amik egymással versengenek"

-De ugyanaz a "halálipar". A gyógyszergyárak egyikének sem fűződik anyagi érdekük meggyógyítani az embereket, hiszen nekik nem kell már több gyógyszer. A függés kialakítása a cél. A gyógyszergyárak részvényeseinek a magasabb bevétel a célja, ami több eladott pirulát jelent, nem gyógyult ebmert.

- Pl ott az antidepresszáns ipar. Elismerik, hogy nem gyógyítja meg a betegségeket a pirula, csupán szinten tartja életed végéig. Hát gratulálok.

"Azon kívül, hogy a gyógyszergyáraknak hétköznapi emberek dolgoznak, akik elvégeztek gyógyszerész, vegyész, biológiai, vegyész, más egészségügyi szakokat, akik nem részei semmilyen háttérhatalomnak és olyan gyógyszert szeretnének létrehozni, ami jó, működik és esetleg hatékonyan meggyógyít egy addig gyógyíthatatlan betegséget."

-Mindenki csak RÉSZFELADATOT végez a projektekben. Több különálló teamek vannak. A teamek is csak részfeladatot látnak el és a team különálló tagjai nem is látnak bele a team minden részébe csak a vezető. Az hogy az egész merre megy nem tudják csak akik be vannak avatva.

-Pl lefizetnek orvosokat, hogy kutatásokkal igazolják, hogy az X molekula szignifikánsan kedvez egy adott betegség tüneti kezelésében. Miközben a gyógyszergyártó pénzeli. Azokat a mellékhatásokat amik fellépnek összegyűjti a teamből a vezető prof és azt állítja, hogy ezek nem szignifikánsak. Keres valami tudományos zagyvaságot egy hasonló, de teljesen más esetből, amiről csak ő tudja, hogy nem támasztja alá az állítását, de mivel ő ért hozzá a legjobban nem kérdőjelezhetik meg. Vagy még ennyit sem tesz. Azt mondja a teamnek hogy más teamek más eserdményre jutottak ennyi. Piacrabocsájtja a "mérget" gyógyszerként a gyógyszergyártó cég. Mire minden kétséget kizáróan bebizonyítják emberek tízezreinek kórképével, hogy a gyógyszer mellékhatáse még rosszabb, kivonják a forgalomból és? Kaszáltak 15-20 évig majd kezdik elről egy másik szerrel. Így működik ez

2022. febr. 4. 18:34
 60/60 anonim ***** válasza:
16%

19# "itt nincs mirol vitazni. ez egy paranoid kepzelges, hogy a vilag osszeeskudott az emberiseg ellen. ilyen NINCS, ez nem valosag. nem tudom hogy tudnam ezt erthetobben leirni"

-Ez a legostobább érv is hamis. Mi az összeesküvés? A fogyasztónak és a gyógyszergyártó cégnek más az érdeke. Ennyi. Nap mint nap láthatsz a szupermarketekben megvalósult összeesküvést. Menj be egy multiba; aldi,lidl,tesco is. A bejárathoz közel édességek; csoki, nugát, nutellát találsz. A pszichológusok kutatásai alapján abból vesznek a legtöbb nem előre eltervezett terméket. Most ha bemegy az ember onnan vásárol a legvalószínűbben az édeségek közül. A multi ezért teszi azt a bejárathoz legközelebb, mert neki AZ AZ ÉRDEKE, hogy minél többet vásárolj. Azzal nem foglakozik, hogy az elhízás népbetegség, hogy a daganatokba egyre többen halnak meg és ami leginkább felelős érte az ezek a szemét édességek! Nem érdekli mert neki MÁS AZ ÉRDEKE.Inkább invitál a méreg evésére, csak hogy több pénze legyen, mert nem te kellesz neki, hanem a pénz. Érdekes én CBA-ban, COOP-ban azaz magyar üzletláncban még ilyet nem láttam.Ez is mond valamit.

-Ez is egy összeesküvéselmélet. Összessküvéselmélet, mert a nagy cégek együttesen alkalmazzák tudományos kutatás alapján. Az emberiség egy kic csoportja (multik,pszichológusok egy része) összessküdtek ellenünk. Én még egy pszichológust sem hallottam, hogy ezen felháborodott vagy elhatárolódott volna ezen kutatás ilyesfajta alkalmazásától és mégis nap mint nap minden multiban ezt látod.

2022. febr. 4. 18:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!