Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van itt olyan szkeptikus, aki...

Van itt olyan szkeptikus, aki az itt leírtakkal egyetért és vállalna ezzel kapcsolatos vitát?

Figyelt kérdés
[link]
2022. febr. 4. 08:19
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
100%

"Azt sem értem, hogy miért ilyeneket írsz, hogy "valami kémfilmbe el is menne", ahelyett, hogy a leírtakat cáfolnád meg. "

Mivel nincs mit cáfolni!

Leírtál egy elképzelést, ennyi. Semmi többet nem tettél. Az elképzelésedet pedig semmi nem támasztja alá, így nem lehet mit rajta cáfolni.

2022. febr. 4. 14:53
 42/60 A kérdező kommentje:

"Mivel nincs mit cáfolni!"

Hogy ne lenne? Mi nem logikus szerinted abban a gondolatmenetben, amit leírtam? Most konkrétan a gyógyszergyárak üzleti szemléletéről beszélünk, szándékosan hozok most egy szemléltető példát.

Tegyük fel, hogy van egy kísérlet, ami kezdeti stádiumban van és amely segítségével elérték, hogy egereknél lévő rákos daganatok eltűnjenek, a sejtburjánzás megszűnjön, tehát hogy meggyógyuljanak a rákból. Nem tartod logikusnak, ha ezt a kutatást még ezen fázisában megveszi egy gyógyszergyár, majd nem folytatja? Így minden információ, ami a kutatásból származik az ő tulajdonuk és gyakorlatilag "kidobták" a kutatást minden eredményével együtt.

Ezáltal nem kerül veszélybe az ő piaci részük, nem jelent semmi kockázatot azoknak a termékeknek a további értékesítésére, amelyek a rákbetegséggel kapcsolatosak.

Én azt állítom, hogy ez a gondolatmenet logikus. Te ezt meg tudod cáfolni?

2022. febr. 4. 15:17
 43/60 anonim ***** válasza:
100%

"Mi nem logikus szerinted abban a gondolatmenetben, amit leírtam? "

Továbbra sem a logikusságban van a hiba, hanem abban, hogy az égvilágon semmi nem támasztja alá.

Logikusnak a Bourne rejtély is logikus, mégsem valós semmi sem a filmből.

2022. febr. 4. 15:30
 44/60 A kérdező kommentje:

"Továbbra sem a logikusságban van a hiba"

Rendben. Akkor itt viszont már van egy nagy ellentét a korábban említett istenes példáddal szemben. Abban hinni, hogy a világot isten két napja teremtette és minden emléket csak a fejünkbe táplált, nem logikus, ugyanis bár kizárni nem tudjuk, semmi nem utal arra, hogy ez így történt volna.

Ezzel szemben az, amit én leírok a gyógyszergyárak működésével kapcsolatban, egy logikus metódus, te magad is azt mondtad, hogy logikus a felvetés. Akkor viszont, ha ez logikus, természetesen azt gondolni, hogy ilyen a való világban is történik, szintén logikus. Hiszen miért is ne történne, ha egyszer logikus?

Mivel sem bizonyítani nem tudjuk, sem megcáfolni, azt azonban mindketten elismerjük, hogy a gyógyszergyárak által ez teljesen logikus működés lenne, egyáltalán nem földtől elrugaszkodott azt gondolni, hogy már történt ehhez hasonló, mint amit a példámban leírtam, illetve hogy a jövőben is történni fog.

2022. febr. 4. 15:40
 45/60 anonim ***** válasza:
100%

"Abban hinni, hogy a világot isten két napja teremtette és minden emléket csak a fejünkbe táplált, nem logikus, ugyanis bár kizárni nem tudjuk, semmi nem utal arra, hogy ez így történt volna."

Nem hát, ahogy a te elméletedet is ugyanilyen logikátlan feltételezni. Maga a levezetésed logikus, mint mondtam egy jó sztorinak elmenne, de teljeséggel alaptalan. Így hinni benne már abszolút nem logikus, pont mint a korábbi istenes példában.

2022. febr. 4. 16:05
 46/60 A kérdező kommentje:

Ebben a hozzászólásban ellentmondasz magadnak. Ha a levezetés logikus, akkor mégis miért lenne abszurd hinni benne? Ezzel gyakorlatilag azt állítod, hogy a gyógyszergyárak működhetnének logikusan is, de szerinted logikátlanul működnek, ezért abszurd hinni benne, hogy esetenként gátolnak bizonyos kutatásokat.

Kíváncsi vagyok valamire, kérlek, válaszold meg a kérdésemet: miért gondolod, hogy a gyógyszergyárak logikátlanul üzemelnek?

2022. febr. 4. 16:09
 47/60 anonim ***** válasza:
100%

"Ha a levezetés logikus, akkor mégis miért lenne abszurd hinni benne?"

Ugyanazért, amiért a Harry Potterben is abszurd hinni, hiába van logikusan levezetve, hogy a varázstalan emberek miért nem tudnak a mágiáról.

2022. febr. 4. 16:31
 48/60 A kérdező kommentje:

"Kíváncsi vagyok valamire, kérlek, válaszold meg a kérdésemet: miért gondolod, hogy a gyógyszergyárak logikátlanul üzemelnek?"

Erre miért nem reagáltál?

2022. febr. 4. 16:32
 49/60 anonim ***** válasza:
100%

"Erre miért nem reagáltál?"

Mert nem gondolok ilyesmit. Ahogy a Harry Potterben sem gondolom hogy a mugliriasztó bűbájok logikátlanul üzemelnek.

Amit gondolok, az az, hogy nem létezik ilyesmi. De mint feltevés, a levezetése ettől még logikus. Csak mindeközben az is marad, egy feltevés, bármiféle alap nélkül, nulla bizonyítékkal.

2022. febr. 4. 16:35
 50/60 anonim ***** válasza:
100%
kerdezo attol hogy valami logikus az nem feltetlenul valos
2022. febr. 4. 16:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!