Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van itt olyan szkeptikus, aki...

Van itt olyan szkeptikus, aki az itt leírtakkal egyetért és vállalna ezzel kapcsolatos vitát?

Figyelt kérdés
[link]
2022. febr. 4. 08:19
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
67%

"Miért ne lenne ez észszerű?"

Azért nem ésszerű, mert nem "a gyógyszergyár" van, hanem sok gyógyszergyár, amik egymással versengenek.

Azon kívül, hogy a gyógyszergyáraknak hétköznapi emberek dolgoznak, akik elvégeztek gyógyszerész, vegyész, biológiai, vegyész, más egészségügyi szakokat, akik nem részei semmilyen háttérhatalomnak és olyan gyógyszert szeretnének létrehozni, ami jó, működik és esetleg hatékonyan meggyógyít egy addig gyógyíthatatlan betegséget.

Nincs értelme nem kutatni tovább, mert bevételtől esnek el, hiszen akkor majd egy másik gyógyszergyár fogja kutatni és előállni új termékkel.

2022. febr. 4. 11:44
 12/60 A kérdező kommentje:

10 - Arra is reagálnál, amit írok? Én nem azt mondtam, hogy szisztematikus népirtás van, hanem megcáfoltam egy pontját annak, ami az említett oldal szerkesztői szerint úgy észszerű, ahogy ők leírják.

Hozzáteszem, erről is ír az oldal: "Persze a profitorientáltság érdekében elhallgatott gyógymódokra és a szándékos megbetegítésre való utalás két különböző összeesküvés-elmélet, de egymást kölcsönösen kizárják."

Na most a korábbi kommentemben leírtak alapján miért ne lenne észszerű a "profitorientáltság érdekében elhallgatott gyógymód" ?

2022. febr. 4. 11:44
 13/60 anonim ***** válasza:
0%
#12 eddig nem a "profitorientáltság érdekében elhallgatott gyógymód" volt a tema hanem a depopulacio
2022. febr. 4. 11:46
 14/60 A kérdező kommentje:

"Azért nem ésszerű, mert nem "a gyógyszergyár" van, hanem sok gyógyszergyár, amik egymással versengenek."

Elvileg valóban versengenek egymással, de fontos észrevenni, hogy ettől függetlenül sok esetben nagyon azonosak az érdekeit. Olyan, mint a politikában a különböző pártok, akik tényleg versenyeznek egymással, de amikor arról kell szavazni, hogy megemelkedjen-e a saját fizetésük, 90% fölötti az egyetértés.

"Azon kívül, hogy a gyógyszergyáraknak hétköznapi emberek dolgoznak, akik elvégeztek gyógyszerész, vegyész, biológiai, vegyész, más egészségügyi szakokat, akik nem részei semmilyen háttérhatalomnak és olyan gyógyszert szeretnének létrehozni, ami jó, működik és esetleg hatékonyan meggyógyít egy addig gyógyíthatatlan betegséget."

Igen, és? Nem erről írtam, hanem kutatás pénzeléséről. Ahhoz, hogy egy ilyen kutatást ellehetetlenítsenek, nem kell ebben a konkrét kutatóorvosnak részt vennie, de még csak tudnia sem róla.

"Nincs értelme nem kutatni tovább, mert bevételtől esnek el, hiszen akkor majd egy másik gyógyszergyár fogja kutatni és előállni új termékkel."

Szemmel láthatólag nem ismered a jogi hátterét. Nem használhatja fel az adott kutatást egy másik gyógyszergyár, csak azért, mert az erre jogosult nem folytatja a kutatást. Még csak a kutatásból szerzett információkat sem lehet kiadni, nagyon erős szabályozás van erre.

(Nyilván az államilag finanszírozott kutatások mások, de az a legkisebb részét teszi ki az erre szánt finanszírozásoknak).

2022. febr. 4. 11:47
 15/60 A kérdező kommentje:

13 - A 7-es hozzászólásomban ezt írtam:

"aki itt vállalja a vitát, ha megcáfolom az említett menüpontban leírtakat."

A "profitorientáltság érdekében elhallgatott gyógymód" konkrétan ott van megemlítve, direkt be is másoltam, kérlek, figyelmesebben olvasd el a hozzászólásaimat!

2022. febr. 4. 11:48
 16/60 anonim ***** válasza:
32%
mindegy, az is baromsag. sajnaloma zokat akik ilyen paranoiaban elnek
2022. febr. 4. 11:50
 17/60 A kérdező kommentje:
16 - Pont ezért érdekelt, hogy valaki vállalja-e a vitát. Sokatmondó, hogy amikor érveket megcáfolni nem tudsz, akkor sértődötten személyeskedni kezdesz annyival lezárva, hogy "baromság" :)
2022. febr. 4. 11:51
 18/60 anonim ***** válasza:
60%

"Arra is reagálnál, amit írok? Én nem azt mondtam, hogy szisztematikus népirtás van, hanem megcáfoltam egy pontját annak, ami az említett oldal szerkesztői szerint úgy észszerű, ahogy ők leírják."

Nem megcáfoltad, hanem felvetettél egy elképzelést, hogy miért lehetne akár emígy is. De közben semmi nem bizonyítja hogy az elképzelésed tényleg helyes, így cáfolatként sem alkalmazható.

2022. febr. 4. 11:56
 19/60 anonim ***** válasza:
43%
itt nincs mirol vitazni. ez egy paranoid kepzelges, hogy a vilag osszeeskudott az emberiseg ellen. ilyen NINCS, ez nem valosag. nem tudom hogy tudnam ezt erthetobben leirni
2022. febr. 4. 11:58
 20/60 anonim ***** válasza:
79%

"Nem használhatja fel az adott kutatást egy másik gyógyszergyár"

Ennek ellenére mégis rengeteg gyógyszermárka fut, aminek ugyanaz a hatóanyaga, de más a neve.

Mindenki a saját kutatását folytatja, pont ezért van versengés, mert sokan nagyon hasonló kutatást folytatnak, mert ugyanarra keresik a megoldást.

Nincs olyan, hogy a hiv vírusra le van védve a kutatás és csak egy gyógyszergyár kutathatná.

Nem lophatnak egymástól, de ez nem jelenti azt, hogy nem juthatnak hasonló eredményre.

Egyébként meg ha igaz lenne, amit írnál, akkor minden rák gyógyíthatatlan lenne, de ez nincs így. Az orvostudomány fejlődésével egyre többféle rák gyógyítható, javulnak a túlélés esélyei, stb.

Ez meg ugye a másik: a rák nem egy betegség, hanem sokféle betegsége gyűjtőneve a hétköznapokban. Ezért nincs olyan, hogy valakit megtalálta a rák ellenszerét, mert mégis melyik rákét?

2022. febr. 4. 11:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!