Mooji, Rupert, Tolle, Francise, Shanti, Maharshi láttok "fantáziát" ezek tanításaiban?
Arra meg mégkönyebb rájönni, hogy tudatosság addig van, amíg élő test, és agy van. A tudatosság egy folyamat, ami az agy által jön létre.
Mélyalvásban és a halálban nincs tudatosság, emlékezet van, de az is csak az alvásból való ébredés előtt és után, tehát csak az emlékezet köti össze a mélyalvás előtti és utáni állapotot. Ha nem lenne emlékezet, ébredés után abszolút semmi fogalmad nem lenne arról, hogy te elalvás előtt valaha is tudatos voltál. Az emlékeket pedig az agy tárolja.
Itt egy kis emlékeztető a régi gondolataidról.
https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__108..
"Itt egy kis emlékeztető a régi gondolataidról."
Azóta szintet léptem :D
Most már lvl2 kettő vagyok.
"Próbáltad már élő test és agy nélkül hogy van-e tudatosság?"
Hát ha tudsz nekem ilyet mutatni, mert én szívesen kipróbálnám.
Nem tudok ilyet, de a tudatosság mélyalvásban gondolatmentes azért nincs mire emlékezni belőle mert ahhoz esemény kéne. Ha a tudatosság megszűnne akkor az a halálod, nem a testedé hanem a tiéd, mikor meg felébredsz az a feltámadásod lenne. De a tudatosság nem tud meghalni mert nincs olyan tulajdonsága ami halandóvá tehetné, mint a tárgyakat. Ha igazad lenne abban hogy az agy szült meg, akkor sem szűnhetne meg a tudatosság mert a mélyalvás nem agyhalál. De értem hogy mire érted hogy a tudatosság megszűnik, mert egy gondolat sem tudja bizonyítani hogy volt akkor tudat. De viszont még soha életedben nem tudtad volna kijelenteni hogy nem létezel. Ha bármikoris előfordulna veled az életed során hogy azt tapasztalod hogy nem létezel, azt feltétlenül oszd meg velünk. Én azt állítom ilyen még sosem volt veled, sem mással. A gondolat egy olyan dolgot állít amit még sohasem éltél meg, mert az hogy nem volt a mélyalvásodban tudatosságod azt a gondolat mondja, te pedig a gondolat képzelt gazdája hiszel neki.
Ezt nem hiszem hogy őszintén szintlépésnek tartod. Szerintem a te lényed is "lázad" ezért a szintlépésért, tehát nem vagy a szintlépéssel elégedett, ez pedig önmagáért beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!