Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mooji, Rupert, Tolle, Francise...

Mooji, Rupert, Tolle, Francise, Shanti, Maharshi láttok "fantáziát" ezek tanításaiban?

Figyelt kérdés
Ugye sokkal többen vannak, esetleg megköszönöm az ajánlásokat, náluk arra megy ki hogy észrevegyük az elménk(ego, tárgyak, tapasztalatok) hiábavalóságát. Van itt olyan akit megfogott a mondanivalójuk?

#papaji #Rupert Spira #Mooji #Adyashanti #Ganga
2021. dec. 1. 20:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 A kérdező kommentje:
Van nem hétköznapi nem egyéni tapasztalat is?
2021. dec. 2. 19:43
 22/72 anonim ***** válasza:
75%
Igen, a tapasztalat az önszuggesztió. Ezen mit kell kifejteni?
2021. dec. 2. 20:09
 23/72 A kérdező kommentje:
Nem tudom erről még így nem hallottam?
2021. dec. 2. 23:29
 24/72 anonim ***** válasza:
48%

18-as: A problema az, hogy rengeteg rejtett buktato elofordulhat az uton, amiben csak egy tapasztalt mester segithet.

Csak azert nem halnak/orulnek bele tomegesen a spiritualis utba az emberek, mert eleve komolyan se veszik az egeszet.

Atomstabil elmere van szukseg. Instabil alapra nem lehet epiteni. Minden pszichologiai problemat meg kell oldani. Nem veletlenul talaltak ki anno azt a rengeteg elvarast. Erkolcsosseg, vagytalansag stb... Az onvizsgalat egy nagyon durva technika. (nem veletlenul volt tobb tradicioban is titkos tanitas, amit csak a legerettebb keresok kaphattak meg) Jol vegezve iszonyat gyors es hatekony, kepes instant, valosaggal "kiegetni" az en-t. Az erettnek ez lesz a menyorszag, az eretlennek a pokol. Utobbi esetben is sikeres lesz a vegkimenetel, csak "kisse" tobb szenvedes altal. (ha az illeto nem hal bele kozbe :) )

Ezeket nem fogod hallani a Spira-ektol...

2021. dec. 2. 23:33
 25/72 anonim ***** válasza:
75%
Meg annyit, hogy az eretlen elme eseten nem a realizacio a problema, hanem amikor visszater az ego es megzavarodik, mint az allat. Na, akkor kezdodik a lelek sotet ejszakaja.
2021. dec. 2. 23:53
 26/72 A kérdező kommentje:

Legelőszöris mielőtt, elveszünk az elmében, a tényleges tapasztalatokról szeretnék beszélni, nem mintha azok nagyon stabilak lennének.

Nekem is vannak megfigyeléseim amit

Spiráéktól nem hallani,de szerintem nem azért mert ők kevésbé fejlettek, hanem mert a fantáziájuk kevésbé dús, nem tudom, vagy a fókuszuk más irányt vett. Félelmetes belegondolni, de ahogy tapasztalunk az életünk folyamán, úgy leszünk egyre többek, de ahol az a sok dolog összegyűlik az mind csak egy képzeletvilág így adott esetben egyre elveszettebbek is lehetnénk, mert a tapasztalataink ahogy megjelennek, olyan gyorsan is válnak képzeletté. A tapasztalat mozgékony és változékony. Amilyen hirtelen megtapasztalok valamit, olyan hirtelen válik elképzeléssé, vagy múlttá. Az elképzelések teszik ki az életünket, egy állandótlanságban élünk. Na most ez úgy tűnik mint egy nesze semmi fogd meg jól, de megmagyarázom mire utalok, mert nem az a célom hogy mondok valamit amit nem ért senki és ettől okosabbnak tűnjek, illetve külön célom hogy mindenki pontosan értse mire gondolok, mert megyek vagyunk, egy cipőben járunk, illetve a tapasztalat azt mutatja hogy egymás segítségével tudunk fejlődni.

Úgy tűnik egy 3D világban élünk pedig ez csak látszat, mert a tapasztalatban élünk, ami az arról való tudomásból áll, ezt a fizika igazolja mert az anyagot alkotóelemiet keresve az ürességet találta, pedig tapasztalunk. Egy képet tapasztalunk aminek a fókuszpontja éles a szélei pedig kevésbé élesek vagy fókuszáltak. Úgy hisszük egy 3D világ vesz körül, pedig csak a tapasztalat változik. Azt hiszem van mögöttem valami, de ha megfordulok kiderül hogy nincs mögöttem semmi, csak a tapasztalat változik, amit már amúgyis folyamatosan megtesz mindig. A mögöttem az mindig előttem van. Az elképzelésem mondja hogy van mögöttem, de a mögöttem nem létezik, csak a tapasztalat változékonysága létezik. Azt hiszem hogy a van tér, pedig tudom egy valósághű festményen vagy a tv képernyőjén nincs tér, de az érzéki tapasztalat mégis elhiteti hogy van ilyesmi. Egy kép amin távolságként adja el magát a tapasztalat. Úgy tűnik mintha telne idő, pedig csak a tapasztalat változik..folyt köv.

2021. dec. 3. 02:45
 27/72 anonim ***** válasza:
63%

Moojiról messziről bűzlik a szereplési vágy, de ha ez nem elég, akkor el kell olvasni azokat a beszámolókat, amiket a kiugrott "szektatagok" meséltek. Mooji a tankönyvi példája a nárcisztikus személyeknek, abszolút nem érdeklik az emberek (még a saját fia temetésére sem ment el!!!). Amúgy éjjelente három nővel alszik, akik kemény pszichés terror alatt tart. Nem véletlen, hogy az ilyen adwaita nézetekre elsősorban a labilis személyiségű, lelkileg instabil személyek vevők, őket a legkönnyebb manipulatív terrorban tartani.

Francise, Spira és Adyashanti ilyen "elméleti szakemberek". Nem túl hihető, hogy meg is élik, amit mondanak. Papajit nem említette senki, de róla tudni kell, hogy a témával foglalkozó jelentősebb személyek közül egyik sem ismeri el. Ő egyszer fel lett kapva, sokáig futtatva volt, de mióta nem él, a jelentősége is erősen lecsökkent.

Telán Maharshi, Nisargadatta Maharaj, és a "kortársak" közül Robert Adams vehető komolyan, de egyébként ők sem (sőt, egyik sem) ugyanarról beszél. Azért tűnik ugyanannak, mert nincsenek a filozófiájukban konkrétumok. Ha lennének, és ezeket szembeállítanád egymással, látnád, hogy sokszor egész mást mondanak. De konkrétumok hiányában, mivel csak ködös humbugot adnak elő, számonkérni sem lehet őket.

2021. dec. 3. 08:53
 28/72 anonim ***** válasza:
75%

Sárdobálás mindig is volt, és lesz is. De akkor már vegyük ide Osho-t is, akire szintén mondtak mindenféle rosszat. Az, hogy valaki nem él cölibátusban, aszkéta életet, nem jelenti feltétlenül azt, hogy amit próbál átadni az embereknek, az hamis.

Ezek a tanítások az elmén túli dologra próbálnak rámutatni, így valóban ködösnek, zavarosnak tűnhetnek azoknak, akik logikai alapon próbálják megérteni.

2021. dec. 3. 09:31
 29/72 anonim ***** válasza:
100%

26-os: pontosan ezert javasoltam azokat, akiket.

Ez a sok metafizikai, altudomanyos szemet senkin se fog segiteni, kizarolag a gyakorlat es az ezt alapozo kemeny pszichologiai munka.

Nincs szukseg az altalanosan elfogadott, realista vilagkep eldobasara. Az elmehez tartozik. Minek a szemetet masikra cserelni? (a yogacaran kivul nem is fogsz talalni nem-realista vallasos tradiciot. bar annal se egyertelmu.)

Spira videoi konkretan vallatasra emlekeztetnek. O álfilozofus, nem spiritualis tanito. Adyashantitol se all tavol a manipulacio.

Az ilyen Mooji felek meg szora se erdemesek.

2021. dec. 3. 12:00
 30/72 anonim ***** válasza:
100%
Az egesz problemat abban latom, ahogyan a tudat fogalmat hasznaljak. Ez kavarja meg az emberek fejet, mert akaratlanul, tudatalatt is szubjektiv idelaizmuskent fogja majd ertelmezni az agy a tanitottakat.
2021. dec. 3. 12:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!