Mi a véleményetek Villás Béla álatokkal kapcsolatos spirituális tanításairól? (bővebben lent)
Konkrétan: Egyik előadásában kérdezték az állatokról és azt válaszolta az állatok csak azért vannak teremtve hogy az embereknek szórakozásul és eledelül szolgáljanak.
A keleti vallásokkal szemben nem tartja rossznak a húsevést, azt hogy az emberek megölik az állatokat húsukért. Továbbá olyat is mondott hogy hülyeségnek tarja
az állatorvoslást neki sok állata van és jól tarja őket
de ha betegek soha nem viszi őket állatorvoshoz és ő maga
sem gyógyítja alternatív úton hanem ha úgy van visszaadja
a földanyának. Továbbá nem tarja jónak a szigorú állatvédelmi törvények bevezetését sem. Saját maga vágja
le az állatokat "szakrálisan" ha húst akar enni.
Szerintetek ilyen gondolkozással és tetekkel nem teremt rossz karmát magának?
Valami olyan kérdés volt hogy az állatok reinkarnálódnak? Erre azt mondta az állatoknak csak étertestük van és haláluk után ez feloszlik. Én pl. Teozófia tanításokban úgy tudom szerepel olyan tanítás hogy az állatok főként
a házi állatok fejlődve később akár egyéni lélekként reinkarnálódhatnak emberként. Azt én is úgy gondolom hogy
egy ember nem születhet vissza állatnak viszont lehetségesnek tartom hogy valaha az emberi lélek állatként szerzett tapasztalatokat a földön. Ez például
nyomon követhető mikor nagyon mély reinkarnációs hipnózisban olyan emlékek jönnek elő hogy állatként élt valaha az hipnotizált.
A nevét már hallottam, de nem ismerek tőle semmit. Majd ránézek.
Azonbab ezt a nyilatkozatát, konkrétan elutasítom.
Nyilván felvet, bizonyos - etikai -kérdéseket egy állat megölése.
Ahogy az is, hogy az ember miért mindenevőként alakult ki, ha ez rossz karmát okozna ?
Vagy mi van, a boltban megvett hússal?
Talán a körülmények, határozzák meg, a megitélését, mert ha éhezel akkor természetes, hogy megölsz, elpusztitassz valamit.
Senkinek ne legyenek kétségei affelől, hogy növényt enni nem pusztítás.
Így alakult ki a földi ökoszisztéma, és ez tény. Legalábbis jelenleg.
Viszont ha már ölni kell, az mindenképpen teljes tisztelettel, a lehető legkissebb stressz, és fájdalom nélküli vég megadásával történjen.
És igen, a tiszteletbe belezartozik az állat szeretete, a róla való gondoskodás, a védelem is.
Ez Villás nyilatkozatából, nekem nem tűnik ki. Sőt, ellenérzéseket vált ki belőlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!