Nekem nagyon úgy tűnik, hogy az élet csak egy szimuláció és a lényeg, hogy szórakozzunk, vélemények?
Kérdező, veled tényleg valamilyen komoly probléma van.
Én mondtam: "semmilyen módon nem tartoznak a tudomány témakörébe."
Te mondtad: "Csak abban az esetben titulálja valaki nem igaznak"
A kettőnek mi köze van egymáshoz?
Te sportot űzöl abból, hogy ha mondok valamit, akkor te azt átalakítod valami másra, aminek semmi köze az eredetihez?
79
Csak azért bátorkodtam megkérdezni, mert többesszámban írtad, hogy "Köszönjük!"
Mármint melyik saját állításom nem tudom értelmezni?
82
“Mármint melyik saját állításom nem tudom értelmezni?“
A konteós nyakatekert önellentmondó állításod miszerint ami nem bizonyítható az nem igaz.
A kérdező szerintem szándékosan szórakozik itt.
SENKI nem írta azt, hogy ami nem bizonyítható, az nem igaz.
Azt írtuk, hogy ami nem bizonyítható (vagy cáfolható), az nem TUDOMÁNY.
Tehát egy ilyen kérdést - főleg, amiben azt írod, hogy valami valamilyennek TŰNIK - azt NEM a tudományba teszünk.
A téma és a módszerek alapján ez a kérdés az ezotériába való. A helye valójában a konteók között lenne, csak ilyen kategória itt nincsen, pedig nagyon kéne.
Az ilyen viták (a bennük megjelenő személyeskedésektől eltekintve) adják ennek az oldalnak az értelmét. Én is ezért regisztráltam.
Az idő roppant bonyolult dolog. (Annyira bonyolult, hogy Einstein szerint lehet, hogy nem is létezik, csak mi találtuk ki. Szerintem egy egyén időértelmezése egyben az egyén egyik legfontosabb tulajdonsága is. De nem "terelni" akarok, csak érdemben hozzászólni.)
"Ami ma igaz, lehet, hogy holnap már nem lesz az." (És fordítva, lásd. a Föld lapos, az atomok a legkisebb, tovább nem osztható részek stb.)
"Azt írtuk, hogy ami nem bizonyítható (vagy cáfolható), az nem TUDOMÁNY".
Ez a tudomány, sőt az emberi gondolkozás legkorlátozottabb megközelítése. Szerintem a helyes
megközelítés valahogy így hangzana:
"Ami nem bizonyítható vagy cáfolható meg egyértelműen, szükségszerűen létrehozza a saját tudományát (azaz azt a tudományágat, amely pl. az adott jelenséget vizsgálja)." Csak idő kérdése.
Ha ez nem lesz igaz, akkor kezdhetünk majd el félni.
Gratulálok kérdező, és köszönöm mindannyiótoknak ezt a tartalmas vitát!
“Konteó az, ami nincs bizonyítva, de nem is akarod bizonyítani, csak elhinni. Meg nem is lehet bizonyítani, mert nem igaz.“
Ez egy súlyos tévedés!! Tudományosan cáfolták. Az ha szolipszizmus lenne a világunk, azaz csak te léteznél azt sem tudnád bizonyítani, mégis lehet valóságos. Csak egy példa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!