Nekem nagyon úgy tűnik, hogy az élet csak egy szimuláció és a lényeg, hogy szórakozzunk, vélemények?
"tételezd fel, hogy igazzá tehető (=fantázia)"
Lehetséges.
Azt kellene megértened, hogy akkor sem tudomány.
Giordano Brunonak annak idején volt rengeteg eretnek tétele. A többsége elképesztő butaság volt, viszont az egyik bejött: tényleg a Föld kering a Nap körül.
De ezt ő biztos nem tudta volna megmondani, hogy melyik tétele igaz, és melyik nem.
A tudomány meg nem így dolgozik, hogy a hasunkra ütünk egy jó nagyot, aztán majd kijön belőle valami.
Ezt kellene végre megértened.
Azzal együtt, hogy lehet valami úgy is igaz, hogy nem tudományos.
Csak ezt sose fogjuk megtudni tudomány nélkül.
97 "Ekkora hülyeségre már nem lehet reagálni."
-Az ismeretei hiánya, nem hülyeség. Akkor a kvantumfizika is és a relatívitáselmélet is hülyeség lenne
"Ja.
Majd akkor."
-Már most képes lennénk kedvezőbb mederbe sodorni az ember életét. Mindent ami lehetséges tanulmányozni kell, amennyire lehetséges, ez az előremutató ez a tudomány. Nem az hogy nem foglalkozok vele, mert ön nek érti
"De csak a világ keletkezésének a pillanatában, utána már igen."
-Nem tudjuk az sem, mennyi pillanat, mennyi trillió év volt előtte. AZ sem igaz, hogy az energiamegmaradás igaz. Nem vagyunk képesek bebizonyítani. Maga a relatívitáselméletben nincs is energiamegmaradás
"A többi mind hülyeség. Abból is látszik, hogy szinte változatlanul leírtad újból, mintha semmit sem értenél abból, amit írtam."
-Az ismeretei hiánya, nem hülyeség. Akkor a kvantumfizika is és a relatívitáselmélet is hülyeség lenne
Különbözik a felfogásunk (ami természetesen nem baj) a tudomány és az idő kérdésében.
Én például nem ismerem Giordano Bruno összes tételét, de azt látom, hogy az idő egyet már igazolt. Ennek a ténynek és az idő múlásának függvényében fogok véleményt alkotni a többiről.
Azt tudtad, hogy megközelítés függően a negatív számok halmaza akár csak "feltételesen létezőnek" is lenne tekinthető? Ha ezt állítom, ez hasracsapás? Befolyásolná -e ezen állítás elfogadása a negatív számokkal végezhető műveleteket érdemben?
Ha nem befolyásolja, akkor ez a megközelítés értelmetlen? Később (a kiterjesztés ismeretében) is értelmetlen?
Ezekről valóban értelmetlen lenne vitatkozni, mert én ismerem az általam alkotott rendszert (itt max. elfogultsági probléma lehet), te viszont nem, így véleményalkotási képességed erősen korlátozott. Ha viszont emiatt alapból elutasítod, akkor a vita ismét felesleges.
#112 bocs melléütöttem.
#113 válaszom #112-nek szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!