Van itt aki megvilágosodott?
#51 tévedésben vagy..
Nagyon is megfigyelhető, csak maradj veszteg ha tudsz és hopp ott van xd
De ott volt mindig is, csak egy idő után nem vetünk rá ügyet mert unalmas is. Szerinted mitől van öntudatod? Úgy értem honnan tudsz róla hogy létezel? Az maga te vagy, de az nem a belső világod, hanem ami figyeled a belső világod, le fog esni a tantusz neked is hajrá xd
Barátom! Akkor engedd meg hogy kifejtsem. ..és nem sértődtem meg mert én sem örülök az ellenmondásoknak, viszont itt egyetlen egy sincs.
Az ego az öntudatod terméke, az öntudat kvázi egonak képzeli magát valójában szánt szándékkal. Az öntudaton kívül más létező nincs, az úgy ahogy van az abszolút vége mindennek a színtiszta öntudat tulajdonsàgmentes, de képes valamilyenné válni, azon az áron hogy önmaga szinte észrevehetetlenné válik. Szinte. Mert figyel valamire, és mindenre figyel csak önmagára nem. Itt jönn trükk. Na jó nem trükk. Xd Az amit megfigyel, pl. az egot az önmagán belül van, mert önmagán kívül nem létezik. Ezt az önmagunkon kívüliséget a földi lét hiteti el az egonkkal. Az egonak nincs öntudata külön, de az öntudatt áthatja azt, mert abban létezik. Azért mondtam h még a logika is az igazságra mutat, mert a logika is bizonyítja h önmagán kívül más nem létezik, ha meg más nem létezik akkor minden ami azon belül van, az ugyanakkor abból is van. Öntudatból. Az öntudat ad létezési jogot, mert csak akkor tudhatsz róla, ha abból van. Kicsit nehéz a megfogalmazás, nem száz százalékig segít a nyelvünk, de meg lehet érteni belőle, esetleg aki olyan tehetséges hogy jobban eltudja találni a szavakat, vagy jobb metaforát tud, szívesen veszem, mert azt tudom hogy nem egyedül jöttem rá erre xd És nehogy azt higyjétek amint ez leesik, nem lesz semmi jelentősége xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!