Szerintetek mi történik, miután meghal egy ember?
Ebben annyira nem. Bár, megértem nagyon ismerős.
Csak egy dolog, Egy az Isten, egy a csúcs. Mégis 1000 az ösvény mi felvezet. A világ minden vallása 1 teremtő erőt tisztel. A többi Isten/Istenség belőle származik az ő részei, akár a kereszténységban az angyalok. fordulhatsz hozzályuk segítségért vagy az Úr rajtuk keresztül segít meg, fordulhatsz védőszentekhez is. Akárhogy nézem, valahol egy és ugyan az.
Én speciel, az ember fiára akarok hasonlítani, de nem azonosítóm a Mennybéli Atyával.
Csak viszonyítás képpen, Isten az ő népét nem engedi a mennybe, mert nem ismerik el Jézust? Sőt más néven említik.
Ők csak Istenben hisznek, a teremtőben. Követik a tanításokat, hogy a Paradicsomba kerüljenek az út végén.
A Világ mas vallásai, Buddhisták, békések, nyugodtak. (többnyire, legalábbis az ismerősök többsége, illik rájuk az irgalmas samaritánus)
A legtöbben úgy gondolják megszűnik létezni az ember tudata. A halál utáni életben való hit pedig hitrendszerenként változik.
Valaki a reinkarnációba, valaki a menyben, valaki a vallhalában, valaki tündérországban hisz stb. (lehet hülyén hangzik, de bizonyos pogány kultúrában tündérország a holtak birodalmaként volt számon tartva).
Szóval nem hidd azt, hogy tudod a választ, mert nincs válasz. Ez hit kérdése.
Ujraszuletik kisbabakent a vilag mas pontjan
Kiveve az ongyilkosok
" Kiveve az ongyilkosok "
Mert ők miért nem?
Akkor egy sorozat gyilkos újjászülethet, de az öngyilkos nem?
Számtalan bűn van. Számtalan büntetéssel.
Ezért van pl a keresztény Pokol. Ahová unlock a gyilkosok kerülnek.
Inkarnalódhatnának az alvilágba, hogy átéljék újra és újra. ( A Lucifer sori pokla szerintem bőven elég büntetés) azt kiszabnám én is...mert van kiút csak gci nehéz.
86-os, kiút az csak itt van, amíg él az ember, és csak Jézus Krisztusban.
Ha már valaki meghal, megpecsételődik a sorsa, onnantól nincs döntés, addig kell jól dönteni
87 és 88 ugye értitek, hogy ez logikailag nem helyes. A gyikos gyilos egy azon büntetésben részesül akár önmagát akár mást pusztít el. a gondolat menete is hasonló. Csak az egyik úgy dönt végül, hogy inkább maga menekül el s véget vet az életének, míg a másik revansot vesz, bosszút áll az őt ért keserűségért. De mint bűn lényegét tekintve egy és ugyan az.
Ha a gyilkos "ujraszuletik de nyomorult élete lesz" akkor ugyan az a sors vár az öngyinek is.
De ha az öngyilkos "Büntetésből" nem születik újjá (Gondolom a: Pokol; b: megsemmisül) akkor ugyan az a büntetést érdemli maga a gyilkos is.
Nagyon egyszerű az indokom, az emberi vagyis nem, az élet önmagában értékes és mindegy hogy hogy veszik el.
a hús állatok levágása és elfogyasztása nyilván más, de az ugye más téma. A ragadozó állatok is prédákat ejtenek, de ritkán esnek áldozatul saját fajtársuknak. Megtépázzák egymást a területért azt ha súlyos a seb kimúlik. Így még ritkább, hogy el is fogyasztják egymást. (kb mint nálunk)
88 Sorozatgyilkos ujraszuletik de nyomorult élete lesz, ez a buntetes mert sorozatgyilkos volt.
és ha a nyomorú élete miatt öngyilkos lesz? Hogy fejlődne, hogy tanulhatna ha nem születik újjá? Nem gondolod, hogy ugyan ezt kapja az öngyilkos is?
87 Nyilván, addig van esély míg élünk, de az kinek vér tapad a kezéhez nem léphet egy könnyen a menybe, egy "bocsáss meg uram mert vétkeztemmel" ha így lenne helyes, és elfogadott akkor az inkvizítorok, kegyetlen cselekedetei, a korrupció és a 10 parancsolat telljes felrugása egy mozdulattal el lenne intézve... Azaz onnantól álszent hajbókolás lenne s nem más.
A gyilkos megbánhatja mert él, de el kell fogadnia büntetését, az életében vezekelnie kell, s halála után a Pokol mélyére kerül. Ha tényleg megbánta, elfogadja s tudja, hogy nincs más út ahova mehet.
89-es ez így nem igaz. Akár inkvizítor, akár sorozatgyilkos, de még maga hitler is ha megtért volna őszintén teljes szívéből halála előtt, és nem folytatja bűnös dolgait, megmenekült volna, vagyis a Mennyországba került volna. (bár ha tévednek a történészek, és nem lett öngyilkos, hanem megtért, akkor üdvözült, de én ezt nem tudom, viszont a lehetőség bárki előtt ott van)
Isten minden bűnt megbocsát. A mindenben benne van 1 gyilkolás, 1000, és még több is, ha ŐSZINTÉN megtér és megbánja valaki, majd elhagyja bűneit. Ennyire kegyelmes Isten, hogy nincs olyan bűn, amit az ember megbán, és Isten ne bocsátaná meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!