Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek mi történik,...

Szerintetek mi történik, miután meghal egy ember?

Figyelt kérdés
Én tudom a választ, el is fogom mondani, de előbb írjátok le mit gondoltok.

2020. dec. 1. 19:00
 21/95 anonim ***** válasza:
100%

Te drogozol vagy burkoltan próbálsz hittéríteni a Gyakorin?

Voltál már a Mennyben vagy a Pokolban? Honnan tudod, hogy létezik? Jézussal néha összefutsz és megisztok 1 sört? Láttad már?

Az elméleted alapján kb ugyanannyi esélyem van arra, hogy elviszik az idegenek a lelkemet a Nibirura vagy egy párhuzamos univerzumba kerülök vagy ittragadok szellemként, mint arra, hogy majd a Pokolba kerülök.

Ne igyál annyit! 🤪🤡

2020. dec. 2. 12:24
 22/95 anonim ***** válasza:
100%

21

Menj be egy református iskola hittanórájára (szerintem az evangélikus is ilyesmi lesz), egy istentiszteletre, bilbliaórára, ifjúsági istentiszteletre.

Ilyesmikről lesz szó. Sajnos.

Térj meg. Csak Istentől származhat minden jó. Bűnös vagy. Már amikor megszülettél bűnös voltál. Térj meg, fogadd a szívedbe Jézust, akkor megbocsátást nyersz. Minden földi dolog múlandó, minden földi dolog hiábavaló. Térj meg. A testünk halála utáni világ, a menny lesz a lényeg, addig minden hiábavaló. Csak Isten, Isten így, Isten úgy.

Fűszerezve az olyan énekekkel, amik lényegében arról szólnak, hogy van fent egy mindenható, amúgy önimádó, öntelt, önző alak és vagyunk itt lent mi, a senkik.

Amúgy ha elérsz valamit, az egyedül Isten dicsősége. Ha épp szrban vagy, kimagyarázzák, miért hagyja Isten.

Ez szerintem a legundorítóbb.

Jártam egyetemi gyülekezetbe.

Tök nehéz, komoly szakokról voltak emberek.

Aztán amikor pl szigorlat sikerült, sorban írták ki face-re, hogy Isten dícsősége. Kvázi úgy állították be, mintha Isten tanult volna helyettük, mialatt ők buliznak vagy sorozatoznak.

Kvázi úgy gondolták valószínűleg, hogy az ember, mint olyan egy utolsó senki, gyatra alak és a tanulásra se képes a mindenható Isten nélkül. Vagy nem is tudom.

2020. dec. 2. 12:48
 23/95 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy én úgy érzem, Kérdezőt egy szekta hálózta be.

Ettől függetlenül a történelmi egyházak is ezt tanítják, pont ezt.

Annyi, hogy szerencsére legalább az benne van, hogy ne hirdessék úton-útfélen, mint a szekták.

De facen úgyis hetente osztanak meg valami bullshitet.

2020. dec. 2. 12:51
 24/95 anonim ***** válasza:
100%

"Fűszerezve az olyan énekekkel, amik lényegében arról szólnak, hogy van fent egy mindenható, amúgy önimádó, öntelt, önző alak és vagyunk itt lent mi, a senkik."

Na pont ez az, amit kifelejtettem a korábbi hozzászólásomból, de teljesen fején találtad a szöget! Sosem értettem, miért állították be olyan hatalmas alaknak Jézust, mikor valójában csak egy nárcisztikus gyökér volt, a Biblia alapján. Azt meg végképp nem értem, hogy miért akarná bárki is önként követni? Talán élvezik, hogy mások irányítják az életüket helyettük? A hitükkel takaróznak, hogy ők jó emberek? És még sorolhatnám a kérdéseimet...

2020. dec. 2. 12:57
 25/95 anonim ***** válasza:
100%
Lényegében ez az egész egy agymosás, kb a laposföldhívőkkel tudom egy szintbe hozni. Még senki nem írt levelet vagy sms-t a túlvilágról, hogy hogy van és igaz-e bármi is az egészből, mégis van egy csoport, aki vakon hisz ebben az egészben. Ijesztő az emberi ostobaság.
2020. dec. 2. 13:09
 26/95 anonim ***** válasza:
100%

Az istentiszteletek egy része arról szólt, hogy bűnös vagy, térj meg, bűneid megbocsáttatnak, örök élet a jutalom.

Másik része arról, hogy jelenleg is vannak keresztényüldözések, bármikor lehetnek itthon is, ekkor tudnunk kell nem megtagadni a hitünket, hanem meghalni érte.

Aztán igen nagy részük arról, hogy a földi életben minden hiábavaló, itt minden szar de nem is számít. Majd odaát lesz minden jó és minden szép és mindennek értelme.

Ez utóbbi amúgy úgy hangzik, mint anno 200 éve egy marketingduma.

Az egyik gyereket torokgyíkban halt meg, a másik himlőben, te a fél szemedre vak vagy betegség miatt, éheztek, az urad úgy tekint rád, mint egy haszonállatra, a legutóbbi szülésedbe majdnem belehaltál. Térj meg, odaát jobb lesz.

Persze akkoriban még kicsi volt az emberiség tudása. Nem értették a betegségeket, hogy miért hal meg 10 gyerekből 8......

2020. dec. 2. 13:11
 27/95 anonim ***** válasza:
100%
A tizeddel kapcsolatos tanításokat is érdemes hozzáadni a listához. Nem elég, hogy az állam lehúzza a maga hasznát, még az egyház is lehúzza, aztán azzal hiteget, hogy isten majd ennek a többszörösével áld meg, amivel persze sosem fogsz találkozni, de ha véletlen összejön valami önerőből / szerencse révén, akkor persze egyből istent kell dicsőíteni érte.
2020. dec. 2. 13:27
 28/95 anonim ***** válasza:
100%
Na igen!
2020. dec. 2. 13:33
 29/95 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=FTUVUY8DqF8

Müller Péter - Kígyó és kereszt (olvasd el)

2020. dec. 2. 13:59
 30/95 A kérdező kommentje:

Nem vagyok szektás, szabad akaratomból írom, amiket írok.

Tudjátok, ha most Isten megjelenne, megmutatná magát látható módon, valószínűleg sokan most se hinnének benne. Amikor Jézus testben megjelent a Földön, sokan akkor se hittek benne, azokon kívül, akik igen. Szóval szerintetek mi változna ha ma megjelenne?

Tudjátok, a bűnt nem Isten követte el, hanem az ember. Az ember bukott el, ezért van halál, szenvedés, és betegség. Én szeretlek titeket emberként.

Azt szeretném, ha jó dolgotok lenne, áldottak lennétek, betegségektől mentesek, boldogok! A kereszténység nem erőszak. Nem térítés.

Ez lehetőség. Lehetőség, hogy boldog életed legyen, szabad legyél, tudd, hogy a jövőd be van biztosítva a Mennyben, Isten veled van a földi nehézségekben is, Őhozzá mindig fordulhatsz imában.

Ha egyszer megismeritek igazán Krisztust, folyton a jelenlétében szeretnétek lenni, annyira leírhatatlanul jó!

A hit hallásból van. Ha a keresztények nem hirdetik az evangéliumot az életükkel és akár szavakkal is, hogyan térnek meg emberek? Hogyan ismerik meg Jézust? Hit nélkül nem lehet tetszeni Istennek.

Minden emberben ott egy Isten alakú űr, bennetek is. Ezt csak Isten töltheti be. Minden ember szelleme vágyódik Isten után, még ha tagadja az illető, akkor is. Lehetsz akármilyen gazdag, sikeres, befolyásos, sose lehetsz igazán boldog, csak ha megismerted Krisztust valóságosan.

2020. dec. 2. 20:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!