Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek mi történik,...

Szerintetek mi történik, miután meghal egy ember?

Figyelt kérdés
Én tudom a választ, el is fogom mondani, de előbb írjátok le mit gondoltok.

2020. dec. 1. 19:00
 11/95 anonim ***** válasza:
100%

Honnan tudod ezt ennyire biztosra? Már meghaltál egyszer és visszatértél közénk, hogy terjeszd az igét? De ha visszatértél a halálból és megtérés mellett prédikálsz, akkor nem te vagy Jézus?

De várjunk csak...

Ha te vagy Jézus, akkor beteljesedett a prófécia - Jézus második eljövetele!

2020, így már mindent értek. :D

(Amúgy komolyan, menj és hirdesd máshol az idiótaságaidat, köszöntem szépen.)

2020. dec. 1. 23:23
 12/95 A kérdező kommentje:

#8 Ha egész életében egyszer sem hallott az Örömhírről valaki, pl egy olyan törzsben el Pápua új guineában ahova nem jutott még el, Isten a tettei alapján ítél. Isten kegyelmes és igazságos. Mindenkiben ott a lelkiismeret.

"Menjetek el szerte a világba, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek..." ez a keresztények egyik fő feladata. Van, aki a munkahelyén, van aki a családjában, szomszédai közt, és van akit misszionáriusnak hív el az Úr.

10# Jézus előtt voltak vallások, pl zsidó is, és az Ószövetség nagyrészt a Jézus előtti időről szól, de vannak próféciák is benne amik már beteljesedtek, és ezután fognak. A zsidóság a Megváltót várja, várta, de Jézus már megérkezett kb 2020 évvel ezelőtt, de a legtöbb zsidó nem fogadta el.

11# A Biblia leírja. Amit a Biblia leír, minden szava igaz. Ha egy ige is hamis lenne, nem lenne értelme az egésznek. Szerintem tudósok is meglepődnek mennyire pontosan ír le a Biblia próféciákat amik pontosan úgy következnek be. Nem tudják megcáfolni a Bibliát, esetleg hazugsággal.

Lényegében a Biblia hiteles. És ha a Biblia hiteles, akkor minden úgy van ahogy le van írva. És ebben az esetben aki nem hisz a Bibliában, az csak próbálja megmagyarázni a saját érveit hogy hamisan megnyugtassa magát.

2020. dec. 2. 09:12
 13/95 anonim ***** válasza:
100%
szerintem miután meghalunk, a fizikai test megszűnik létezni de az az energia ami működteti a testet, tovább él, hisz az állandó. Én úgy gondolom ez a pokol,menny dolog csak egy hazugság, hogy szabályozzák az embereket. Hisz mi számít jónak és mi számít rossznak? Minden csak nézőpont kérdése. Nyilván, míg nem ártasz magadnak és/vagy másoknak, addig mindenki tegyen úgy ahogy szeretne és ne azon gondolkozzon,hogy a pokolra jut e majd. Mert mind követünk el hibákat, azért vagyunk itt, hogy a hibáinkból tanuljunk, fejlődjünk.
2020. dec. 2. 10:09
 14/95 anonim ***** válasza:
86%

Bocsánat, ezen csak nevetni tudok, de örülök, hogy még itt, a járvány kellős közepén is vannak lelkiimsretes emberek, akik igyekeznek mások szórakoztatásával elterelni a figyelmünket a járványról. :)

S hogy miért gondolom, hogy csak szórakozol? Hát, pontosan ezért:

"A Biblia leírja. Amit a Biblia leír, minden szava igaz. Ha egy ige is hamis lenne, nem lenne értelme az egésznek."

Teljesen hibás az érvelésed. Nem lesz semmi sem igaz vagy éppen értelmes, mert te SZERETNÉL benne hinni. S addig, amíg nem támasztod alá szilárd bizonyítékokkal a hited, addig nem fogadom el valóságként. Persze,a létét sem tudom tagadni, hiszen nincs rá egetrengető bizonyítékom, bár a tudományos szemlélet által reálisabb azt állítani, hogy az összes vallás csak abból az egy célból jött létre, mert az emberek félnek az ismeretlentől, a haláltól. Szép dolog a hit, főleg, ha az embert átsegíti a nehéz időkön, de attól még nem lesz univerzális igazság, csak egy kapaszkodó az élet folyamán, ami segít talpon maradni. Ezt bizonyítja az is, hogy ahány népcsoport, annyi féle vallás van, hiszen minden népnek más a kultúrája, ezáltal más a halálról kialakított képe, véleménye. Ki vagy te egyáltalán, hogy megcáfold a többi ember hitét? Ki vagy te, hogy azt mondd, a te hited az igazság, a többi pedig badarság? Honnan vagy te olyan biztos abban, hogy csak a Jézus Krisztus létezhet? Ne a Bibliára meg az egyéb baromságokra hivatkozz (csak mellékesen megjegyezném, hogy a Bibliát is emberek írták, hoppá ridikül), hanem érvelj logikusan. Számomra a hit minden logikát nélkülöz, így a válaszodban legyél szíves mellőzni azt a vonalat, mert nem érdekel. Ha pedig nem tudsz értékelhető, értelmes választ adni a kérdéseimre, akkor te maga vagy a bizonyíték az alapfelvetésemre, miszerint a vallás csak egy eszköz arra, hogy elfogadjuk a halál tényét, hogy szembenézzünk vele.

2020. dec. 2. 11:02
 15/95 anonim ***** válasza:
100%

7 évnyi református gimnázium (nyugi, nem buktam, csak hatévfolyamosban kezdtem, utána nulladik) és utána egyetem alatt még pár év gyülekezet után azt mondom, hogy ez olyan, mint egy marketingduma.

Csak a mi termékünk felel meg Önnek, csak a mi termékünkkel lesz egészséges, biztonságos, strapabíró stb.

Csak Jézus által van üdvösség, különben örök szenvedés vár ránk.

Miért nem mutatja meg magát Isten magapság, egyértelműen? Direkt utál minket?

Kb 100-150 évvel ezelőttig az ember sok jelenséget nem értett, betegségeket nem értette, az orvostudomány visszamaradottsága miatt sokat is szenvedett. Persze, hogy Istenre támaszkodott.

Mára sokkal több ismerettel rendelkezünk, kevesebb embernek kell istenhit támasztékul.

Ha lenne és szeretne minket, akkor nem akarna számunkra örök szenvedést, ezért megmutatná magát. Kétséget kizáró módon mutatná meg magát. Akár a tudomány által bizonyítható módon mutatná meg magát.

A vallás miért csak süketeléssel tud felelni arra, amikor kérdezzük, miért nem segít Isten és miért van ennyi szenvedés a világban?

A vallások nem mások, mint válaszok az alapvető emberi jellemre (önzőség, kapzsiság stb) illetve magyarázat a szenvedésre (pl 150 évvel ezelőttig full elmaradott világ miatt).

28N

2020. dec. 2. 11:05
 16/95 anonim válasza:
100%
"A vallás méreg!"
2020. dec. 2. 11:20
 17/95 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező, ezzel az érveléssel egy általános iskolás szintjén vagy agyilag.
2020. dec. 2. 11:30
 18/95 anonim ***** válasza:
100%

17

Ezt tanítják a gyülekezetek.

Én is ezt hallgattam szűk 9 éven keresztül.

Amúgy van még kérdésem, de költői, mert az egyház sablonsüketelés-válaszát fejből tudom rá.

Ha van Isten, miért hagyja annyira szenvedni a hívőt, hogy az idegileg tönkremenjen?

Miért hagyja annyira szenvedni, hogy az elveszítse a hitét? Ha a hívő kéri Istent, hogy segítsen visszatalálni a hitéhez, miért nem segít?

Ez én voltam. Engem akkor utál? Direkt hagy az örök szenvedésre jutni? (Azaz a "pokol" halálom után, amiért ismertem őt de nem hittem benne)

Ne válaszolj, kérlek, tudom, mit írnál.

2020. dec. 2. 11:41
 19/95 anonim ***** válasza:
83%

#18-as, én is nagyon sokáig hallgattam, gyülekezetekben és itthon is.

Életem egyik legjobb döntése volt, amikor megkérdőjeleztem az egész hitelességét.

2020. dec. 2. 11:46
 20/95 anonim ***** válasza:
100%

Azt állítja a keresztyén hit, hogy amikor Jézussal "találkozunk", megismerjük, olyan erős benyomást tesz ránk, hogy tudjuk, hogy ő az igazi, őt kell követnünk.

Azaz ha valaki akármelyik más vallást követi mondjuk Ázsia közepén, akkor ha hall a Keresztyén hitről és hallja az evangéliumot, akkor érezni fogja, hogy ez az "igazi".

Nos, ha ebben az egyháznak igaza lenne, akkor....

1.

Nem gondolja, hogy valószínűleg a többi vallás hívői is ugyanezt érzik és tanítják a sajátjukról?

2.

Miért nem működik ez a megtérés dolog mindenkinél?

Miért hagy Isten valakiket az örök szenvedésre jutni?

Ezek is KÖLTŐI kérdések.

2020. dec. 2. 11:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!