Szerintetek mi történik, miután meghal egy ember?
Ott voltál amikor "elbukott az ember"? Láttad amikor eljött Jézus vagy csak elhiszed, mert átmosták az agyad?
Nevetséges, hogy már eleve mindenki bűnösnek születik, az is, aki nem csinált semmit. Az elméleted szerint már egy egynapos csecsemő is bűnös.
Én eleve igyekszem úgy élni, hogy semmilyen élőlénynek ne ártsak. Se embernek, se állatnak, se növénynek. Mindig is ilyen voltam. Sosem voltam rosszindulatú, segítek ha tudok.
És mégis szerinted a pokolban fogok megrohadni, mert nem hiszek istenben.
Ellenben ha a szomszéd Laci bácsi hisz istenben, de mégis elvágja Marika néni torkát, akkor ő a mennybe kerül, mert igaz hívő volt, megbánta a bűneit.
Valamiért úgy érzem, hogy nem látod a paradoxont, miközben téríteni próbálsz.
Ha benned él Jézus, akkor nem kell több bizonyíték neked.
Az emberileg jó, ha próbálsz tistességes életet élni, de önmagában kevés. Istennek az számít, hogy efogadod-e Őt vagy sem. Ha nem, szolgálhatsz akárhigy a szegények felé, semmit nem ér a szellemi életben, mert amíg egy ember meg nem tér, szellemileg halottnak mondható. A csecsemő is bűnös, de mivel ő döntésképtelen, és Isten kegyelmes és igazságos, ha meghal, automatikusan a Mennybe kerül. A szomszéd bácsi aki elvágta valaki torkát, de elfogadja Krisztust, megbánja őszintén az összes bűnét, újjászületik, üdvözül. Viszont viselnie kell a földi élet következményeit, pl börtön.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!