Sokszor hallom hogy minden okkal történik/mindennek megvan az oka, ez mennyire igaz?
A minden okkal történik úgy értendő, hogy mindennek van előzménye, okozója. Semmi sem történik csak úgy a nagy semmiből.
Az okkal történiket nem úgy kell érteni, hogy ebből majd az illető tanul, vagy megbűnhődik, esetleg ez a jutalma.
Ez teljes mértékben igaz!
Vagy azért történik, mert egy korábbi vagy előző életbeli tetteddel rászolgáltál, vagy/és azért, hogy tanulj belőle, hogy hasznodra váljon, hogy fejlődj, csiszolódj.
De akár még egy nagyobb szerencsétlenséget is el lehet kerülni a kisebb bosszúság által. Pl. volt, aki repülőn utazott és a repülő meghibásodott, ezért le kellett szállnia és vesztegelnie, amíg megjavították. Ez bosszúságnak tűnhet, de ha figyelembe vesszük azt, hogy aki nem akart várni és tovább ment egy másik géppel s lezuhant, akkor ez a kis bosszúság mentette meg emberünk életét...
Én már nagyon sokszor megfigyeltem azt a saját életemben, hogy ami anno problémának tűnt, az később még jól jött és megértettem, hogy akkor az úgy volt jó, mert akkor most nem tartanék itt.
Meg kell tanulni madártávlatból szemlélni a dolgokat és akkor sok mindenre rájöhet az ember, ha képes nézőpontot illetve szemléletet váltani.
Minden mindennel összefügg!
Pillangóhatás..
"Mondjuk valakit kirabolnak vagy többen megtámadnak, betegség vagy baleset éri."
Ezek általában az önbüntetés formái, a feldolgozatlan és a megbocsátatlan sérelem okozói. Tehát mondhatjuk hogy jelen van ok és okozat.
Igaz, hiszen determinált a világ, de ahogy így leírtad, egy marhaság.
Azzal jössz, mi lehet az oka, ha folyamatosan rossz dolgok történnek veled, de amit Te rosszként tapasztalsz, az másnak semleges, de akár jó is lehet. Abszurd feltételezni, hogy ez a minőség abszolút lenne. A világ nem körülötted forog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!