Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerinted is mindennek oka...

Szerinted is mindennek oka van? Minden úgy történik, ahogyan annak történnie kell? Még akkor is, ha annó és/vagy éppen most úgy gondolod, hogy jobb lett volna/lenne, ha másképpen történt volna vmi? Kort és nemet is írjatok pls! 21/F

Figyelt kérdés
Én sajnálom, hogy jó pár dolog úgy alakult, ahogy (például, hogy sosem volt még barátnőm, pedig ha annó másként álltam volna az egészhez és más egyéb körülmények is olyanok lettek volna...)

2022. jún. 29. 23:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ok/okozat akció/reakció...igen szerintem mindennek oka van, olyan dolgokra is gondolok amiket sokan nem fogadnak el. Például valaki mindig ezt mondja "saját magam sorsa kovácsa vagyok" valaki istenben hisz...szóval olyan dolgok is vannak amikről tudomásunk sincs de hatással vannak az életünkre.

Nézd meg a pillangó hatást ha nem láttad, teljesen korrekt magyarázat a kérdésre. Amúgy most nekem sincs senkim aminek pl komoly oka van.

29f

2022. jún. 29. 23:51
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, abszolút!

Még a legszörnyűbb dolognak is utólag kiderült nálam, hogy volt értelme!

Kor, nem.

2022. jún. 29. 23:55
 3/5 A kérdező kommentje:

#1-es

Köszönöm az ajánlást, mindenképpen megnézem majd!

2022. jún. 30. 00:02
 4/5 anonim ***** válasza:
93%

Nem, ez így nem igaz, hogy "Minden úgy történik, ahogyan annak történnie kell?".

Annyi igaz belőle, hogy minden ami velünk történik az alakít minket és elvezet oda ahol most vagyunk - vagy a jövőben leszünk.

Természetesen mindennek van oka, csak ezt nem mindig látjuk, értjük amikor megtörténik. Aztán ha van módunk rá utólag kideríteni az segíthet abban, hogy ezzel a tudással alakítsuk a következő helyzetet amibe kerülünk.

Mindenki sajnálja jó pár dolognál, hogy úgy alakult ahogy és eljátszik azzal a gondolattal, hogy ha visszamehetne a múltba akkor másképp csinálná. Én pl. 17 évesen nem dobnám be azt a hülye levelet a volt pasim postaládájába amiben számon kértem amiért mert már nem érdeklem, vagy nem vesztem volna össze az anyámmal olyan csúnyán egy butaságon 20 éves koromban, hogy fél évig nem is beszéltünk utána. De ezek a tapasztalatok is alakítottak és tettek olyanná amilyen ma vagyok.

Minden kis hülyeség, tévedés, megbánás legközelebb arra visz rá, hogy másképp reagáljunk, mást tegyünk. A következő ex fiúmnak már nem írtam még cikibb levelet és egyáltalán nem hoztam magam ilyen szánalmas helyzetbe amikor már nem volt mentségem, hogy csak 17 éves vagyok. Az anyámmal is kevésbé veszekedtem utána és ugyan nem állt helyre a kapcsolatunk, de megtanultam a helyén kezelni és inkább elengedni azt amiben nem értettünk egyet. A gyerekeimmel meg már törekszem arra, hogy ne jöjjön létre hasonló helyzet mert már értem a másik oldalt is, a gyerek szempontját is egy ilyen vitában, helyzetben.

Amúgy nagy dolgokban (ami eleinte esetleg csak kicsinek látszik) alap igazságnak tartom a régi mondást: Ahol Isten becsuk egy ajtót, ott mindig kinyit egy ablakot. vagyis amikor azt hiszed hogy valaminek a vége van éppen, ott általában valaminek a kezdete is van egyben. Csak még nem biztos hogy látod, mert idő kell hozzá.

Pl. amikor kirúgtak a munkahelyemről a létszámleépítésben azt katasztrófának éltem meg és hetekig nem tudtam elkezdeni az álláskereséssel sem foglalkozni, rosszul voltam a gondolatától, hogy megint a cég épületének a közelébe menjek, pedig szinte azonnal találtam volna ott másik állást, alig pár száz méterre a korábbi munkahelyemtől. De a munkanélküliségem alatt egy teljesen más területre kerestek beugrót és azt elvállaltam, csak mert ráértem. Aztán kiderült, hogy nem csak érdekelt az a munka de annyira megszerettem, hogy azóta ott dolgozom, külön iskolát is elvégeztem azért hogy azt csinálhassam és most érzem, hogy megtaláltam a helyem, bár nem azt a szakmát csinálom amit sok éven át tanultam fiatal koromban és amiről azt hittem gyerekkoromtól, hogy az lesz az életem. Sokkal jobban érzem magam mint ott ahonnan elküldtek, értelmét is látom a munkámnak és az sem zavar, hogy kicsit kevesebbet keresek vele. Visszamehetnék bármikor a korábbi szakmámba, de már nem érdekel.

Ilyen szempontból igaz, hogy mindennek oka van és minden úgy történik ahogy annak kell. csak nehéz az az időszak - hosszabb, rövidebb - amíg kiderül hogy mi volt az értelme, hova vezetett.

51n

2022. jún. 30. 01:36
 5/5 anonim ***** válasza:
52%

Én hiszek a szabad akaratban. Vagy csak hinni akarom hogy tettem is azért, hogy boldog vagyok. Mindezek mellett elfogadom, hogy van valamennyi szerencsefaktor is és hálás vagyok a szerencsémnek. Kezdve pl azzal, hogy egészségesnek születtem stb.

De az igaz, hogy alakít minket minden döntés, és akár jó dolgok is kisülhetnek egy-egy rosszból. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ha jobban dóntesz, akkor nem következik be a későbbi jó is.

2022. júl. 2. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!