Miért hiszitek el, hogy igaz, amit a horoszkópok állítanak? Hogy az égitesteknek hatása van az életetekre?
"Csak kíváncsiságból beírtam egy ilyen oldalra a születési dátumom és kb. 95%-os pontossággal leírta a személyiségem de még egy kicsit a külsőmet is."
Tehát eszerint aki azon a napon veled együtt született - lehetett egy pár - az kb. mind egyforma személyiség, a külsejük is megközelítőleg hasonló, legyenek fehérek, feketék, eszkimók vagy épp kínaiak, férfiak vagy nők. Ez elég furcsa, ezek egy része furcsa egy szerzet lehet.
"Először én se hittem a horoszkópomban. Csak kíváncsiságból beírtam egy ilyen oldalra a születési dátumom és kb. 95%-os pontossággal leírta a személyiségem de még egy kicsit a külsőmet is."
Nos, kíváncsiságból beírtam én is egy ilyen oldalra a születési dátumom. Kiadott valami szöveget, amiben sok dologra magamra ismertem. De aztán beírtam direkt egy más születési dátumot, és amit kiírt, abban is valamennyire magamra ismertem. Összességében ezek semmitmondó szövegek, direkt úgy vannak megírva, hogy mindenki magára tudjon ismerni benne :D Szerintem azért az ember bonyolultabb dolog annál, mint hogy pár mondatban le lehessen írni a jellemét! Van egy csomó más tulajdonságom is, azzal teljesen ellentétes, amit "rólam" a horoszkóp írt.
Szóval mi ennek az alapja?
Vagy felteszem másképp a kérdést. Mivel skorpió a csillagjegyem, nézzük meg a Skorpió csillagkép legfényesebb csillagát, az Antarest.
Az Antares haldokló csillag, 540 fényévnyi távolságra van innen. Ez azt jelenti, hogy 540 év kell a fényének, mire ideér a Földre, azaz mi úgy látjuk, ahogy 540 évvel ezelőtt volt.
Nos, magyarázza már meg nekem valaki azt, hogy egy ilyen égitestnek, aminek a fénye a kenyérmezei csata idején indult el (amikor Hunyadi Mátyás volt a magyar király), és jutott ide a Földre most, hogyan befolyásolja az én életemet?
Az összes csillagkép valójában a múltat mutatja meg, mert mindegyik csillag fényének évek, sok esetben több száz évekre van szüksége ahhoz, hogy eljusson ide a Földre. Mi a több száz évvel ezelőtti állapotukban észleljük őket. Ráadásul nem is egyenlő távolságra vannak, van olyan csillagkép, aminek egyik másik csillaga közelebb van hozzánk, mint a csillagkép egy másik csillagához!
Ráadásul csak egy optikai csalódás az egész, ezek a formák a térben nem is léteznek! 2 dimenzióban látjuk az éggömbön őket, de a csillagok 3 dimenziós térben helyezkednek el, azaz a formák nem léteznek, amit a Földről látunk.
Akkor hogyan befolyásolják a csillagképek az emberek életét? Erre adjatok már normális választ! Köszönöm.
Mivel nem vagyok zseni se okos veled ellentetben kerdezo:)
Nem is tudtam azokat amiket irtal...a kerdesre a valaszom:
Megmagyarazhatatlan
Hát, a 24-es válasza alapján nincs több kérdésem :D
Egyébként amiket írtam, alap dolgok, nem okoskodásból írtam. Kb. olyan műveltséget feltételeznek ezek, mint hogy tudja az ember, merre van Ausztrália. Persze, én sem tudom fejből, milyen messze van ilyen-olyan csillag, de utána lehet nézni. Ezért nem kéne minden hülyeséget elhinni, jobb lenne, ha az emberek tájékozódnának kicsit a világról, mielőtt nekiállnának horoszkópokban hinni :D
Azt viszont már nem szeretem, ha valaki leáll velem vitázni, és csak annyi az érve, hogy "megmagyarázhatatlan". Ez nem érv.
Ahj...pedig a valaszod elejen azt hittem dullore jutottal:D
De miert erdekel ennyire?:)
"Meg tudod magyarázni, hogy hogy okoz a mobiltelefon rakot?"
Önmagában sehogy, viszont, rátesz egy lapáttal a DNS-ed mutálódására/deformitására
Sok kicsi sokra megy
"Az egitesteknek nincs hatasa az eletunkre."
mekkora baromság már ez.
Csak ha a napot és a holdat nézed már ott egy rakás behatás van.
Volt tavaly egy elég erős napkitörés, pl magyarországon erős migrénje volt akkor szinte mindenkinek
29-es, én az ilyen élettani hatásokat nem vitatom. Ha a megfelelő szakemberek be tudják bizonyítani, hogy van élettani hatása a Napnak és a HOldnak az emberekre, miért ne hinném el?
Viszont a horoszkóp nem erről szól, hanem arról, hogy ha a Nap bizonyos, több fényévre tőlünk lévő más égitestek elé ér (tehát elszenvedünk egy olyan optikai csalódást, hogy "belemegy a Nap a csillagképbe), az miért befolyásolná azt, hogy holnap elhagy a szerelmem? :D
Remélem érted, mire gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!