Sok helyen nyers gombát tesznek a pizzára, ami sütés után ízetlen, szivacsos állagú lesz. Miért csinálják így? Van, aki így szereti?
"- Pizzánál mi a különbség a gomba feltét és a gombás feltét között?
- Az a különbség, hogy...
A gomba feltét esetében NYERS GOMBÁT tesznek ra, a gombás feltét esetében fött/párolt gombát vagy gombaszószt
- És miért relenvás ez egyáltalán a kérdésemmel kapcsolatban?
- Ez azért releváns, mert...
Mert összekevered a ét dolgot, alapesetben a pizzára GOMBA kerül, nem GOMBAMÁRTÁS
- Miért nyersen rakják rá a gombát?
- Azért rakják rá nyersen a gombát, mert...
Mert ez a hagyományos elkészítési mód, a gombának (meg a többi feltétnek is) a PIZZÁVAL EGYÜTT kell megsülnie.
Remélhetöleg azt még fel tudod fogni, hoyg a pizza NYERS tészta, amire jönnek a különbözö NYERS feltétek, amiket NEM PÁROLNAK, hanem SÜTNEK; magas höfokon.
"
Kérdező, szerintem ezt kicsit túltolod.
A pizza így jó, nyers gombával. Legalábbis jobb helyeken. Rosszabb helyeken ráteszik neked a konzervest.
Ha nem jó neked így, offold a gombás pizzát. Problem solved!
#36 "A pizza így jó, nyers gombával." - neked. Nekem meg nem. És még mindig nem muszáj átesni a savanyú-konzerves másik végletbe.
"Ha nem jó neked így, offold a gombás pizzát. Problem solved!" - ajánlom figyelmedbe a 7-es hozzászólásomat. Van olyan pizzéria, amelyik úgy készíti, ahogy én szeretem. És nem azt kifogásoltam a kérdésemben sem, hogy miért nem csinálja MINDEN pizzéria olyanra, ahogy én szeretem. Olvasd el mégegyszer a kérdésemet és akkor abbahagyod az értetlenkedést is.
Na, akkor a fő kérdésedre válaszolva:
Miért csinálják így? Van, aki így szereti?
Azért csináljak így, mert így kell és így finom. És igen, van, aki így szereti!
Elégedett vagy kedves frusztrált kérdező? Remélem hamarosan elmúlik a sok gond az életedből, ami ezt a fajta hisztispicsa hozzáállást váltja ki belőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!