Aromás krémleves? Miket tudtok javasolni?
Milyen krémleveseket ismertek, amiknek kifejezett aromaja van? A legtöbbnek, amit eddig kipróbáltam, kb. semmi jellemzö íze sincs, egyformán jellegtelen.
Ami eddig ízlett, az a paradicsomleves, zellerkrémleves, paprikakrémleves.
A fokhagymaleves szintén az íztelen kategória, két tányérnyiba beletettem 3 fej (nem gerezd) fokhagymát, de még akkor is alig érzödött, viszont utána a vérnyomásunk egyszerüen "eltünt"!
A probléma nem a túl kevés füszer, hanem maga az alapíz, ami hiányzik az egészböl.
Szóval személyes tapasztalatokat keresnék, és nagyon örülnék, ha segítenétek!
Minden tippet elöre is köszönök!
Süsd meg a fokhagymát, abból készítsd el a levest.
Amúgy nekem ízlik nagyon a brokkoli, karfiol, e kettő keveréke is. Lencse, sárgaborsó szintén.
sütőtök krémleves, némi indiai fűszerrel?
alap: hagyma-fokhagyma-gyömbér sóval dinsztelve. Rádobod az előre megsütött sütőtököt, majd mehet bele curry, szerecsendió, chili, szegfűbors, római kömény. összefőzöd, leturmixolod, és kókusztejjel besűríted.
folytatom...
póréhagyma krémleves valami "kék" sajttal (gorgonzola, roquefort, stb.), kevés fehérborral és tejszínnel.
Nem szeretem a krémleveseket, ettől csak a paradicsom és a sajtkrémleves a kivétel, mindkettőt imádom.
Sajtkrémlevesből sem a fokhagymást(elnyomja a sajt ízét) hanem a natúr változatot.
A legegyszerűbb megoldás, ha csinálsz egy rántást, hozzáadod a HIDEG(!) folyadékot fokozatosan (alaplé, tejszín), simára kevered lassú forralás közben és amikor az egész tejszín sűrűségűre sűrűsödött add hozzá a jó minőségű, karakteres ízű, RESZELT sajtot szintén fokozatosan. Ha hígabbra csinálod akkor leves, ha sűrűbbre akkor sajt szósz amit pl. Macaroni and Cheese w/ Crispy Bacon tálhoz lehet felhasználni.
A jó minőségű sajt elolvad benne, de ha esetleg itt-ott egybeáll, akkor botmixerrel lazítsd fel.
Feltétnek készíthetsz hozzá bacon chipset, pirított tökmagot, pirított kenyérkockákat, levesgyöngyöt.
Igen, a zöldborsó nagyon finom!
Semmi nem kell bele, csak a zöldborsó, só és egy kis tejszín. Esetleg egy csipet chili.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!