Hántolt tökmaggal mit lehet kezdeni?
Figyelt kérdés
Krémlevesbe vettem tökmagot betétnek, hántolva, direkt nem sózottat. Itthon vettem észre, hogy az sics ráírva, hogy pirított/pörkölt lenne.
Így is illik levesbetétnek? Vagy meg lehet valahogy pirítani? Néztem netes praktikákat, de az mind a friss, tökből való tökmag szárítására vonatkozik...
Esetleg a sózott-pirított verzió lenne jobb levesbetétnek?
2019. aug. 10. 22:18
1/3 anonim válasza:
Száraz serpenyőben, állandóan kevergetve szépen meg lehet pirítani, de egy pillanatra sem lehet otthagyni, mert nagyon gyorsan meg tud égni.
2/3 anonim válasza:
Egyszerűen meg tudod pirítani, ahogy az előző írta. De pirítatlanul is teheted levesbe, süteménybe vagy kenyérbe őrölve, vagy durvára darálva szendvicskrémbe, tésztaöntetbe, ha szereted, hogy roppanós. Ha van nagy teljesítményű darálód, a mogyoróvajhoz hasonló krémet is készíthetsz belőle, és mivel nem sózott, akár édes ízesítéssel is.
3/3 anonim válasza:
Salátát is meg lehet szórni vele nyersen is, pirítva is. Én azt szoktam egyébként, hogy tökmagot vagy napraforgómagot reszelt trappista sajttal összekeverek, serpenyőben kis korongokat sütök, és azt kínálom pl. krémlevesek, saláták mellé ropogtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!