Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hántolt tökmaggal mit lehet...

Hántolt tökmaggal mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Krémlevesbe vettem tökmagot betétnek, hántolva, direkt nem sózottat. Itthon vettem észre, hogy az sics ráírva, hogy pirított/pörkölt lenne.

Így is illik levesbetétnek? Vagy meg lehet valahogy pirítani? Néztem netes praktikákat, de az mind a friss, tökből való tökmag szárítására vonatkozik...

Esetleg a sózott-pirított verzió lenne jobb levesbetétnek?



#tökmag #levesbetét #krémleves #sárgarépakrémleves
2019. aug. 10. 22:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Száraz serpenyőben, állandóan kevergetve szépen meg lehet pirítani, de egy pillanatra sem lehet otthagyni, mert nagyon gyorsan meg tud égni.
2019. aug. 10. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen meg tudod pirítani, ahogy az előző írta. De pirítatlanul is teheted levesbe, süteménybe vagy kenyérbe őrölve, vagy durvára darálva szendvicskrémbe, tésztaöntetbe, ha szereted, hogy roppanós. Ha van nagy teljesítményű darálód, a mogyoróvajhoz hasonló krémet is készíthetsz belőle, és mivel nem sózott, akár édes ízesítéssel is.
2019. aug. 11. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Salátát is meg lehet szórni vele nyersen is, pirítva is. Én azt szoktam egyébként, hogy tökmagot vagy napraforgómagot reszelt trappista sajttal összekeverek, serpenyőben kis korongokat sütök, és azt kínálom pl. krémlevesek, saláták mellé ropogtatni.
2019. aug. 11. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!