Mit lehet csinálni a savanyú vagy ízetlen gyümölcsökkel?
Szeretném a gyümölcsöket, de sokszor ráfázok velük. Vagy brutálisan savanyúak (pl mandarin, kivi) vagy jobb esetben csak simán ízetlenek (pl alma, stb)
Most pl van majdnem egy kiló mandarinom és majdnem egy kiló kivim, ettem belőle egyet-egyet de förtelmes savanyú mind.
Így semmi kedvem megenni…
Mit lehet ilyenkor kezdeni vele, hogy ne a komposztra kelljen dobni? Lehet belőle csinálni valamit? (Amihez nem kell sok hozzáadott cukor)
#1
Hát én megveszem a boltban, nem én szedem le túl korán a fáról. :D
A kivi eddig mindig hamar megromlott nekem ha nem hűtőben tároltam… mi a titka a melegben való tartós tárolásnak?
2
Persze.Mert keményebb állapotában könnyebb szállítani.A banánt is leszedik zölden.Hogy ne rohadjon meg a több ezer kilómétrenyi út során.Az szintén beérik magában.
#1#
A kereskedőknél sokszor éretlen a gyümölcs, azokat sokszor utóérlelni kellene, de éretten viszek a boltokba, gyorsan tönkre is megy.
Ez a kereskedők hibája, nem a vevőnek kellene az utóérleléssel foglalatoskodni.
Kérdező: az uutóérlelést az erilén gázok gyorsítják, ami a jó minőségű almából, banánból is kiszabadulhat - lásd a 4-es választ.
8
Hát a mandarin az inkább csak megrohad az idő múlásával.Ott nincs ilyen lehetőség.
Esetleg mártsd bele mézbe a gerezdeket.Az megédesíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!