Sok helyen nyers gombát tesznek a pizzára, ami sütés után ízetlen, szivacsos állagú lesz. Miért csinálják így? Van, aki így szereti?
21. Mi?
Hagyma+paprika+paradicsom. Mi ez?
A milánói szószban van gomba. Igen. De ha egy tésztaételt készítesz, tehetsz rá csak gombát, de szószt is. Nem ugyanaz!
A példátban a gomba egy ragu (?) része.
#22 Nem értem. Nem milánóiról meg tésztaételről beszélünk, hanem pizzáról. (Oké, a pizza is részben tészta, de nem ezt hívjuk tésztaételnek és egyébként ez mindegy is most.)
Pizzánál mi a különbség a gomba feltét és a gombás feltét között? És miért relenvás ez egyáltalán a kérdésemmel kapcsolatban, mikor én nem definiáltam azt, hogy gomba feltétes vagy gombás feltétes pizzáról beszélek? Az volt a kérdésem, hogy miért nyersen rakják rá a gombát? És hogy van-e, aki így szereti? Szőrszálhasogatásnak érzem, amit csinálsz.
Nehéz a felfogásid, de nagyon.
A tésztát példának hiztam, hogy értsd.
De te nem is akarod megérteni.
De legyen más példa. Bolognai mártást szoktak tenni pizzára. Van benne bazsalikom, paradicsom.
Ám a pizzára tehetek paradicsomkarikákat, nyersen, bazsalikomot nyersen.
Semmi különbség sincs?
#24 De segítek, várj. Töltsd ki a "..."-ok utáni helyeket:
- Pizzánál mi a különbség a gomba feltét és a gombás feltét között?
- Az a különbség, hogy...
- És miért relenvás ez egyáltalán a kérdésemmel kapcsolatban?
- Ez azért releváns, mert...
- Miért nyersen rakják rá a gombát?
- Azért rakják rá nyersen a gombát, mert...
Az első esetben a gomba önálló elem. A másik esetben egy feltét egyik összetevője.
Azert releváns, mert a kérdésben a gomba feltétet kérdezel, majd a neked nemtetsző válaszokra hitol egy gombamártásos receptet.
A gomba magas nedvességtartalmú, tömegének nagyobb hányada víz.
Nagyon rövid idő alatt elkészül.
A pizzát nagyon magas hőfokon sütik, és hosszabb ideig, mint amennyit a gomba igényel.
Ha nem nyersen tennék rá, túlkészülne.
"Azert releváns, mert a kérdésben a gomba feltétet kérdezel"
Nem. A kiírt kérdésben azt kérdezem, hogy miért nyers gombát tesznek a pizzára? Olvasd már el mégegyszer, milyen kérdés alá válaszolsz.
"majd a neked nemtetsző válaszokra hitol egy gombamártásos receptet."
Tessék?!
"A gomba magas nedvességtartalmú, tömegének nagyobb hányada víz." - Ez igaz szinte mindenre, amit megeszünk. Mégsem ok ez arra, hogy ízetlenre szárítsunk és süssünk mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!